10.2.2022
Kategorie: Exklusivně pro PP, Společnost

Premiér Fiala a ředitel České televize Petr Dvořák se chystají rodinám radikálně zvýšit měsíční poplatky, které povinně odvádíme České televizi

Sdílejte článek:

JIŘÍ SUDÍK

SUDIKTo není hloupý vtip. Premiér Fiala a ředitel České televize Petr Dvořák se chystají rodinám radikálně zvýšit měsíční poplatky, které povinně odvádíme České televizi.

Nejprve se vrátím trochu zpátky. Všimli jste si skutečných priorit naší nové vlády? Mluvím o naší vládě, ale není to spíše vláda loutková? Bruselská ? Samozřejmě, první kroky vlády vedli k tomu pojistit si budoucnost , a na to je nutné za každou cenu protlačit u voleb korespondenční hlasování. Tato „kocourkovská“ vláda velice dobře tuší, že bez zavedení korespondenčního hlasování nemá v dalších volbách prakticky žádnou šanci.

Dále bylo třeba prosadit Pandemický zákon, s jehož pomocí lze zcela obejít parlament a pak o nás, o všech může rozhodovat jen několik jedinců ve vládě. A důvod k použití pandemického zákona? Ten už se najde vždycky. Vláda má pak v ruce bič a pravomoci, které se blíží diktatuře a také může využívat tvrdé a nekompromisní tresty.

Další vládní priorita? Je třeba zavézt cenzuru. A Cenzura je vždy rodnou sestrou každé diktatury. Tedy pardon, cenzura je ošklivé slovo, nyní se používá termín „Boj proti dezinformacím“. A o tom, co jsou to dezinformace rozhodují, kdo jiný než Fialovo „osvícení vyvolení“?

K obhájení toho všeho potřebuje pan premiér Fiala nějakou hlásnou troubu. A to je kdo? Není to snad tzv. veřejnoprávní Dvořákova Česká televize?

Vraťme se však na úplný začátek jednání této vlády. Né , nebyla to energetická krize, nebyl to Green Deal, čili nesmyslné výpalné, které odvádíme do Bruselu. I když přesně tohle všichni od nové vlády chtěli a čekali. Né , to né. Největší starost „Pětikolky“ bylo ihned si zvýšit platy. Zvýšit je sobě, poslancům, senátorům. Mimochodem, premiér naší malé krásné zemičky Fiala má již nyní výrazně vyšší plat než premiér Velké Britanie Boris Johnson. Platy si vláda zvýšila, ale bylo třeba další peníze na nová Ministerstva, na další nadstandardně placené úředníky, bylo třeba platy na desítky a desítky poradců pro ministry a bojím se, že i tito noví poradci potřebují zase své poradce atd. Kocourkov jak vyšitej. Porovnejme to třeba se srovnatelně velkým Švýcarskem (8,6 milionu obyvatel). Švýcarsko si vystačí se sedmičlennou federální radou a premiéra nepotřebuje, rozhodují kolektivně. Toť vše a vše funguje. Ve Švýcarsku by tedy byl Fiala zbytečný, tam by si prostě ani neškrt. A naše Česká republika?.My máme nyní již 18 předimenzovaných ministerstev, 18 ministrů a ještě premiéra. Premiéra zatím máme jen a jen na „vysílání signálů“. To by ale musel napřed vytáhnout hlavu, aby ty jeho signály někdo slyšel. A pak máme ještě desítky, možná stovky všech možných i nemožných poradců na kdeco. To vše ale stojí peníze, takže „Vykuk“ Fiala, ihned poté co si vláda zvýšila platy, tak prakticky všem ostatním platy na rok zmrazil. Na chudý lid musí být přísnost. Tady, ale možná udělal Fial chybu. Ve své euforii zřejmě zapomněl na „bratra v triku“ na ředitele „nezávislé“ České televize Petra Dvořáka. Alespoň malou dotaci mohl Fiala řediteli České televize přihrát ?

Pan ředitel České televize si dobře všiml, jak si premiér, vláda, parlament, senát, jak moc si finančně polepšili a na něho, na ředitele České televize, na něho, který se tolik snažil, na něho úplně zapomněli. Nyní se, ale ukázalo, že pan ředitel České televize není žádný hlupák. Hlupák ani být nemůže. Podle posledních dohledatelných informací měl v roce 2018 pan ředitel Petr Dvořák průměrný měsíční plat, ano měsíční plat, 443 666 Kč (Je to včetně jeho celoroční odměny). Z těchto údajů vyplývá, že již se jen na plat pana ředitele Dvořáka skládá jedno středně velké město. Dlaň, ale nenatahuje jen pan ředitel, ruku si myslím natahuje také Světlana Vitovská, Václav Moravec a samozřejmě mnozí další?

Již jsem říkal, pan ředitel České televize Petr Dvořák není žádný hlupák. To už jsem uváděl v souvislosti s jeho „zaslouženou“ měsíční mzdou. A tak pan ředitel, zřejmě s panem premiérem Fialou vymysleli, že rodinám radikálně zvednou koncesionářské poplatky. Sněmovna to odklepne a tečka. Rodiny ať cvakají. Prostě, já na bráchu, brácha na mně.

Nyní nechci připomínat výrok poslance a předsedy bezpečnostního výboru pana Radka Kotena , který prohlásil: „Pravda končí tam, kde začíná signál České televize“. Nebudu ani připomínat, jak pan ředitel Dvořák, nebo možná jeho lidé, jak před sněmovními volbami protěžovali, né příliš duchaplnou “ pidihvězdičku“ Adamovou Pekarovou ze 3 procentní TOP09. Pekarová tehdy svá „moudra“ v České televizi pronášela téměř obden.

Zamysleme se objektivností České televize ? Zamysleme se nad vyvážeností vysílání ? Zamysleme se nad tím co předvádí aktivista Václav Moravec , již jmenovaná Světlana Vitovská a samozřejmě mnozí další. Připomeňme si třeba příklad z posledních týdnů. Obrovské polické protesty v Kanadě probíhají již 14 dnů. Kanadský premiér vzal do zaječích a ukrývá se i s rodinou na neznámém místě. A Česká televize? Česká televize a Česká vláda do poslední chvíle držely bobříka mlčení . Česká televize nás zatím krmila nepodstatnými „žvásty“. A politikaření České televize ve zpravodajstvích z Olympiády? Fakt nechutné.

My jako Trikolora jsme se ještě v parlamentu, ale i mimo parlament opakovaně snažili o úplné zrušení zcela nesmyslných a neopodstatněných koncesionářských poplatků. Koncesionářské poplatky jsou povinné, takže se ve skutečnosti jedná jen o a jen o další daňovou povinnost. V dnešní době jsou již zcela neodůvodnitelné. Zajímalo by mne, kolik lidí věří objektivitě České televize? Tomu,že je vůbec veřejnoprávní? Že není silně zmanipulovaná? Kdo věří, že je Česká televize ještě vůbec Česká?

Bývalý radní „Rady pro rozhlasové a televizní vysílání“ Michal Jankovec byl nucen přiznat.že pokud chce fungovat Česká televize z poplatků tak musí dodržovat takový úhel pohledu, který je v souladu s doporučením Evropské komise. A právě tato Evropská komise povoluje veřejnoprávním médiím fungovat z poplatků. Pokud bychom v České televizi nedodržovali „úhel pohledu „ Evropské komise, tak bychom museli vystoupit z Evropské unie.

Nevím jak vy, ale já současnou situaci v České televizi považuji za hodně skandální. Považuji to jen za další kamínek do hodně nehezké mozaiky. A také již mi začíná mi být i ledacos jasnější.

Já jsem jen laik, nejsem odporník na televizní vysílání. Právě proto mi však tolik vadilo, že v minulém roce byla „Bruselskou pětikolkou“ odvoláná, dle mého názoru spíš odstraněna , radní Rady pro rozhlasové a televizní vysílání paní Hana Lipovská. Přes hloupé proklamace nebyl pro její odvolání žádný důvod. Jediný dle mého názoru objektivní důvod byl v tom, že se paní Ing Lipovská nenechala panem ředitelem Petrem Dvořákem zastrašit a až příliš rychle rozkrývala karty jemu i jeho kumpánům. Ostatně, mnozí si všimli, že Českou televizi nesmí kontrolovat ani Nejvyšší kontrolní úřad ? Nerozumím? Ale i mnoho těch co tomu rozumí , netuší co se vlastně v té naší „veřejnoprávní televizi„ děje.

Jsem občan této krásné země, zatím stále ještě naší země, jsem členem strany Trikolora, ale jsem laik a tak mne prosím opravte pokud, neuvažuji správně?

Pokud chce Česká televize vybírat koncesinářské poplatky od občanů tak musí dodržovat „úhel pohledu Evropské komise“ ? Jinak bychom museli vystoupit z Evropské únie ? Pokud bychom museli vystoupit z Evropské unie, fakt by to byla taková tragedie? No, pro slepenec určitě.

Pokud bychom my občané, občané této krásné země, přestali zasílat České televizi koncesionářské poplatky, znamenalo by to, že by se mohla Česká televize transformovat na televizi nezávislou na Bruselu? Na vládě? Ze bychom se mohli dočkat toho, že zpravodajství České televize budou objektivní, vyvážené, zajímavé ?.

Možná jsem snílek, ale věřím tomu, že jednou , možná, někdy, přijde doba, že zpravodajství České televize bude bez cenzury, bez poplatků, pravdivé, objektivní a že si k České televizi postupně opět najdeme cestu.

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (32 votes, average: 4,84 out of 5)
Loading...