1.12.2021
Kategorie: Kultura a tipy

Proč je důležité doplňovat vitamín D3 a K2 a podle čeho vybrat správný přípravek?

Sdílejte článek:

V zimním období, kdy svítí málo slunce, bývá složité získat dostatečné množství vitamínu D. Ten má přitom zásadní vliv na fungování organismu. Co všechno ovlivňuje, proč ho doplňovat spolu s vitamínem K2 a podle čeho vybrat ten nejlepší přípravek? To se dozvíte v tomto článku.

Proč je vitamín D3 důležitý?

Vitamín D3 má v lidském těle mnoho různých úkolů. Stará se o udržování správné hladiny vápníku v krvi, pomáhá zachovávat optimální fungování svalů a představuje důležitou látku pro efektivní fungování imunitního systému. Kromě toho je dostatečné množství vitamínu D3 prospěšné pro udržování psychické kondice. Pro zvýšení účinnosti vitamínu D3 se doporučuje jeho kombinace s vitamínem K2. Ten konkrétně napomáhá zlepšení srážlivosti krve a udržuje normální stav kostí.

Kombinovaný doplněk stravy

Vzhledem k existenci této spojitosti existuje vitamín D3 K2, což představuje propracovaný doplněk stravy, s jehož pomocí doplníte do organismu obě tyto důležité složky. Aby to navíc nebylo tak jednoduché, záleží pro správné využití také na tom, v jaké formě je vitamín K2. Opravdu efektivním přípravkem tak je vitamín D3 K2 MK7 kapky. Snadné dávkování díky rozpuštění ve 100% MCT oleji je příjemným bonusem. Vitamín D je rozpustný v tucích, takže přítomnost oleje v doplňku stravy má i své praktické opodstatnění pro opravdu maximální využití dodané látky v rámci organismu.

Pravidelné užívání podle doporučeného návodu

Nestačí, když si vitamín D3 K2 kapky pouze koupíte, ale pro maximální efekt je nutné nezapomínat také na pravidelné dávkování podle doporučení u konkrétního produktu. Snažte se také vybírat takový doplněk stravy, který má co nejvíce čisté složení bez zbytečných přídavků. Základem by měl být vitamín v nejlépe využitelné podobě.

(PR)

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...