A co ta válka? Aneb mainstreamová mediální desinformační masáž nevadí?

Sdílejte článek:

KAREL KŘÍŽ

kkriz18Tak například Pravý prostor, ale spousta dalších nezávislých médií, je označováno jako desinformační weby. Prim v naší dehonestaci hrají obskurní spolky jako Čeští elfové, Evropské hodnoty, Sematic Vision a další pevně přisáté na státním a EU cecíku. Za peníze daňových poplatníků se nás snaží umlčet a v symbióze s globálními korporacemi zničit ekonomicky.

A najednou přišla krize na Ukrajině. Média hlavního proudu začala válčit s Ruskem a vyvolávat světovou apokalypsu. Lidem je předkládáno jako nezpochybnitelný fakt, že agresivní Rusko nedělá nic jiného než, že se připravuje na třetí světovou válku, kterou začne invazí na Ukrajinu. A nejen to, dokonce padají i přesná data, kdy k tomu dojde. To zásadní mělo být dnes. Dnes měl ruský medvěd zaútočit.

Všechny tyto poplašné zprávy zaplnily mainsteramový mediální prostor, hlavní vyznavači jediné pravdy mají připravené štáby a speciální vydání či vysílání. A světe div se, k rozdmýchávání paniky se ruku v ruce přidávají i hlídači “desinformací”. Neověřují, nekádrují, nepochybují. Válka bude, hotovo. Například Čeští elfové zveřejnili před několika dny na své sociální síti status:

ELFOVE

Jaké desinformační hnojomety má obyčejný občan očekávat, soudruzi elfové? Že válka není? Že se apokalypsa nekoná? Že do toho Putin hodil vidle? Že jste celou dobu lhali a desinformovali vy a celá ta státní “anti fake news” mašinérie? Že za těžké peníze jen papouškujete oficiální politiku a škodíte naší zemi víc než všechny vámi označované “dezinfo” média dohromady?

Jo, to kdyby to bylo naopak … řev elfů by byl slyšet až v daleké bruseli a penízky na desinformační trollig by se zase jen sypaly. Takto bych očekával vaši omluvu a sebereflexi. Dokonce bych očekával i vaše trestní stíhání za šíření poplašné zprávy. Dočkám se?

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (45 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...