3.1.2022
Kategorie: Politika

Kalousek se nechal ukecat?

Sdílejte článek:

MILENA DOUŠKOVÁ

Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek chce do správní rady Všeobecné zdravotní pojišťovny nominovat bývalého ministra financí a expředsedu TOP 09 Miroslava Kalouska. Měl by zastávat post místopředsedy správní rady. Válek nám nakonec sdělil, že o Kalouska velmi stál a nakonec ho ukecal, protože podle něj je pach chemik výborný ekonom. Možná, ale já bych řekla škrtící ekonom rozdávající zvýšení důchodů v ceně jednoho másla. Jen to Válek řekl trochu lépe styl, Kalousek neplýtvá prostředky. No svými ne, ale našimi? To už je jiný kafe.

Správní rada navrhuje zdravotně pojistný plán, rozhoduje o schválení organizačního řádu VZP, účetních závěrek a výročních zpráv. V její kompetenci je také odvolávat a jmenovat ředitele VZP. Rada má 30 členů, z čehož 20 volí Poslanecká sněmovna a třetinu členů vláda. Ta by o nové desítce a o tom, jestli v ní bude také Miroslav Kalousek, měla rozhodnout v lednu.

Proč o něm vlastně píšu. Zaujal mě jeho status ohledně odměny za nabídnutou práci. 20 000,-Kč je pro Kalouska nic. Podle něj se za tyhle prachy nedá vůbec pracovat. Asi tím myslí, že od něj je to vlastně charita a pomoc, protože 20 000,- nejsou žádný peníze. Jak vidíte, tak vy dřete za 20 000,- a vlastně byste to měli dělat jen tak za odměnu. Každý politik by si měl dát hubu na zámek než vypustí nějakou debilní větu.

Ten člověk ví docela dobře kolik se u nás bere, za co musí spousta lidí žít a že důchodci z toho nemají ani polovinu. Neřeším jestli něco nakradl, protože jsem u toho nebyla, za ruku jsem ho nechytila. Přesto mě nasral jedním statusem a měl by raději držet hubu, protože tohle je strašný výsměch všech lidí, kteří za to chodí do práce a jsou rádi, že nějakou výplatu mají. Stále více si politici hrají na polobohy a pak se diví, že obyčejní lidí budou vzpomínat na Babiše, protože za něj aspoň byl pocit, že mu na nás a na státě záleží. Pravda to být nemusí, ale pocit lidem zůstal. U těchto panáků mají pocit, že oni jsou páni a my kmáni.

0

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (15 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...