29.8.2022
Kategorie: Ze světa

Je nám jedno, kolik Ukrajinců zemře – my chceme vyhrát

Sdílejte článek:

IVAN DAVID

Podle exsenátora Richarda Blacka leží rozhodnutí o průběhu války – a také o jejím možném konci – výhradně v rukou Washingtonu. “Je to velký fotbalový zápas.” A my chceme vyhrát,“ řekl Black.


René Rabeder si jako obvykle dovolí v Exxpressu psát o tom, na co se jinde nesmí ani pomyslet:

„Je nám jedno, kolik Ukrajinců zemře. Kolik žen, dětí, civilistů, vojáků zemře. Tahle válka je jako důležitý fotbalový zápas a my chceme vyhrát,“ vysvětlil bývalý senátor, který také desetiletí sloužil v americkém námořnictvu. Video s jeho výroky se v současné době šíří po sociálních sítích.

Podle bývalého amerického mariňáka Blacka nenese Moskva ani vinu za začátek války. Dokládá to tím, že vojensko-taktická věda předpokládá poměr 3:1 mezi útočícími jednotkami a obránci – pouze v tomto případě má útočník šanci zvítězit na bojišti, vysvětluje bývalý republikánský senátor. Na začátku války však měly Putinovy ozbrojené síly v oblasti pouze 160 000 mužů, zatímco Ukrajina soustředila 250 000 mužů pro plánovaný útok na Donbas. Blackův závěr: Putin byl nucen zaútočit, aby zabránil Ukrajině v útoku na Donbas.

Black upozorňuje, že ruská letadla nezbombardovala centrum Kyjeva, ani například ukrajinské zásobování vodou. Podle bývalého senátora je to proto, že lidé v Rusku stále doufají v mírové vyústění konfliktu. Tvrdí, že to poznal především z jednoho detailu z doby, kdy válka začala: „Na rozdíl od amerických tanků ve Vietnamu se Rusové v prvních dnech invaze zastavili před hloučky lidí, kteří proti nim protestovali. V takové situaci by je americké tanky prostě rozdrtily, aniž by vypálily varovný výstřel,“ popisuje Black své zkušenosti z Vietnamu, kde se zúčastnil 270 misí.

„Ukrajina nemůže rozhodnout o míru. Rozhodnutí o míru lze učinit pouze ve Washingtonu, ale dokud budeme chtít pokračovat v této válce, budeme bojovat, dokud nezemře poslední Ukrajinec,“ uzavírá Black.

Všichni, kdo zuřivě podporují hrdinský boj ukrajinského lidu proti okupantům, který je zajisté hoden obdivu, podporují přitom z pohodlí gauče obrovské ztráty na životech, a to především Ukrajinců. Nikdo nemluví o míru, protože USA a Velká Británie chtějí válčit a oslabit Rusko. Zároveň všichni až na čtenáře mainstreamu vědí, že územní ztráty Ukrajiny jsou nevratné. Tvrdí ale opak, vyhlašují „úspěšné protiofenzívy ukrajinské armády“, které skončí dříve než začnou, aby „utužovali vojenskou morálku evropského lidu“ i za cenu drastického snížení životní úrovně. Amerika first.

 

 

Ivan David

Redakce

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (38 votes, average: 4,76 out of 5)
Loading...
52 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)