30.1.2022
Kategorie: Kultura a tipy

Co je to sítotisk? Jak funguje?

Sdílejte článek:

V současné době existují různé tiskařské technologie, přičemž na některé se kvůli digitalizaci zapomíná. Přitom je to obrovská škoda, protože metoda jako sítotisk rozhodně nemá konkurenci, neboť je efektivní. Výsledné potisky jsou vysoce kvalitní a také odolné proti opotřebení. Sítotisk se používá zejména na textil.

V první řadě se sítotisk od ostatních technik odlišuje tím, že funguje na průtisku. Co to znamená v praxi? V podstatě je princip jednoduchý, neboť barva se protlačuje přes tiskovou formu (takzvané síto), a to jen v těch místech, kde jsou volné otvory. Okolí je zakryto zase krycí vrstvou, přes kterou se barva nijak nepropustí. Sítotisk je pro potisk triček jako stvořený. Dosáhnout můžete pěkných barev i různých motivů.

Ekologie je na prvním místě

V posledních letech je kladen důraz především na ekologická řešení, ostatně není se čemu divit, protože je nezbytné ulevit planetě. I pro sítotisk platí stejné pravidlo, a proto ateliér Matěje Langera na okraji Liberce se zaměřil na ekologický sítotisk, což se negativně neprojevuje na výsledcích a kvalitě.

V ateliéru splní vaše požadavky i přání, ať už chcete potisknout trička, jakýkoliv jiný textil, ale dokonce papír. Ekologie spočívá v tom, že se v ateliéru používají pouze barvy na vodní bázi s certifikací GOTS a textil z bio bavlny či fair trade.

Letité zkušenosti s tiskem

Ateliér má dlouholeté zkušenosti s tiskem, jemuž se věnuje od roku 2013. Každý den se však snaží zdokonalovat. Zakládá si na organických a férových materiálech, eliminaci odpadu a dalších důležitých bodech.

I když nejste z Liberce či blízkého okolí, nevadí, protože služeb můžete i tak využít. Má všechny potřeby pro sítotisk a zašle vám hotové výrobky poštou kamkoliv v České republice (i na Slovensko). MatesArt, jak si ateliér říká, je tedy připraven na další zakázku.

(PR)

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...