28.4.2022
Kategorie: Ze světa

NATO na Ukrajině

Sdílejte článek:

JANE KAUFMAN

Již v půli března prohlásilo NATO, že nic z toho, co Zelenský požaduje neudělají, protože by tím mohli spustit jadernou válku. Hlavní šéf Jens Stoltenberg se vyjádřil, že spoléhají na dobře vycvičené jednotky Ukrajinců a na jejich odvahu, že Rusko sami porazí. Podle něho si NATO nemůže dovolit poslat vojska na Ukrajinu, protože jsou zodpovědni za to, aby tím nezpůsobili rozdmýchání stávajícího konfliktu, což by vyneslo jen více utrpení, úmrtí a ničení.

To je naprostá pravda a je dobře, že si to vedení organizace uvědomuje. Zároveň je ale nutno si všimnout klíčových a vše říkajících výrazů v jeho proslovu. Spoléhají na „dobře vycvičené jednotky ukrajinské armády“ a bodejť by ne, když je sami vycvičili. NATO a jeho členské země tentokrát nebojují s nepřítelem přímo, ale zákeřně, tajným způsobem, přehnanými dodávkami zbraní na Ukrajinu a výcvikem vojsk, což podle nich má mít „dlouholetý, dalekosáhlý vliv“ na stav a bojeschopnost ukrajinské armády.

Jak sami přiznávají, spolu s odborníky z U.S. a z přidružených zemí cvičili ukrajinské vojáky celé dlouhé roky. Podle Stoltenberga, „ukrajinské jednotky obdržely takový výcvik, že jsou dnes na mnohem lepší úrovni a lépe vedené, jsou větší a lépe vybavené, než kdy předtím.“

Aby to nebylo nápadné, vybavují Ukrajinu převážně zbraněmi ze sovětské éry, které získávají od bývalých satelitů sovětského Ruska, za něž jim náhradou dodávají zbraně své vlastní, moderní. Takže se schovávají za Sovětský svaz, aby na ně nikdo nemohl prstem ukázat, že se aktivně zúčastňují stávajícího konfliktu a přitom důvěřivé Ukrajince vyzbrojují zastaralým vojenským harampádím, kterého se asi chtějí zbavit. A i dnes, stále dál, NATO školí Ukrajince jak mohou a kde mohou, ve snaze porazit Rusko za každou cenu a jakýmkoliv způsobem.

Británie pomáhá kde může

Ministr britských vojenských sil James Heappey potvrdil, že v Británii právě očekávají skupinu ukrajinských vojáků, kteří tam přijdou za účelem zacvičení do obsluhy obrněných vozidel, kterých Britové chtějí poslat na Ukrajinu 120. Spolu s nimi chtějí poslat Starstreak protiletecké rakety, 800 NLAW protitankových raket, námořní rakety a tak zvané „sebevražedné dróny,“ což jsou bezpilotní útočná letadla. Tyto dróny dokážou nečinně čekat v blízkosti určeného cíle a zaútočit teprve až se cíl, na který jsou naprogramovaní, objeví.

Angličané jsou snad ti nejpilnější podporovatelé Kyjeva a neváhají na Ukrajinu posílat další a další zbraně a také finance. Cvičí ukrajinská vojska již od r. 2014 a do dnešních dnů jich vycvičili prý asi 22 000. Britský Premiér Johnson se dokonce nedávno ukázal v Kyjevě, nechal se provést městem a přislíbil další vojenskou pomoc. Podle fotografií se na to dokonce učesal, určitě k nemalému překvapení všech. Takže přece jen má doma hřeben na vlasy.

Britové rovněž v současné době zacvičují ukrajinské vojáky na území Polska v zacházení s protileteckými raketami, jak Boris Johnson přiznal. Neřekl o kolik vojáků se jedná, ani ve které oblasti jak v Británii, tak v Polsku se nacházejí. Podle Johnsonova mluvčího, vycvičením ukrajinských vojsk nemíní Britové ani v nejmenším podporovat konflikt na Ukrajině. Jedná se o přátelskou pomoc spřízněnému státu, aby se mohl sám bránit. Přece musí pomoct svým kamarádům, kteří neví, jak zacházet s válečnou mašinerií Západní výroby!

Zákeřné jednotky vyslány

V současné době vyslali Britové na Ukrajinu, do města Brody, ve lvovském okrese dvě skupiny, celkem asi 20 lidí, což jsou odborníci na sabotáž a partyzánskou válku. Je to Zvláštní letecká jednotka (Special Air Service, neboli SAS), kteří mají za úkol podpořit ukrajinská vojska. Důvod pro to je více než zřejmý, Ukrajina prohrává, tak dělají co mohou, aby zachránili situaci.

Tito lidé mají zacvičit ukrajinské vojáky do zákeřné činnosti proti ruské armádě. Také mají verbovat další vojáky a tyto cvičit ke stejnému účelu.

SAS jednotky jsou považovány za jedny z nejschopnějších. Jejich specializace je organizování státních převratů, ale tady se nemusíme obávat, že by chtěli svrhnout Zelenského, který pilně tančí přesně podle toho, jak na Západě pískají. SAS jednotky jsou rovněž známy organizováním hromadných protestů, vraždami vybraných politických představitelů, úspěšným verbováním svých pomocníků, které často vybírají na nejvyšších místech ve státě. Mnozí členové SAS se často nacházejí i přímo ve válečné zóně, v předních liniích, kde se většinou pohybují skrytě, jako tak zvané „bílé helmy,“ nebo zdravotní pracovníci a jiné podpůrné síly.

Jednotky SAS byly poprvé vytvořeny během 2. světové války a jsou oficiálně zaměřeny na proti-teroristické akce, průzkum a špionáž a osvobozování válečných zajatců. Byli použiti v každé válce, počínaje Korejskou válkou, při konfliktech v Severním Irsku, při válce v Iráku, v Bosně a i v Afghanistánu.

Ruský vyšetřující výbor o příchodu jednotek SAS na Ukrajinu ví a hodlá tuto záležitost vyšetřovat. Zde už se nejedná o „přátelskou pomoc spřízněnému státu,“ jak nám Johnson zkouší navykládat. Toto je zjevná a přímá snaha o výhru nad ruskými vojsky jakýmkoliv způsobem, třeba i zákeřným a podvodným. Mediální propaganda lží a překrucování nestačila, ukrajinská vojska se také nevyznamenala tak, jak bylo očekáváno, tak nastupuje třetí část bojů Ameriky proti Rusku a to je podvratná činnost a sabotáž.

SAS odborníci nejsou obyčejní lidé. Jsou to vzdělanci, v každé skupině je vždycky jeden ideolog, často profesor a každý další člen je odborník na něco jiného. Aspoň jedna další jednotka SAS je v Kyjevě, kde zacvičuje ukrajinské vojáky v zacházení s britskými NLAW přenosnými protitankovými raketami.

Někteří britští politikové ale nesouhlasí

Britský politik Jeremy Corbyn se spolu s 11 dalšími vedoucími politickými osobnostmi Británie zúčastnil podpisu dokumentu, který se nazývá „Zastavte válku.“ Požadují, aby NATO zastavilo svoji roztahovačnou snahu směrem na východ a obviňují britskou vládu z podpory vojenského konfliktu na Ukrajině.

Rovněž se zmínili o tom, že jediný způsob jak ukončit válku je rozpustit NATO a rozpustit veškeré další vojenské spolky. Corbyn se ptá: „Nastolily někdy vojenské spolky mír? Anebo ve skutečnosti podporují jeden druhého a tím vytváří stále větší nebezpečí?

Jako politik se tím Corbyn, který byl dříve vedoucím Labour strany, jedné ze dvou ve státě, vyřídil. Dokument na zastavení války mu zničil veškeré politické šance.

Tak málo stačí. Nesouhlasit s válkou a s hromadným vražděním a ničením je dnes trestné.

Polsko nezůstává pozadu

Kremelský mluvčí Dimitrij Peskov odsoudil nabídku Polska, které je ochotno mít na svém území jaderné střely NATO a Spojených států. Chtějí tyto rakety nastavit přímo podél ruských hranic a nemají vůbec žádné potíže s tím, že kdyby se Rusko opravdu muselo obdobným způsobem bránit, tak že se bude trefovat právě do těchto raket a tím zničí velkou část země v jejich okolí na mnoho dlouhých let dopředu.

Peskov se vyjádřil, že něco takového je přímé ohrožení Ruska, v čemž má pravdu. Bude to mít za následek zvýšení jaderné obranyschopnosti a připravenosti země na možný útok z té strany. Tím pádem i Rusko je nuceno nastavit jaderné zbraně na západní hranice a namířit je patřičným směrem, což je přímo na Polsko.

Podotýká, že Varšava je tak proti-ruská, že víc to snad ani nejde. Co je znepokojující, je názor současné polské vlády, který je silně pro-válečný a volající po bojích. Když uvážíme, že Polsko má jednu z nejlepších a nejvíc bojeschopných armád v Evropě, tak je opravdu čeho se bát.

A když budou jaderné střely přímo na jejich území, jaká je zde jistota, že někde nezmáčknou nějakých pár knoflíků a tlačítek, nebo nespustí nějakou proceduru, která tyto rakety vystřelí? Je NATO schopno něčemu takovému zabránit? Jsou na něco takového vůbec připraveni?

Německo se přidalo

Německo nemohlo přece zůstat pozadu a i když je mu už více než 80 let předhazováno, že rozpoutalo 2. světovou válku, což není úplně jednoznačná pravda (viz Polnische Dokumente zur Vorgeschichte des Krieges), tak na sebe odvážně vzali riziko, že budou obviňováni z rozpoutání i té 3. světové války a poslali na Ukrajinu:

5 100 protitankových zbraní Matador 80 obrněných vozidel

900 / 3 000 protitankových Panzerfaustů 4 obranné systémy proti drónům

2 500 protiletadlových raket 1 pojízdnou polní nemocnici

16 milionů nábojů 14 palet léků a lékařských potřeb

100 000 ručních granátů 58 obrněných vozů (český výrobce)

5 000 výbušných náloží 9 děl, D-30 Howitzer (z Estonska)

2 000 min 50 ambulančních vozů

100 kulometů 500 000 porcí vojenských jídel

23 000 / 1 300 ochranných pomůcek, jako helmy, neprůstřelné vesty

Dodávku raket Patriot, společně s Holandskem a Spojenými státy

T-72 tanky na Slovenii, náhradou za jejich tanky, které pošlou na Ukrajinu

Oplátkou se jim z Ukrajiny dostalo notné dávky typické ukrajinské arogance, kterou tak schopně ovládá i sám jejich president. Když chtěl nedávno německý President Frank-Walter Steinmeier navštívit Kyjev, bylo mu přímo řečeno, „že jeho návštěva není žádoucí,“ kvůli jeho údajným blízkým svazkům s Ruskem. Prý Steinmaier souhlasil se zmírněním sankcí vůči Rusku, což Ukrajinci považují za neodpustitelné.

Ukrajinský Ambasádor v Německu Andrij Melnyk se dále vyznamenal tím, že řekl o Presidentovi Steinmeierovi, že je ruský agent, který během svého působení v politice si vytvořil síť kontaktů s Ruskem, které se táhnou až do dnešní doby. Obvinil Steinmeiera, že jeho vztahy s Ruskem jsou pro něho cosi základního, dokonce svatého, ať se stane co stane. Prý Steinmeier nemá zájem o Ukrajince, a nevidí v nich skutečné lidi a vůbec, Berlín má příliš mnoho osobních zájmů v Rusku, týkajících se energie, za což za všecko může Steinmeier.

Napsat takovou snůšku výmyslů o někom je velmi vážná urážka. A o to horší urážka to je, že to Melnyk napsal o presidentovi země a poslal to do německých novin „Tagesspiel.“ Jelikož určitě Steinmeiera nezná důvěrně, pak psát takové vlastní dohady je skutečně trestuhodné.

Zástupce vedoucího presidentské kanceláře na Ukrajině Ihor Žovka se později vyjádřil, že President Steinmeier může navštívit Kyjev, ale pouze až uvalí embargo na ruskou ropu a dá Kyjevu záruku vstupu do Evropské unie, anebo až poskytne Ukrajině finanční ekonomickou pomoc, nebo těžkou vojenskou výbavu.

Zjevně pro tyto lidi není shora zmíněná německá vojenská pomoc, která měla hodnotu kolem 2 miliard euro, dostatečná. Pak by samozřejmě neměli dostat nic.

Již letos v lednu zkoušel Melnyk vydírat Německo druhou světovou válkou a takto je donutit, aby poslali na Ukrajinu další vojenské nářadí. Řekl tehdy, že Němci mají dnes tu stejnou povinnost vůči Ukrajině jako mají vůči Israeli, kvůli válečným zločinům Nacistů. A také vyhrožoval, že jestli nebude Ukrajině dovoleno vstoupit do NATO, že začnou sami vyrábět jaderné zbraně.

Později se ukrajinský President Zelenský vyjádřil, že neměl ponětí, že President Steinmeier měl v úmyslu navštívit Kyjev. Asi pochopil, že přestřelili a zkoušel zmírnit následky.

Odpor proti vládním rozhodnutím v Německu

Současná německá vláda kvůli své přílišné ochotě pomáhat Ukrajině, narazila na domácí odpor. Skupina vysoce postavených osobností z německé politiky, kultury, akademie a společenského života sepsala dopis, který poslali kancléři Scholzovi, v němž žádali zastavení dodávek zbraní pro Ukrajinu. Napsali, že tyto zbraně prodlužují konflikt a vůbec nepřispívají k mírumilovnému řešení situace.

18 lidí podepsalo tento dopis, včetně bývalé zástupkyně presidenta Bundestagu (Parlamentu) Antje Vollmer, bývalého asistenta generálního sekretáře OSN Hans-Christof, hrabě von Sponeck, významné Protestantské teoložky a mírové aktivistky Ruth Misselwitz a jiných politických vědců, novinářů, právníků a lékařů.

Podepsaní varovali, že situace na Ukrajině se může tímto způsobem vyvinout podobně jako situace před 1. světovou válkou a zdůrazňovali zodpovědnost lidí jako je Scholz „zastavit tento vývoj a zabránit další velké válce,“ která by tentokrát byla jaderná, což by způsobilo širokosáhlé ničení a snad i konec lidské civilizace.

I u obyčejných Němců, Scholzova popularita klesá a hrozí mu, že bude donucen odstoupit.

Kdo to byl kdo napsal podobný dopis vládě v České republice? Nemohu si teď vzpomenout na jména. Anebo všichni odkývali naprosto všecko?

Francie si také přihodila

NATO je plně ve válce na Ukrajině zamícháno, i když se snaží zůstávat ve stínu a ovlivňovat vývoj situace tajně. Už to, že jejich intelektuální spolupracovník Bernard-Henri Lévy, zvaný BHL (na obrázku), se jako náhodou objevil na Ukrajině přímo den poté, co Rusové vtáhli do země, 25. února 2022, je velice podivné. Jaká to náhoda!

BHL je zvláštní osobnost. Je to francouzský filosof, který se pokaždé objeví v místě konfliktu, ve světových válečných zónách, kde záhadným způsobem uplatňuje svůj vliv ve prospěch války a NATO. Bylo ho možno vidět v bývalé Jugoslávii, kde se jen tak potuloval a přitom se spřátelil s tehdejším bosenským presidentem Alija Izetbegovičem, který byl podle jeho odpůrců zarytý Muslim, spojenec Al-Kaidy. Izetbegovič byl zneužit Západem k tomu, aby vedl Islámisty proti Srbsku a aby pro Mafii vydobyl jejich vlastní území, na kterém si mohou dělat co chtějí.

V březnu 2011 se BHL ocitl v Libyji, což bylo těsně předtím, než NATO tuto zemi bezdůvodně napadlo, za což nebyli nikdy po právu souzeni a trestáni. V Libyji se BHL stýkal s rebely, kteří byli proti Gaddafimu a které NATO řádně popudilo, vyškolilo, všemožně podporovalo a zásobovalo zbraněmi. Přítomnost BHL mohla být vydávána za novinářskou zvídavost, což je možno okamžitě vyvrátit tím, že sedm měsíců před zavražděním Gaddafiho, 10. března 2011 přivedl do Paříže a představil tehdejšímu Presidentovi Sarkozymu tři členy budoucí libyjské vlády.

Brzy na to se setkal v pařížském hotelu s Hillary Clinton a když tato vyjádřila nezájem Ameriky na účasti v libyjském konfliktu, začal BHL ve Francii zcela mírovou cestou, skrze diskuze ve veřejných sdělovacích prostředcích, propagovat napadení Libyje, k čemuž později také došlo.

Když se v r. 2012 NATO pokusilo svrhnout s pomocí „syrských rebelů“ řádně zvoleného presidenta Syrie Bashar al-Assada (proti němuž jela v Americe ultra-mega-obrovská propaganda), BHL se objevil na filmovém festivalu v Cannes ve společnosti syrských a libyjských rebelů. Podle francouzských novin „Le Point“ tím zkoušel symbolizovat konec svobody v těchto zemích. Assada se svrhnout nepodařilo jen díky pomoci z Ruska.

Takže když v současné době vidíme tohoto zjevného levičáckého manipulátora, který všemi možnými způsoby zkouší vyvolat po světě války, pobíhat po Oděse, tak máme veškeré důvody obávat se toho nejhoršího. Samozřejmě, že tam nepřijel podpořit Rusko, ale jako vždycky, hodlá dělat špinavou práci pro NATO a pobuřovat na správných místech, aby docílil to, co NATO požaduje ze všeho nejvíc a to je trvalá, dlouhá, vleklá a vyčerpávající válka se statisíci lidských obětí a s obrovským ničením.

BHL napsal na Twitter:

Ano, jsem v #Oděse. Jak bych zde nebyl, s mými #ukrajinskými přáteli a hrdiny, bojovat za naši svobodu? Pro mne je to otázka mých zásad. Aby mé činy byly stejné jako má slova.

———————

POZNÁMKA: Na některé odkazy v tomto článku se s českou IP adresou nedostanete. To proto, že jsou blokovány Evropskou Unií. Musíte změnit svoji IP adresu na americkou, pak to funguje.

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (28 votes, average: 4,64 out of 5)
Loading...
68 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)