20.11.2021
Kategorie: Společnost

Rakousko otvírá novou fázi: povinné očkování a trest vězením pro odpírače. Kdy to začne Fiala a Rakušan prosazovat zde?

Sdílejte článek:

LUBOŠ ZÁLOM

lubos-zalom8847970_0Povinné očkování proti kovidu. Povinná sterilizace. Povinné potraty. Povinná eutanazie. Rozdíl je jen v mediálně-politické masáži a PR, nikoliv v principu.


Rakousko otvírá novou fázi: povinné očkování a trest vězením pro odpírače. Kdy to začne Fiala a Rakušan prosazovat zde? Hádám že tak v polovině prosince.

V tuto chvíli zde máme řekněme 40 % národa nenaočkovanou. Kdo se chtěl naočkovat, už to patrně udělal. Řekněme, že z těch čtyřiceti procent bude polovina, která se pod strachem z vězení podvolí. To znamená nějaké dva miliony lidí, už nichž lze očekávat že budou vzdorovat. Jaké jsou kapacity našich věznic? I kdyby šlo pouze o těch patnáct tisíc vysoce motivovaných “odpíračů”, kteří podpořili svobodu účastí na středeční demonstraci na Staromáku. Patnáct tisíc potenciálních vězňů.

V tuto chvíli v ČR sedí asi 18 tisíc lidí. Kapacita věznic je prý téměř naplněna, věznice praskají ve švech. Lze tedy očekávat, že si Fiala s Rakušanem vyberou pár exemplárních případů a rozjedou politické procesy s odpírači očkování. Pro nějakých sto nejhlasitějších se na Mírově nebo jinde nějaké místo najde.

Ale i tak to znamená, že všech patnáct tisíc lidí prostě zavřít nemůžou. To by museli rozpoutat mašinerii, na kterou nemají koule. Technicky by to samozřejmě zařídit šlo. Například v Letech u Písku byl takový pěkný tábor pro občany druhé kategorie, třeba by dal obnovit, možná by se na to dal vypsat nějaký pěkný dotační titul. Ale vytáhnout do boje s minimálně patnácti tisíci a maximálně dvěma milionům lidí? To je občanská válka vyhlášená občanům této země. Tohle prostě nemohou vyhrát.

Nebo jaký je váš názor? Jaká je proveditelnost povinného očkování proti kovidu, když aktuální proočkovanost je velmi vypovídající statistikou o ochotě se naočkovat?

 

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (38 votes, average: 4,84 out of 5)
Loading...