1.4.2022
Kategorie: Politika

Chtějí nám sebrat i volbu prezidenta

Sdílejte článek:

MILENA DOUŠKOVÁ

Pokud v něm zbylo kapku slušnosti a smyslu pro spravedlnost konečně by měl vyvodit z kauz Stanu nějaké řešení. Když se na něj dívám ve sněmovně, tak vždy znova a znova vím, že to neudělá.

Zdroj:  Zrušme přímou volbu prezidenta, poškodila naši demokracii, protože srdce české demokracie bije v parlamentu. Jednou z předností demokracie je prý schopnost poučit se z chyb. Zavedení přímé volby prezidenta v roce 2012 byla chyba! Přímá volba poškodila kvalitu naší demokracie i vyhlídky na její přežití. Měli bychom tuto chybu odčinit. Současná parlamentní konstelace nabízí příležitost. Připomeňme, že parlament se vzdal jedné ze svých nejvýznamnějších kompetencí – volby hlavy státu. Hlava symbolizuje vrchol, jednotu i rozumnost státu. Ovšem srdce naší demokracie bije v parlamentu. Srdce vyživují tepny politického stranictví a kapiláry občanské společnosti. Dnešní ústava připomíná bezhlavého rytíře, který si dobrovolně nechal setnout hlavu a vložil ji do podpaží s odůvodněním, že odtud dokáže lépe dohlédnout na to, aby vše řádně fungovalo.

Četl někdo z vás větší hovadinu? Srdce naší demokracie bije v parlamentu. Takovou drzou, nabubřelou frází chtějí okouzlit koho? Celá tahle rádoby vlastenecká řeč je jen pokus vzít nám to jediné, co nám ještě nechali. Prezident u nás nemá skoro žádnou  politickou moc a tak přirovnání že máme ústavu bez hlavy je směšné. Navíc odvolávat se na ústavu podle které se dnes už nikdo z vlády neřídí a ze které si celý nás parlament i senát udělali trhací kalendář.

Nejlépe se pracuje s ústavou a zákony ve kterých se nevyzná ani prase a to se jim opravdu podařilo. Tolik zákonů, pravidel, norem a potom jejich novelizace a novelizace novelizací a jejich novelizace. Sami právníci vykládají zákony každý jinak. Jak potom mohou být pravdivé a jak se jimi řídit? Nebo je právě tohle jejich účel? Nikdo se v tom nevyzná, nikdo nic nepozná a oni si mohou narvat kapsy a dělat si z národa prdel.

Jak se jim to teď hodí, když Stanem otřásají skandály jak na běžícím páse a náš premiér? Mlčí! No, co mu asi zbývá. Kdyby se jich zbavil tak, jak mu to nařizuje zákon, už by nemělo většinu a nemohl by si dělat co chce. Jasné jako facka. Pokud v něm zbylo kapku slušnosti a smyslu pro spravedlnost konečně by měl vyvodit z kauz Stanu nějaké řešení. Když se na něj dívám ve sněmovně, tak vždy znova a znova vím, že to neudělá. Chce vládnout i za cenu špinavostí.  Čemu se fakt divím? Že to nevadí ani posledním spravedlivým – Pirátům. Raději držet hubu, mít moc a prachy i za cenu podrazáctví.

Zdroj  Kauza Polčák: Stanislav Polčák říká, že miliony nebyly provizí za přijetí zákona, byly to služby starostům postižených obcí. Ale pro europoslance a advokáta Stanislava Polčáka (STAN) by možná znamenala životní byznys. Stačí počítat: 62 hodin práce za 2,9 milionu. Takže odměna 46,7 tisíce za hodinu.

Zdroj:  Kauza Farský: Jan Farský věděl, že bude půl roku ve sněmovně chybět, přesto se nechal zvolit do parlamentu s tím, že by zvládl oboje. Poslancovat doma a učit se v USA. Dobrá taktika zadních dveří a peníze odevšad.

Zdroj   Kauza Gazdík: Petr Gazdík má nadále poloviční podíl ve zlínské firmě Jocheček. Zákon o střetu zájmů přitom ukládá ministrům povinnost ukončit veškeré podnikatelské aktivity do 30 dnů od nabytí funkce. Gazdík portálu řekl, že na své angažmá ve společnosti zapomněl a podílu se co nejdříve vzdá. Dobře se zapomíná na prachy. Spíš doufal, že mu to projde.

Zdroj   Kauza Michalík: Kandidatury na ministra průmyslu a obchodu se starosta Dolních Břežan a podnikatel v solárním byznysu ve čtvrtek nakonec vzdal. Kauzu odstartovalo zjištění o půjčkách v hodnotě desítek milionů korun, které bývalá Michalikova firma v minulosti získala od neprůhledné kyperské firmy. Michalik později uvedl, že majitelem této firmy je jeho manželka Hana.

Zdroj   Kauza Rakušan: Policie začala prověřovat ministra vnitra Rakušana kvůli smlouvám o právním zastupování města z doby, kdy byl starostou Kolína“. Trestní řízení se vede pro možné porušení povinnosti při správě cizího majetku. Jak dlouho bude prověřování hospodárnosti smluv podepsaných Rakušanem trvat, není jasné. Obvykle však zabere několik měsíců.

MILENA DOUŠKOVÁ

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (19 votes, average: 4,74 out of 5)
Loading...
15 komentářů