9.9.2022
Kategorie: Společnost

Proč to ti lidé nevidí?

Sdílejte článek:

JANA MARKOVÁ

Poslední dobou se mě hodně přátel a známých ptá, jak je možné, že jejich sousedi, děti, rodiče, dosaďte si koho chcete, nevidí, kam se to řítíme, že fakt nebude líp, a co že si o tom myslím. Že oni to přece jasně vidí, že nebude plyn, že nebude na elektřinu, že je vykoupené všechno zboží v akci, že nebudou mít už ani na cestu do práce a možná, že nebudou mít už ani tu práci a z čeho platit hypotéky na domy a byty. Proč si “oni” sakra myslí, že když nebudou topit na 19, ale 18 stupňů, že to něco fakt vyřeší. Proč nevidí, že je opravdu debilní stavět stovky nabíjecích míst pro auta, když Německo zavírá poslední normálně fungující elektrárny a energie bude málo, že chleba stojí 70,- korun místo pětadvaceti, že maso začíná být pro horních deset tisíc, a že ten kdo nemá komín a krbovky nejspíš zmrzne, nebo přijde o všechny úspory, a přitom by to tak NEMUSELO BÝT? Silně to píšu proto, že v této fázi již spoludiskutující většinou zvedá zoufale hlas v očekávání racionální odpovědi.
Existuje racionální odpověď?

1. Mainstream. Dvacetčtyři hodin denně, sedm dní v týdnu na nás valí přesně ty informace, které chce. A je úplně jedno, jestli je to agenda válečná, energetická, covidová nebo hladovějící migranti a děti v Africe. (Mimo Jemen, ten se nepočítá.) Cílem není nic menšího, než nás všechny vystrašit a učinit slepými ke zcela zjevným skutečnostem. Protože většina, která se bojí, a je úplně jedno čeho, lze velmi snadno manipulovat. Strašení přichází většinou ruku v ruce s manipulací a vyhrožováním. Že pane Rakušane.

2. Mainstream je dokonalým nástrojem, jak ovládat většinu. Politici a „jejich“ média nechtějí, abyste věděli, co se skutečně děje. Jejich cílem není informovat, ale utvářet názor. Změnit váš náhled na svět, co utvářeli po generace vaši předci a označit ho jako špatný a zcestný. Postavit děti proti rodičům. Neštítí se k tomu využívat už ani školy. Bob Kartous a jeho Eduin a další neziskovky by mohl vyprávět. Oni chtějí zrušit a zakázat nikoliv nepravdivé, ale nežádoucí názory, a tím znemožnit lidem, aby pochopili, co se kolem nich ve skutečnosti děje.

3. Mainstream a jeho političtí oblíbenci vám většinou nic užitečného neřeknou, protože se zkrátka o váš život nezajímají a hlavně, nikdy ho nebudou znát tak, jak ho znáte vy. Pak je snadné si odpovědět, jak je možné, že v tam v tom Parlamentu schvalují „takové hovadiny“, že vy přece kotel na dřevo potřebujete, že vy přece nemůžete platit desetkrát tolik, že potřebujete dostupné auto k lékaři…..

Neposlouchejte mainstream. Dejte si pauzu. To je moje odpověď. Ten vám totiž nikdy neukáže kudy cesta vede, ale zcela jistě vám ukáže, kudy chce, abyste šli. Ta správná cesta to ale v drtivé většině není.

 

Jana Marková

Redakce

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (34 votes, average: 4,68 out of 5)
Loading...
10 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)