11.9.2022
Kategorie: Ze světa

Velká ruská porážka u Charkova

Sdílejte článek:

COM/HSP

Kapitulace Izjumu znamená, že jsme byli poraženi v bitvě ve východní části Charkovské oblasti. Toto je nyní fakt bez jakýchkoli variant nebo dvojznačností, píše ruský vojenský analytik Jurij Podoľaka na svém telegramovém kanálu a pokračuje – A porážka je dvojnásobně urážlivá, protože, jak ukázaly události posledních dvou dnů, měli jsme rezervy, ale možná je někdo špatně umístil, a jejich špatné rozmístění ne AFU nás přivedlo k tomuto výsledku. A mohli se vrátit na své původní pozice „s rypákem v krvi“, jak to udělali u Chersona, když utrpěli obrovské ztráty. Namísto toho my ustupujeme a nepřítel vítězí.


Jaké to bude mít důsledky?

Ano, můžete se utěšovat, jak chcete, že jsme zachránili armádu atd., ale je to velmi neúčinná výmluva, protože jsme ztratili předmostí, po kterých ofenzíva proti Soledaru a Bachmutu ztratila strategický smysl, a také jsme zanechali (spolu s horou granátů, které nám nyní budou létat na hlavami) desetitisíce našich lidí, z nichž stovky a možná i tisíce budou vystaveny represáliím (mnozí budou zabiti). A ti, kterým se podařilo ujít, přijdou chudí a otrhaní do Ruska, které je nečeká. Ukrajinští uprchlíci v Rusku nikoho nezajímají (nemýlit si je s uprchlíky z LLR a DLR, ti mají mnohem vyšší status, ačkoli je to zvláštní, ale je to fakt). A jaksi není zvykem, abychom dnes mluvili o těchto opuštěných lidech.

Ano, hodně si povídá, ale o něčem jiném. Hovoří se o obyvatelích republik, kteří již devět let snášejí břemeno války, ale málokdo v Rusku ví, že po odchodu našich vojsk z Kyjevské, Černigovské a Sumské oblasti jsou tisíce lidí, kteří nám dokázali uvěřit a stovky z nich byli zabiti (a to je úměrné civilním ztrátám DLR a LLR od 24.2.22), nebo jsou drženi ve věznicích SBU. A právě teď probíhají filtrace v Balakelji a už začaly zabíjet ty, kteří nám uvěřili, ale nestihli uprchnout v Kupjansku a Izjumu. A jsou to i stovky našich lidí, které jsme opustili.

A tento teror, který kyjevský režim páchá, není náhodný. Obyvatelé osvobozených území proto s hrůzou očekávají, co bude následovat. Nakonec, po porážce v Charkově byli přesvědčeni, že jim hrozí nebezpečí, protože přechod pod ruskou vládu je před ničím nechrání, ani konkrétně, ani obecně. Proto už dnes máme problémy na území Záporožské a Chersonské oblasti.

To ovšem není všechno. Nejdůležitější otázkou je, co bude dál? Na to zatím nikdo nezná odpověď. Protože ti, kteří se tímto tématem zabývají, vědí, že současná porážka v Charkově je výsledkem toho, že mnozí na ministerstvu obrany se dosud snaží nevšímat si problémů, které se projevily v prvních měsících války.

Ano, udělalo se toho hodně, ale ještě více se toho neudělalo. Nové stanovy nebyly schváleny, koordinace dělostřelectva a letectva zůstává velmi žádoucí. A zatím nás zachraňuje jen to, že jich máme mnoho a nepřítel málo. A to má vliv na provádění operací atp.

A bez řešení těchto problémů, kardinálně, ne slovy, bychom neměli očekávat vítězství ve válce. I když nakonec bude. Proč ne? Protože už nemáme jinou možnost. Buď zvítězíme, nebo jako národ nikdy nebudeme existovat. To jsou pravidla života.

 

hlavnespravy.sk

Redakce

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (25 votes, average: 3,28 out of 5)
Loading...
176 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)