22.12.2021
Kategorie: Společnost

Šílenství má své pokračování

Sdílejte článek:

JINDŘICH KULHAVÝ

KULHAVÝČas předvánoční je letos tak nějak smutnější. Výzdoby ulic a obchodů jsou podstatně chudší, obchodníci zdaleka většinou nedosahují očekávaných tržeb, což neplatí pro dodavatele elektrické energie a plynu. Nicméně obvyklý šrumec v obchodech není jediným ukazatelem změn ve společnosti. Prázdné restaurace, do kterých často nechodí ani ti, kterým to vrchnost povolila, prázdná většina náměstí, z nichž byly odvezeny prodejní stánky, a místo usměvavých a slavnostně naladěných lidí jakési osoby schované často za kusem pseudohadru.

Důvodem k této skutečnosti je především pokračující systematicky udržovaná pandemie a stále vnímatelnější ekonomické dopady. Politici často za tuto situaci kritizovaní jsou pouhými loutkami na jevišti, což je však neomlouvá. Osobní statečnost se nenosí a prachy potřebuje každý. Nicméně na odešlém rakouském premiérovi Kurzovi bylo všem ostatním případným rebelům ukázáno, že takto tedy ne a z meteoru na evropské politickém nebi byl transformován na premiéra ve výslužbě. A kdyby snad chtěl cokoliv zveřejňovat z období svého vedení Rakouska, pořád tu je hrozba trestního stíhání a exemplárního potrestání. Loutkovodiči totiž mají své plány a nenechají si do nich příliš mluvit. Ostatně to jsme už jednou zažili a týkalo se to migrace. Vzpomeňte si na rok 2005, kdy německá exkancléřka Merkelová odmítala jakoukoliv migraci, aby poté, co se ,,provalilo“ její odposlouchávání včetně soukromého telefonu americkou CIA, začala obracet, aby se z ní nakonec stala fanatická obhájkyně přijímání a přerozdělování migrantů.

Covidu ve verzi Delta začínal docházet dech nikoliv sníženým počtem pozitivních, ale spíše tím, že rozum používající lidé už odmítali dále hrát hru na Tečku. A protože tu jsou podepsané smlouvy zajišťující farmaceutickým koncernům pravděpodobně nekonečné a ničím ohraničené zisky, které podepsala předsedkyně Evropské komise Leyenová a za jednotlivé země jejich vlády, přičemž měsíční útrata jen České republiky je 900 miliónů korun za předražené, nefunkční a neprověřené preparáty, bylo třeba vytvořit další vlnu a dát jí nějaké jméno. Vznikl Omrikon. Tedy další údajná varianta, která se prý z jihu Afriky bleskovou rychlostí rozšířila i za severní polární kruh. Neptejte se, jak to dokázala, to se v době naprosto trapných opatření nedá vysvětlit, byť se o to leckdo snaží. My vysvětlení máme, to se ale mnohým fanatikům sledující pečlivě každodenní čísla pozitivních a pokaždé se těšících na další dávku v pořadí nebude líbit. Tedy viry mutují, nicméně není třeba novým variantám dávat jména. Omrikon je údajně opět více nakažlivý než předešlá mediální hvězda Delta, ovšem dle všeho má vlastně stejné příznaky, jako třeba slabší chřipka. Ovšem pozor! Stávající formy pseudovakcín na něj nezabírají. Zcela ,,logicky“ jsou tedy všichni dosud očkovaní vyzýváni k další posilující dávce. A aby to nebylo tak jednoduché, mohou to různě míchat, přičemž díky konkurenčnímu boji byl odsunut produkt od Johnsonů. Zvláštní kapitolou jsou testy, u nichž lze všechno, jen ne věřit tomu, že přesně určují, kdo je jak nemocný a je li vůbec. Testování něčím, co vlastně neodpovídá potřebným normám, je obrovský byznys.

Pár věcí je k zamyšlení. Přestože preparáty vydávané za vakcíny fungují v experimentálním režimu a na různých principech, odborníci je klidně nechají navzájem různě kombinovat. Už to samotné postrádá logiku. Dále je ignorován zdravotní stav lidí jdoucích si pro Tečku. O tom, že pro některé se stala definitivní, jiným zhoršila jejich stav a u mnohých se objevily zásadní komplikace, což třeba u sportovců znamená ohrožení života či konec kariéry, není pochyb. Jejich popírači argumentují tím, že nebyla určena spojitost mezi vakcinací a úmrtími na sportovištích. Jenže ona je záměrně přehlížena, a protože média stojí jednoznačně na straně Pharmy, nikdy se to nezveřejní. Manipulace s fakty dosáhla takové úrovně, že mainstreamovým médiím lze věřit už jen jejich název a občas vysílací čas. Falešné tváře s úsměvy moderátorů snad nikdo obdivovat a brát vážně nemůže. Představa že se vše výše napsané již týká i mládeže a dětí, těhotných i nejstarších seniorů, je prostě šílená.

Dalším šokem byl výrok poslance Výborného (KDU-ČSL), který chce navrhnout, aby si neočkovaní hradili lékařskou péči. To i přesto, že si platí zdravotní pojištění. Vynechme to, že návštěva zubaře a plno dalších specialistů hrazena zdravotními pojišťovnami není a v jejich ordinacích necháte výplatu vcelku běžně. Ale aby byla odmítána péče například o pohybový aparát, případně i od obvodních lékařů, na očním či jinde, je už návratem do středověku a diskriminací části obyvatelstva neochotné být pokusnými králíky. To, co předvedlo vedení mladoboleslavské nemocnice, kdy zrušilo termíny operací velkých kloubů neočkovaným, už je zločin, který může vést až k radikalizaci rodinných příslušníků rodin těchto odmítnutých pacientů. A vzhledem k utrpení, které dokáže například kolenní kloub připravený k výměně způsobovat, by byla oprávněná. Copak nestačí to, jakým způsobem se nyní léčí či nediagnostikují včas rakovinná onemocnění?

Nepopíráme, že se lidí dostávají na Jipky, někteří ve špatném stavu. Velká část z nich by tam nebyla, kdyby se preferovala prevence, léčba od počátku a přirozená imunita, případně prodělání nemoci pod určitým lékařským dohledem. Počet lidí v nemocnicích by byl mnohem nižní, náklady na jejich léčbu také a Pharma by si své vakcíny mohla v klidu testovat na myších. Jenže to by nebyl byznys. A tak i letošní Vánoce bude řada lidí trávit osamocena, ve strachu či v nedůvěře a nenávisti. A počet těch, kteří stále nic nechápou a nedokážou rozlišit propagandu od reality, je stále vyšší. Tak nevypadají Šťastné a veselé….

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (33 votes, average: 4,88 out of 5)
Loading...