13.11.2021
Kategorie: Ekonomika

ECB tlačí digitální euro místo hotovosti, hrozí totální kontrola

Sdílejte článek:

SLOVANKA

Jedna světová vláda, úzký okruh těch, kdo ovládají, jednotná elektronická měna a dole otroci, kteří nic nevlastní. To je již mnohaletá konspirace, která se postupně stává realitou.

ECB (Evropská centrální banka) zahájila dvouletou zkušební fázi zavedení digitálního eura v polovině října 2021, zatímco Švédsko již stanovilo konec hotovosti. 24. března 2023 bude poslední den pro poslední švédskou korunu v papírové podobě. Proč tohle všechno? Je to o řízení čtvrté průmyslové revoluce –  digitalizaci.

Protože „digitální“ znamená „totální kontrola“ v jazyce vlád a centrálních bank.  „Pan DAX“ – Dirk Müller prohlásil: „Pokud stále vedete kampaň za zrušení hotovosti, protože je to tak pěkné a pohodlné a na účtech je tak málo bakterií, tak už nemáte všech pět pohromadě!“

Ale to není v žádném případě vše, čím Müller – známý nejen jako „Pan DAX“, ale také jako burzovní makléř, správce fondu a autor – přispívá k tématu. Shrnuje to takto:

„Pokud jste velmi zlý disident, který jde proti vládě – oni kliknou –  a vy už si nic nekoupíte. Váš účet, vaše digitální měna je uzamčena, nemůžete platit ničím jiným. Už si ani nekoupíte buchtu. Jste mimo hru. Můžete žít jen pod mostem. To znamená, že v okamžiku, kdy již nemáte možnost platit anonymně, je zde nebezpečí masivní totalitní diktatury, absolutního dohledu nad obyvatelstvem. Diktatury, proti které se nikdo nemůže bránit. Kombinuje vyplácení peněz prostřednictvím nepodmíněného základního příjmu spolu s čínským systémem sociálních bodů – přesně tak vypadá úplné sledování a kontrola společnosti.“

Mimochodem, už vidíme, jak to vypadá. Ještě ne všude, ale co zatím není, to se může stát  v této šílené době velmi rychle. Zde je několik příkladů:
  • Joachim Wuermeling, který je členem výkonné rady Deutsche Bundesbank od roku 2016, nabízí vyhlídky na ještě méně bankovních poboček, ale i na záporné úrokové sazby a vyšší poplatky pro zákazníky.
  • A v roce 2021 se již i covid stává součástí tohoto programu. Například Nigérie již odpírá neočkovaným lidem přístup do bank (a kostelů), zatímco Čína hrozí neočkovaným úplným vyhoštěním ze všech veřejných míst a zařízení.
  • Čína: WeChat – to je název nejnovějšího šílenství z této země. Jedná se o platební aplikaci založenou na blockchainu, tj. kryptoměně, která umožňuje platbu i bez bankovního účtu. Má to však háček: Stát vaše údaje sdílí, jak WeChat dokonce přiznává ve svých oficiálních předpisech o ochraně údajů. Uvádí se v něm: „Vaše údaje sdílíme s vybranými příjemci, kteří mají právní základ a odpovědnost za vyžádání těchto údajů. To zahrnuje státní, veřejné, regulační, soudní a donucovací orgány.“

To znamená, že pokud konzumujete nebo kupujete „špatnou věc“ nebo dokonce na internetu navštěvujete antisystémové weby, skóre v systému sociálního kreditu klesá. A pokud spadne velmi nízko, hrozí, že aplikace bude zablokována. Výsledek: Občan je žebrákem a bezdomovcem, protože je zcela odpojen od měnového systému. Srovnání s plány německé spolkové vlády, například na zavedení systému sociálních bodů (touto problematikou se zabývá studie  s názvem „Budoucnost hodnot lidí v naší zemi“) jsou samozřejmě čistě náhodné …

Tolik chválená digitalizace se tak ukazuje být stále více zákeřnou „pastí na myši“: Předpokládaný sýr zdarma přitahuje – a pokud lidé chtějí mít svůj kousek, zapadnou za nimi dveře, které se uzamknou.

Pro ty trošku movitější údajně existuje cesta ven. Zajištění soukromého majetku hmotnými aktivy, především průmyslovými, technologickými a drahými kovy. To samozřejmě není nijak levné.

Ale kde získat kovy a nekrást? Od společnosti SMH Schweizerische Metallhandels GmbH Germany, číslo 1 v oboru. Jejich obchodní model dokonce umožňuje zajistit hodnotu vašich financí i s menšími úsporami. Alexander Hofmann, výkonný ředitel společnosti SMH GmbH, ví jak: „Nákupy Ratierliche začínají u nás od měsíční fixní částky 100 eur. Tímto  zajišťujeme přístup na trh s kovy pro všechny. A majetek našich zákazníků je uložen v bezcelním skladu ve Švýcarsku. Ve třetí zemi mimo EU – a tedy v bezpečí před vládami a centrálními bankami. A to má nesmírný význam … zvláště v době, jako je tato.“

K uvedenému ovšem jen podotýkám, že předpokládám, že totální dohled se bude týkat celého světa, nejen EU. Nejsem si tedy tak úplně jista, zda by skutečně podobně uložené peníze byly až tak bezpečné. Ti, kdo již dlouhé roky netouží po ničem jiném, než po totálním ovládání lidstva, nedopustí, aby jejich plány kdokoli narušil.

Ovšem už nyní je jisté, že bude potřeba zabezpečit zejména maximální soběstačnost každého jednotlivce, případně rodiny. A to soběstačnost potravinovou i energetickou. Čím větší je závislost jedince na systému, tím více pak může systém tomu, kdo není poslušný, škodit. A také lze předpokládat, že komunity, které budou ze systému „vyděděné“, se vrátí k metodám obživy, které jsou staré jako lidstvo samo – k výměnnému obchodu…

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (18 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...