10.9.2022
Kategorie: Humor

Jak se baví internet: Péťa a kontakt v Bruselu

Sdílejte článek:

EMA

Na terase sedí lord s lady a čte noviny.
Z ničeho nic sjede z čistajasna z nebe blesk a spálí lady na popel.
Lord zazvoní na zvoneček, a když přijde sluha, stoicky praví: ˝Jean, buďte tak laskav a zameťte lady.˝

Jakkoliv byly některé požadavky demonstrantů vesměs scestné a v důsledku navzájem protichůdné, vláda Petra Fialy podle jeho slov bere demonstraci vážně a ihned po jejím skončení zasedla ke stolku a přišla s řešením.

„My jsme vláda všech. Nasloucháme všem občanům České republiky. Ačkoliv nedisponujeme obytnými vozy, kterými bychom v pracovní době objížděli občany po republice a rozdávali knihy, které za nás napsal někdo jiný, vidíme, co se děje. Víme, co lidi trápí, a navíc když se ti lidé sejdou v takovém počtu, určitě je poptávka po nějakém řešení. My jsme již dříve předestřeli, jak by mohlo řešení vypadat, a nabídli jsme občanům na zimu svetr,“ vysvětloval Petr Fiala, jak se mu úspěšně podařilo odkomunikovat vládní řešení drahých energií.

„Bohužel se zdá, že jsme se se svetrem na zimu zmýlili. Nejen podle expertů, ale ani podle části občanů jeden svetr nestačí. Z toho důvodu vláda zajistí ohrožené části populace ne jeden, ne dva, ale tři svetry. Vybraná skupinka nejpostiženějších osob dostane navíc na zimu svetr se sobem, aby měli hezké Vánoce,“ přišel premiér Fiala s radikálním řešením, načež si zatleskal a pokusil se u přítomných novinářů vyvolat mexickou vlnu.

„Tři svetry pro nejvíce ohrožené skupiny jsou bezprecedentní pomoc v blížících se těžkých časech. Ani Německo nenabídne občanům tolik svetrů jako my. Není to nejlevnější řešení, je to ale nejefektivnější. Pokud jde o zajištění přežití našich občanů, vláda rozhodně nehodlá šetřit,“ nastínil premiér Fiala, že svetry by mohly být z kvalitní značkové bavlny.

„Rád bych ubezpečil občany, že rozhodně na nic nečekáme. V otázce svetrů již včera bylo pozdě, takže nyní naše hlavní koordinátorka a ministryně svetrů Markéta Pekarová Adamová ve své dílničce plete a plete, co se do ní vejde. Já obdivuji její nasazení a houževnatost, protože tohle všechno zvládnout, to je nadlidský výkon. Denně je schopná uplést na sto svetrů a její tempo se navíc stupňuje. Svetry neplete sama. Má k tomu asistenty a taky jsme zaúkolovali pracovníky Poslanecké sněmovny. Já vám tady na místě slibuju, že do zimy ty svetry upleteme a bude zase dobře. Nemusíte už chodit demonstrovat. Jenom jděte domů a počkejte, až vám Markéta přiveze svetr,“ uklidnil Petr Fiala občany, že o ně bude postaráno.

“Vážení posluchači Rádia Universum, zachytili jsme rozhovor nejmenovaného českého premiéra s nejmenovaným kontaktem v Bruselu.
Petr:
Ahoj Uršulko, tady Péťa! – Ano, to jsem já, Böhmenleader. Uršulko, volám ti, protože potřebuji poradit. Já ti mám zamotanou hlavu s těmi energiemi. Bude zima, bude mráz… Ale to jsem už lidem řekl, že jsou zásobníky plné, zatím tomu naši voliči věří. Ale potřeboval bych nějaký nápad, jak to řešit. Adamová-Pekarová lidem nabídla dva svetry, já bych měl taky vyslat nějaký konstruktivní signál. Nemáš nápad…? – Cože…? Tučňáci??? – Áh, takhle, no jo, to je ale skvělá idea. Nic naplat, Uršulko, jste vy v tom Bruselu osvícené hlavy… Počkej, já si vezmu tužku, papír a napíšu si to. Můžeš… Naše vláda dělá všechno pro občany v této nelehké chvíli… Ano, mám to, – proto jako premiér přicházím s doporučením… s do-po-ru-če-ním…, abyste si vzali příklad z tučňáků. – To je signál, panečku, to je signál. – Tučňáci, aby si v mrazech udrželi teplo… ano, teplo…, srážejí se do těsného houfu. Podupávají svými… Čím to podupávají…? – Aha, ploutvičkami… počkej… pl-ou-tvi-čkami… a v tomto houfu rotují. – Tučňáci ve středu mají tepla hodně… to se bude lidem líbit… mám to, pokračuj Uršulko… a tučňáci na okraji udržují formaci, aby bránili mrazivému útoku… Ú-to-ku. Rotace umožnuje propracovat se jedincům z okraje do středu… To je krásná odborná myšlenka, Uršulko, jako z pera německých inženýrů… pokračuj… jedinci ze středu si pozvolna vymění místo na okraji. – Počkej Uršulko, ale teď mně napadlo… s tím shlukováním… tuhle sobotu se nám shluklo sto tisíc lidí na Václavském náměstí… Co když se jich shlukne ještě víc, a i v dalších městech? – Co říkáš…? Myslíš…? No, vodní děla, ty má Vítek připravený. Tak ti moc děkuji, Uršulo, pozdravuj hvězdy na modrém pozadí, a já jdu vyslat signál těm našim tučňákům, teda promiň, lidem…, vlastně občanům.
A máme vyřešeno. Pekarová má svetr, já tučňáky a Rakušan to v nejhorším všechno přestříkne vodním dělem!
S poděkováním vládě naší země, že dělá všechno pro to, bychom se houfovali co nejvíce, k vám svůj signál vysílá Michal Gulyáš.”

 

A pár tweetů od Dojnice:

  • Vůbec tomu Charlesovi to panování nezávidím. Podle mě celý den podepisujete nějaký papíry nebo za vama chodí otravný návštěvy, který ani nemůžete vyhodit, protože by to The Sun rozmáznul. A s chozením doma v teplákách nebo v trenkách je taky konec.
  • Než zakokrhá kohout, třikrát mě zapřeš. Zakaria Nemrah k Janě Mračkové Vildumetzové.
  • Co nejdřív na Twitteru běhá jako vtip, se posléze na TV Barrandov stane skutečností…
  • Napadlo mě, jestli Andreje Babiše tím zvláštním projevem ve Sněmovně náhodou nepověřila NASA. Jestli se nechystá zase něco podobného, jako když sondy Voyager nesou coby poselství pro jiné civilizace nahrané různé zvuky ze Země.

Redakce

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (21 votes, average: 4,10 out of 5)
Loading...
2 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)