24.4.2022
Kategorie: Společnost

Chtěl bych, aby lidé v této zemi vzali osud země do svých rukou, přeje si Jindřich Rajchl

Sdílejte článek:

NESPOKOJENY

Ať si politici uvědomí, že to, co v současné době dělají, tak jim může na první pohled působit potěšení, a můžou se cítit opojení tou mocí, kterou mají v rukou, ale chtěl bych jim vzkázat, že vždycky po nich zase někdo přijde. A ten někdo jim může složit účty.

Chtěl bych, aby lidé v této zemi vzali osud země do svých rukou. Aby přestali volit podle toho, co jim říká Česká televize a další mainstreamová média, aby si skutečně řekli, co je pro jejich život a život jejich dětí nejlepší varianta, která se jim nabízí. Je to jenom o odvaze. Pokud chcete odvahu od svých politiků, tak ji musíte projevit i sami u voleb.

V každé totalitě ten, kdo páchal nepravosti, se vymlouval na to, já jsem jenom poslouchal příkazy. Nikdy ta obhajoba neuspěla. Ve chvíli, kdy ta totalita skončila, tak všichni tito lidé nakonec byli hnáni k odpovědnosti.

Ve svobodné zemi u nás žijete jen do té chvíle, než jdete proti oficiálnímu narativu.

Rozhovor s právníkem a politikem JUDr. Jindřichem Rajchlem o ukrajinské krizi, omezování plurality názorů a obtížné vymahatelnosti práva.

„Média vytvoří obrovskou vlnu a spousta lidí na tu vlnu naskočí, aniž by přemýšleli, jaké to bude mít důsledky, a úplně bezhlavě se ženou do věcí, které nemají absolutně žádný přínos,“ říká právník a politik JUDr. Jindřich Rajchl k společenské situaci po vypuknutí konfliktu na Ukrajině. Je toho názoru, že posílat zbraně do válečného konfliktu je jako nosit k požáru kanystry s benzínem. „Pomoc je nastavená nekoncepčně, je vedená hysterickou vlnou. Pokud budeme upřednostňovat ukrajinské uprchlíky před českými občany, lidé budou právem naštvaní a a myslím si, že během několika měsíců tu bude eskalovat velké sociální napětí,“ tvrdí s tím, že až vystřízlivíme, přijde rozčarování, ale to už bude řada důsledků nevratných.“

Vedle nekoncepčního přístupu současné vlády ke konfliktu na Ukrajině Rajchl kritizuje také potlačování plurality názorů a omezování svobody slova bez právního základu. Premiér Petr Fiala podle něj lže, když veřejně tvrdí, že v únoru a březnu zablokované weby byly financované z Ruska. „Jen se vypnuly weby, které nevyhovovaly oficiální linii. A to je strašně špatně, to je nakročení k cenzuře,“ komentuje to Rajchl, který tři ze zablokovaných webů zastupuje i jako advokát. „Nechci společnost, kde mi vláda dopředu řekne, co si mám myslet. Mnohokrát jsme se v historii přesvědčili, že vláda lhala. A nejen ta naše, lhaly všechny světové mocnosti. Když budeme akceptovat politiku factcheckerů, kteří určují, kdo je informátor a kdo dezinformátor, směřujeme zpět do doby totality,“ říká.

Jako právník se Rajchl vyjadřuje i ke stavu právního státu a vymahatelnosti práva. V obecné rovině podle něj zatím právo funguje, ale v otázkách spojených s covidem a s ukrajinskou krizí je momentálně právo vymahatelné jen velmi obtížně. „V rovině covidové a v rovině ukrajinské hysterie se věci neřeší férově, neřeší se rovně,“ tvrdí. Jako příklad uvádí třeba člověka souzeného za šíření informací o nežádoucích účincích vakcín proti covidu v kontrastu s profesorem Flégrem, jehož výroky o mrazácích s mrtvolami v ulicích „nikdo neřeší“.

Kdo je JUDr. Jindřich Rajchl
Jindřich Rajchl pochází z Hradce Králové. Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy. Po studiích se jako advokátní koncipient začal specializovat na oblast trestního práva a složil advokátní zkoušky. Podnikal v oblasti sportovní online zábavy a sázení, působil jako fotbalový funkcionář. Spoluzaložil dvě restaurace v Praze. Založil web nfl.cz a stal se komentátorem NFL na několika sportovních televizních stanicích. V posledních dvou letech byl veřejně vidět jako aktivista v boji proti omezování základních práv a svobod během epidemie covidu. Práva a svobody občanů hájí také v právních podáních a před soudy. Je politicky aktivní, do podzimu 2021 působil v hnutí Trikolóra. Na jaře roku 2022 se představil jako jeden z mluvčích Charty 2022 a založil novou politickou stranu PRO.

Rozhovor s JUDr. Jindřichem Rajchlem, právníkem, aktivistou, politikem

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (16 votes, average: 4,75 out of 5)
Loading...
6 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)