29.5.2022
Kategorie: Společnost

Chtěl se Dominik Feri zabít?

Sdílejte článek:

LUBOŠ ZÁLOM

DOMINIK FERI A JEHO DNEŠNÍ MEDIÁLNÍ EXTEMPORE? Za prvé, neprobouzí to ve mě žádné emoce, tím méně nějakou lítost. Jeho osobní lidská tragédie a osobnostní úpadek mě nezajímá a nedojímá.

Ten člověk je obětí svých vlastních činů a svých vlastních myšlenek. Za druhé, člověk je komplexním systémem. Osobní jednání a osobní preference jsou založené na vesměs stejných premisách, jako politické a hluboce ideové postoje. Ferimu nikdy nešlo o politické hodnoty, tím méně o pozitivní politické hodnoty, ale jen o vlastní prestiž. Nechtěl být politikem, ale vlivnou osobou. Za třetí, pokud tento člověk páchal určité zlo v osobním životě, můžeme být jen rádi, že nedostal šanci páchat srovnatelné morální zlo v politice – zlo, které by nás ovlivnilo všechny. Za čtvrté, podobné myšlenkové premisy však zastávají mnozí další, nejen v Topce.

Feri byl svého času nejhodnotnější kádrovou rezervou Topky. Ať to s ním dopadne jakkoliv, Feriho duch je v Topce stále přítomen. Za páté, překvapuje mě kontrast mezi tím, jak média štvou a uštvou “standardní objekt me-too kampaně”, zatímco pana Feriho víceméně šetřila. Kdyby podobné podezření (a je nutné uznat, že jde stále jen o podezření, které musí dokázat soud) padlo na jakéhokoliv pravicového politika, to byste viděli ten hukot! To byste viděli tu mediální štvanici! Ale progresivního levičáka média velmi ale velmi šetřila a i jeho vlastní spolustraníci se ho zastávali.

Přesto to pan Feri patrně psychicky neustál. Ukazuje se tím, jak nebezpečné toto mediálně-politické hnutí vlastně je, že dokáže požírat i svoje vlastní děti. Za šesté, jsem si jistý, že paní Pekarová velmi dobře věděla, co je pan Feri zač. Ta strana je prorostlá pokrytectvím a korupcí.

 

Luboš Zálom

Redakce

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (39 votes, average: 4,79 out of 5)
Loading...
55 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)