2.3.2015
Kategorie: Společnost

Ideologické podhoubí projektu Demagog

Sdílejte článek:

WM 02|03|2015

Projekt Demagog CZ se zabývá hodnocením pravdivosti výroků politiků a jiných, veřejně známých osobností. S pomocí sympatizujících novinářů, kteří na jeho “analýzy” neustále odkazují, si buduje monopol na pravdu.

V poslední době si mnoho lidí všimlo zaujatosti Demagogu proti aktérům proti-islámského hnutí v ČR, kteří byli Demagogem hodnoceni jako lháři. Je to proto, že by opravdu lhali, nebo je za tím něco jiného ? Naopak politici z opačného názorového tábora, například Dienstbier nebo Marksová, získávají od Demagogu velmi kladné hodnocení.

[ad#hornisiroka]

Ideologické podhoubí

Demagog.CZ tvrdí, že “jako celek není svázán s žádnou politickou stranou či uskupením”. Tím prý zajišťuje objektivitu a nestrannost.

To je lež. Většina týmu Demagogu jsou studenti z Brna otevřeně sympatizující s liberálně-levičáckým a dnes již politických hnutím Žít Brno, jehož členové oslovují voliče kritikou korupce a hazardu, ale zároveň se dlouhodobě angažují v demonstracích proti nacionalistům, v podpoře multikulturních iniciativ a v kritice proti-islámských akcí českých občanů. V týmu Demagogu také je minimálně jeden člen multikulturně levičácké Strany Zelených a další s touto stranou sympatizují.

Je zde přímá ideologická vazba členů týmu Demagogu na politické subjekty Žít Brno a Strana Zelených. Navíc Žít Brno a SZ stojí na shodné politicko-ideologické platformě, kterou je multikulturní levičáctví. Příkladem jejich provázanosti je demonstrace proti odpůrcům islámu v Brně 14.2.2015, kterou uspořádala Strana Zelených a Žít Brno, aby vyjádřili podporu multikulturalismu a imigraci.

Nahlédněme do profilů jednotlivých členů týmu Demagogu, kteří jsou aktivní na Facebooku. To nám napoví z jakého ideologického podhoubí celý tento projekt vyrostl :

  • Jan Bittner
    – analytik Demagogu
    – patří mezi brněnské multikulturní levičáky, z nichž mnohé má mezi přáteli i na FB.
    – často sdílí levičácké příspěvky svého bratra Petra Bittnera. Na zdi jeho Facebooku visí například video s bolševickou hymnou Internacionála, nebo citát neo-marxisty Slavoje Žižka. –> odkaz
  • Denisa Burdychová
    – analytička Demagogu
    – studentka Filozofické fakulty v Brně, bakalářská práce “Využití sociologie v literární vědě”
    – její oblíbené stránky na Facebooku: Sociologické imaginárium, Centrum pro integraci cizinců, Strana zelených, Žít Brno, Prague Pride, Mezipatra – Czech Queer Festival (pozn.: festival homosexuálních filmů), MUZEUM ROMSKÉ KULTURY a další
  • Pavel Buršík
    – analytik Demagogu
    – multikulturní levičák, člen Strany Zelených a Mladých Zelených ( Mladí Zelení se objevili na demonstraci za přijetí muslimských migrantů s transparentem “Islám v ČR chceme”)
    – řada jeho příspěvků na FB se týká propagace Strany Zelených a informací o interním dění v této straně.
    23.1.2015 sdílel článek z anarchistického webu A2 s titulkem “Politici mobilizující proti islámu páchají trestný čin”, autor Petr Suchánek.
    8.11.2014 sdílel video z přednášky islamisty Mohammeda Zeyara.
  • Petr Gongala
    – analytik
    – v poslední době sdílel například islamofilní článek Kamila Gregora. V přátelích řadu multikulti levičáků.
  • Petr Hirlík
    – Volič a horlivý sympatizant politického hnutí Žít Brno, což je patrné z jeho příspěvků z podzimu 2014.
    – V diskuzi o útocích v Paříži se slepě zastával islámu ( muslimové prý za nic nemohou ) a blábolil o toleranci a humanismu.
    – Sdílel islamofilní články zastávající se muslimů. odkaz
  • Adam Hykl
    – Fakulta sociálních studií v Brně
    – Na hlavní profilové fotce je s arabským šátkem přes hlavu. Z dalších jeho fotek je patrné nadšení pro multikulturalismus. odkaz
  • Magdaléna Chorvátová
    – Fakulta sociálních studií Brno
    – Mezi fotkami má například tibetskou vlajku, československé disidenty, židovskou hvězdu, fotku mešity a další s podobnou tématiku.
    – Sdílela například článek o humanitárních aktivistech v Africe
    – Mezi přáteli má členy Žít Brno, levičáckou aktivistku Apolenu Rychlíkovou a další.
  • Veronika Juříčková
    – Mezinárodní vztahy na FSS v Brně
    – Členka levičáckých skupin: multikulturní festival Jeden svět, Veganství, Sociální antropologie MU Brno, Guerilla gardening a další.
    – Zvala přátele na přednášku “Sexuální asistence” jejímž tématem je program asistence mentálně postiženým a handikepovaným při sexuálních aktivitách. odkaz
  • Tereza Křepelová
    – studium politologie v Brně
    – 8.11.2014 sdílela článek obhajující anarcho-feministky Pussy Riot
  • Jan Martinek
    – správce webu Demagog.cz
    – vystudoval politologii na Mas. univerzitě v Brně.
    – Multikulturní levičák, pravidelně se účastní demonstrací proti pochodům nacionalistů a dalších multikulturně levičáckých akcí.
    – V přátelích má řadu ultralevičáků.
  • Magda Nemkyová
    – Studium: Fakulta sociálních studií a evropská studia v Hamburku
    – V poslední době sdílela například příspěvek multikulturního levičáka a publicisty Kamila Fily “ROZUMNÁ REAKCE, Z NÍŽ BY SI ISLAMOFOBOVÉ MĚLI VZÍT PŘÍKLAD: Prohlášení Ústředí muslimských obcí v ČR k útoku v Paříži”. odkaz
  • Miroslav Novotný
    – studium: Žurnalistika na Filozof. fakultě v Olomouci
    7.2.2015 kritizoval referendum o uzákonění tradiční rodiny na Slovensku.
    22.6.2014 se chlubil, že Facebook odstranil skupinu Islám v ČR nechceme, kterou předtím nahlásil. odkaz
    – Je členem veganských skupin, Tibet clubu a dalších.
  • Kateřina Pacovská
    – Jako oblíbené politiky má Schwarzenberka a Zaorálka. Je členkou skupiny kritizující šéfa IvČRN Konvičku a jeho hnutí.
    – Oblíbené stránky a skupiny: HateFree Culture, Pussy Riot …
    – Jako hlavní zálibu má uvedeno: Evropská Unie
  • Matěj Staněk
    – protestoval proti odpůrcům islamizace, na FB kritizuje iniciativu Islám v ČR nechcemeodkaz , sdílí obrázky proti představitelům anti-islámského hnutí. Podporuje politiku homosexualismu a adopce dětí homosexuály.
    – Mezi přáteli na FB má Dienstbiera, Hollana a další členy Žít Brno, cikánskou aktivistku Mariposu Čonkovou, zeleného levičáka Matěje Stropnického a mnoho dalších.
    – Mezi jeho oblíbené stránky a skupiny patří : multikulturní festival Jeden svět, Liga lidských práv, Chaim Potok, Pirátská strana, Žít Brno, Týden lidských práv, homosexuální festival CZECH Queer Festival Mezipatra, feministické Fórum 50% a další.
  • Jan Tvrdoň
    – manažer projektu Demagog
    – Z politiků má v přátelích Dienstbiera, Marksovou, Ondřeje Lišku (SZ) a Hollana (Žít Brno). Tento výběr dost vypovídá o jeho názorové a politické orientaci.
  • Filip Zajíček
    – žurnalistika a divadelní věda na Filoz. fakultě v Olomouci
    – Havlista, pravdoláskař, jeho FB profilu dominuje fotka Havla s červenými balónky.odkaz
    8.1.2015 sdílel pro-islámský pseudohumanistický článek o “islamofobní hysterii” v Evropě. Hned předtím sdílel příspěvek o disidentech a lidských právech.
    – Příspěvky obhajující multikulturu a imigranty sdílí pravidelně.
    – Mezi oblíbenými má stránku muslimského aktivisty Šádi Shanaáha a stránky kritizující hnutí IvČRN.
    Chlubil se, že ve “Volební kalkulačce” má nejvyšší názorovou shodu se Stranou zelených
    29.5. 2013: sdílel odkaz na homosexuálně-levičáckou propagandu “Jsme společnost postižená normalitou?” která tvrdí, že všichni normální a slušní lidé jsou nemocní, naopak každý kdo je nějak odlišný, nemocný, úchylný, patří mezi novou elitu.

demagog

Způsob manipulace

Manipulovat s hodnocením výroků je snadné – účelový výběr výroků, účelový výběr zdrojů, na jejichž základě hodnotí výrok, nebo hodnocení výroku podle toho jak zní, ne podle jeho smyslu …

Například jeden z výroků pana Konvičky kritizující projekt Islám do škol označil Demagog jako nepravdivý na základě vyjádření islamofilky Kláry Popovové, která je spoluautorkou tohoto projektu. Další z výroků pana Konvičky označili za nepravdivý s odůvodněním, že jeho interpretace verše z Koránu je prý problematická. Přitom i islámští duchovní často vykládají verše z Koránu různě.

Účelový výběr rozsahu výroků je silný nástroj manipulace. U Dienstbiera často za výrok považují například jen polovinu jedné věty. Naopak u osobností, které chtějí poškodit, za výrok označí i několik souvětí najednou – účelově seskupují více výroků do jednoho. Pak jim stačí zpochybnit třeba jen jednu krátkou informaci a rázem označí jako Nepravdivé vše, i kdyby 80% ostatních informací bylo pravdivých.

Insipirován lží

Demagog.cz se chlubí, že je nepřímo inspirován americkým portálem Factcheck, který byl oceněn Pulitzerovou cenou.

Factcheck byl založen americkým publicistou a politikem Walterem Annenbergem skrze jeho fond Annenberg Foundation. Rodinný klan Anneberg-Cohn je bohatý americký židovský klan, který má vliv na vysokou politiku, média a filmový průmysl. Angažuje se, mimo jiné, ve finanční podpoře různých lidskoprávních a humanistických neziskovek a projektů.

Věřit v objektivitu a nestrannost takového projektu může jen velmi naivní člověk. Projekty jako Factcheck byly od počátku zamýšleny jako politický nástoj k manipulaci a poškozování politických odpůrců. Stejný je i projekt Demagog.cz, který se jimi inspiroval.

Financován Sorosem

“Demagog.CZ není finančně navázán na žádnou politickou stranu či politickou zájmovou skupinu. Pro zajištění nezávislosti a udržitelnosti je financován z více zdrojů. Část prostředků tvoří grantová podpora programu Mládež v Akci, Open Society Fund Praha a dalších.”

Že je Demagog.cz financován také fondem Open Society Fund Praha, to také hodně vypovídá o zaměření tohoto projektu, neboť většina multikulturních, procikánských, feministických a dalších protinárodních projektů a neziskovek v ČR čerpá finance od Open Society Fund. Podobného ražení je program Evropské Unie “Mládež v Akci” – mladí uvědomělí levičáci a eurofilové své dotace a granty z EU dostanou.

[ad#velkadolni]

Jak se bránit ?

Jejich strategie je jednoduchá – nejprve si v mediálním prostoru vybudovat výsadní právo určovat, co je pravda a co lež. K tomu jim pomohou kamarádi novináři, kteří na jejich pochybné analýzy odkazují ve svých článcích a reportážích a dělají z nich důvěryhodnou autoritu. Následně systematicky poškozovat a znevěrohodnit odpůrce “moderních hodnot” západního levičáctví, jako je imigrace, multi-kulti, homosexualismus a feminismus.

Je nutné být skeptický k jejich pochybným analýzám, zejména k těm, které se týkají osobností z národně-konzervativního a proti-imigrantského názorového spektra. Nejlépe tento projekt bojkotovat – vůbec nenavštěvovat jejich stránky, nezvyšovat jim návštěvnost a také ignorovat a neklikat na články na zpravodajských webech, které na Demagoga odkazují a propagují ho.

Ideologická předpojatost jednotlivých členů týmu Demagogu činí z tohoto projektu jen další nástroj multikulturní propagandy a politické korektnosti.

ZDROJ: wm

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (13 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...