7.12.2021
Kategorie: Společnost

Očkovaní kontra neočkovaní

Sdílejte článek:

MILENA DOUŠKOVÁ

Někteří očkovaní mi začínají pořádně lézt krkem. Jejich útočnost roste každým dnem a jejich kecy o sobeckosti neočkovaných vzbuzují u ostatních nechuť. Ještě na nás poslat svrab a neštovice a bude to bezva. Nebo raději mor a choleru? Proč mají potřebu sdělovat na všech sítích jak jsou uvědomělí a jak zachraňují neočkované vlastním životem. No není to bláznivé? Co je komu potom jestli je někdo očkovaný nebo není. Já to nesděluji a nemám potřebu se dělit se skoro celou republikou o svém zdravotním stavu. Nechápu co je komu potom a zrovna tak mě nezajímá kdo má nebo nebo tečku. Mám mezi přáteli očkované i neočkované, ale rozhodně nesleduji kdo na tom jak je. Je mi to totiž jedno, protože já nemám žádné právo se ptát na jejich zdraví.

Za poslední dva roky nás média bombardují jen Covidem. Hodně jich podlehne, ale ti, co se vakcinovat nechtějí nechat, ti se zatvrdí ještě víc a nehnete s nimi ani buldozerem. Nejvíc mě přímo serou ti, co kvůli cestování, posilovně, kultuře a dalším činnostech se nechají očkovat, protože se prostě nechtějí vzdát svého stylu života. Pak se rozjedou po dovolených a dotáhnou sem další mutace a pak svorně vynadají neočkovaných že za to můžou. Takové hlupáky jde jen hrubě poslat do prdele a když si musí opalovat zadek u moře, tak ať nesou rizika a neočkovaným dají pokoj.

Naočkovaní

  • mohou onemocnět covidem
  • mohou skončit v nemocnici
  • mohou zemřít
  • jsou přenašeči

Neočkovaní

  • mohou onemocnět covidem
  • mohou skončit v nemocnici
  • mohou zemřít
  • jsou přenašeči

Tak jaké je v tom rozdíl? Politici a nezvaní odborníci tvrdí, že očkovaní umírají míň a a na Jipce je jich také míň. No to je docela sranda, protože by tam neměli být vůbec. Jsou přece chráněni super vakcínou.

Já v tom vidím jen jeden rozdíl. Neočkovaní v sobě nemají látku o které se toho moc neví a co je nejhorší? Smlouvy s těmito společnosti na výrobu vakcín jsou začerněné a to je to, co mě osobně moc vadí.

„Kdyby byli všichni naočkovaní, tak by na Jip leželi pouze naočkovaní pacienti“, velmi inteligentně nám sdělil šéf lékařské komory Kubek.

No pane doktore a co tam ti naočkovaní budou dělat? Pochopila bych, že budou ležet v nemocnice, ale nepochopím, co budou dělat na Jipce? Hrát mariáš? Šťourat se v nose? Podle vašich slov by přece měli být chráněni, ale jak tak koukám, tak před neočkovanými , zdravými jedinci by měli zalézt do nory, protože i přenos rýmičky pro ně může být nebezpečný.

„Do tři čtvrtě roku třetí dávku, jinak přijdete o certifikát pro očkované,“ sdělil nám bez uzarděn í ministr Adam.

Další perlivá věta a já marně vzpomínám na časy kdy vám stačila jedna, pak stačily dvě a dnes potřebujete tři. Kdopak z vás mi řekne kolik jich budete potřebovat za další rok a jestli zase občas skončíte na Jipce i po třetí dávce. Tak mi vysvětlete proč a já vám klidně odpovím a můžeme se pokusit si vysvětlit svoje postoje proč a proti.

P.S. Největší česká zdravotní pojišťovna VZP potvrzuje, že v roce 2019 proplatila 189 tisíc případů hospitalizací na lůžkách intenzivní péče, což je téměř stejné číslo jako v letech 2018 – 188 tisíc případů a 2017 – 190 tisíc případů. Ale v roce 2020, kdy byl zdravotní systém údajně několikrát blízko kolapsu, proplatila jen 171 tisíc těchto případů. To je pokles o více než 10 procent. Covidoví pacienti přitom představovali v roce 2020 méně než 5 procent všech případů hospitalizací na lůžkách intenzivní péče. Údaje z ostatních pojišťoven jsou velmi podobné,“ sděluje matematik Fürst, který vyhodnocoval statistiky!

 

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (39 votes, average: 4,87 out of 5)
Loading...