14.4.2022
Kategorie: Politika

Trapný Miloš Vystrčil a státní CK Jedeme za krví

Sdílejte článek:
JAKUB KVASNIČKA

 

 

Válečný PR sightseeing pokračuje, Miloš Vystrčil už není Tchajwanec, ale Ukrajinec (otázka dne: Kdo teď dělá Tchaj-wan?), do vlaku nastoupil v helmě nejspíš už v Praze, jako jediný ji měl i v Kyjevě, kde už se nic neděje, v kupé při focení nechyběla obligátní mapa důležitosti, kterou pozorují lidé. Ach.

Podle našich informací z kuloárů Hlavního nádraží prý chystá státní cestovní kancelář JEDEME ZA KRVÍ v rámci budgetu na ukrajinskou válku vyslat speciální pendolino, kde se postupně vyfotí u hořících trosek a lidských těl všichni nedůležití lidé, kteří si myslí, že jsou důležití.

Ne, vážně. Po internetu od rána jede virální snímek Vystrčila, Fischera a spol. z kupé u mapy, kterým se chlubili cestou na Ukrajinu. Z té fotky každý racionálně uvažující člověk musí cítit vyloženě hmatatelnou trapnost. Proč? PROČ? Proč teď? Proč oni? Ano, na pozvání parlamentu, bla bla bla… Je to úplně fuk.

Miloš Vystrčil a spol. jsou takoví „Fialové z Wishe“. A samozřejmě si jako tleskače přibalili kamery České televize.

Proti cestě Petra Fialy do Kyjeva můžeme namítat, co chceme – je pravda, že v důsledku nepřinesla nic, než symboliku, ale ve srovnání s Vystrčilovým Expresem beznaděje byla vlastně famózní, dobře trefená do času, udělala mu ohromnou reklamu v Evropě, zlepšila jeho pověst. Udělala z něj chlapa. Češi se cítili zase trochu hrdí, ukázal „koule“, dobře.

No a pak se na cynický výlet do války vydala Vystrčilova delegace, nejzajímavější a nejakčnější v záběrech České televize byl moment, kterak šéf Senátu pobíhá jako jediný po nádraží v Kyjevě v helmě, nikdo jiný ji tam nemá – skutečně nikdo.

Snad tu válku na Ukrajině Vystrčil rychle ukončí, protože Tchaj-wan je teď vyloženě na špičkách, fyzicky cítí, jak přichází o svoji jedinou naději…

 

 

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (19 votes, average: 4,58 out of 5)
Loading...
51 komentářů