2.3.2015
Kategorie: Ekonomika

Jak umělci donutili mamku vyhodit rádio?

Sdílejte článek:

HONZA MIKULA 02|03|2015

Tuhle přišli za mamkou do jejího krámu s postelemi dva chlápci. Jestli prý zaplatila za rádio. Umíte si představit to prvotní zmatení, které u mamky nastalo? Za moje rádio? Platit?

[ad#hornisiroka]

Byli to chlápci z Intergramu, soukromé společnosti, které musíte podle zákona platit, aniž byste od ní cokoliv dostali. A za co, že jim měla mamka zaplatit? Že prý na veřejném místě pouští výkony a záznamy našich umělců.

To samozřejmě mamku dopálilo. Poslouchá pouze Radiožurnál, kde jí stále dokola omílají ty stejné písničky, z kterých bolí hlava,a prý jen Lucka Výborná stojí za poslech. A víte, jak celou věc vyřešila? Rádio prostě hodila do popelnice. A je klid.

Platíme koncesionářské poplatky za služby, které nevyužíváme vůbec anebo v minimální míře. Platíme soukromým organizacím umělců jen proto, že dokáží účinně lobovat u politiků. Mamka měla platit za to, že ve svém obchodu měla puštěné rádio. Nehledě na to, že pokud do obchodu vstoupil zákazník, mamka rádio vypínala.

radio

Nedávno jsem si kupoval notebook, což není žádná levná záležitost. Ale nejvíc mě přitom dokáže dopálit skutečnost, že další taková soukromá organizace – OSA – si bere tři procenta z ceny paměťových zařízení v mém notebooku. Tím se cena notebooku prodražuje o další stokoruny.

[ad#velkadolni]

Volme strany, které mají v programu zrušit tyto neslušná privilegia, ať už jsou ve prospěch umělců, solárníků nebo jakékoliv jiné zájmové skupiny s dobrými lobbisty v zádech.

Chci společnost bez státem posvěcených prospěchářů, kde každý občan má stejnou šanci uspět. 

ZDROJ: Honza Mikula

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (23 votes, average: 4,96 out of 5)
Loading...