16.10.2021
Kategorie: Společnost

Podle předpovědí má přijít rekordně studená zima se sněhem, posledních pět let je globální teplota pod průměrem

Sdílejte článek:

SLOVANKA

Kdepak jsou nyní všichni klimaalarmisté, brojící proti údajnému globálnímu oteplování? Proč nám již dávno mainstream nepřinesl informace o historicky nejstudenější právě končící zimě v Antarktidě a o předpovídané extrémní zimě v Evropě? Šílený Green deal EU musí být zrušen, neboť – jak potvrzují data – žádné globální oteplování se nekoná…

 

Meteorologové varují před extrémně chladnou a sněhovou zimou. Množství sněhu na severní polokouli je již o stovky gigatun větší než obvykle a jižní pól naměřil nejchladnější zimu od doby, kdy tam začala měření. To je úžasná klimatická zpráva, kterou se systémová média rozhodla zcela ignorovat.

.

Přibývá náznaků, že pozemšťané čelí chladnějšímu klimatu. Globální průměrná teplota v posledních pěti letech klesla a trend srážek v podobě sněhu stoupá. Energetická krize, která tvrdě zasáhla Evropu a velkou část světa, hrozí, že bude vážně zhoršena neobvykle chladnou zimou.

Phobos, jeden z předních ruských meteorologických ústavů, 4. října varoval, že severní polokouli tuto zimu zasáhne extrémní počasí s chladem a velkým množstvím sněhu. Meteorologové předpovídají nepříznivé povětrnostní podmínky v Rusku, zejména na začátku ledna. Některým místům prý hrozí, že budou zasažena velmi tvrdě a hlavní město Moskva obzvlášť. Očekává se tam výrazně větší množství sněhu než obvykle a více sněhu bude i na Sibiři, kde jejich předpověď naznačuje dvakrát tolik sněhu proti již tak velkému množství normálu. Je to špatné, protože transkontinentální Rusko v loňském roce zažilo nejchladnější zimu a jaro vůbec.

Sníh v Alpách a ve vysokých nadmořských výškách není v této době sám o sobě podivný, ale liší se tím, že sněhová linie je již pod 1000 metrů a že sněžení v letošním roce následuje vzor, který je rozpoznatelný od začátku historicky velmi chladných zim v Evropě. Například Balkán již zaznamenává noční mrazíky, což je v tuto dobu neobvyklé.

.

Existuje jasný trend, který předznamenal chladnější klima, které se nyní začíná vážně projevovat.

.

Dokonce i nyní je celková sněhová hmota na severní polokouli výrazně nad normálem. Podle údajů Finského meteorologického ústavu je to celkem téměř 200 gigatun nad průměrem let 1982-2012 (GlobSnow SWE v1.3), horské oblasti nejsou ve statistice zahrnuty. Jiní odhadují přebytek sněhu na 250 gigatun. Začátkem tohoto roku, během února až března, byla celková hmotnost sněhu 400-500 gigatun nad průměrem.

Žádná systémová média v žádné zemi nezmiňovala tuto historickou a senzační skutečnost v jediném titulku. Kromě toho globální průměrná teplota od roku 2016 klesla.

Namísto globálního ochlazení čelíme podle lživé propagandy globalistů globálnímu oteplování ohrožujícímu existenci. Domnívají se, že oxid uhličitý, který běžně za dne vdechují zelené rostliny, které poskytují zeleň a potravu pro zvířata a lidi, stejně jako slunce a teplo, jsou smrtelnou hrozbou. Proto zejména pro Evropany vytyčili plnění cílů uhlíkové neutrality a to i za cenu abnormálního zchudnutí drtivé většiny lidí. Ostatně, toto zchudnutí je od začátku hlavní záměr.

.

Až donedávna klimatičtí alarmisté opakovaně varovali, že globální teploty porostou nebo že severní pól bude do určitého roku bez ledu, a dokonce tvrdili, že sníh je minulostí. Příkladem je globalista Al Gore, který v roce 2008 varoval, že „celá ledová pokrývka na severním pólu může být za pět let úplně pryč“, to znamená… 2013. V roce 2009 znovu varoval, že superpočítače vypočítaly, že „existuje 75procentní šance, že celý severní pól bude v příštích pěti až sedmi letech zcela bez ledu „. To mělo být nejpozději v roce 2016. Nic z toho se nesplnilo, přesto EU najíždí na ničivý Green deal…

Al Gore dodal, že jeho varování mohou ignorovat „jen nemilosrdní hlupáci“. Kvůli globálnímu ochlazování však nyní klimatičtí alarmisté místo toho tvrdí, že pokles teploty po dobu pěti let je tak krátká doba, že ji nelze počítat do delšího trendu, který podle nich ukazuje, že mají stále pravdu. Problém je v tom, že z dlouhodobého hlediska se ještě více mýlí. Odmítají to však přiznat a ochlazení považují za dočasné.

Klimatičtí alarmisté se také metodicky vyhýbají všem údajům, které jdou proti jejich údajnému globálnímu oteplování ohrožujícímu planetu. Jedním z takových příkladů jsou globální statistiky sněžení a satelitní snímky, o kterých americká vesmírná agentura NASA informovala od roku 1980. Zkušený datový analytik z Wall Street, který vytváří grafy založené na nezpracovaných datech, analyzoval vlastní čísla NASA a našel jasný trend, který ukázal, že srážky ve formě sněhu se v posledních čtyřech desetiletích nesnížily, ale jasně se zvýšily (viz diagram).

Mainstreamová média se ráda zaměřují na Grónsko a severní pól, protože ledová pokrývka se s ročními obdobími viditelněji rozšiřuje a zmenšuje. Poskytuje spoustu příležitostí podávat zprávy o „zmenšujícím se ledu“. Ale pokud se skutečně obáváte, že oceány povstanou a utopí ostrovy a pobřežní města, jako je New York, pozornost by měla být ve skutečnosti zaměřena na jižní pól.

Zde je 90 procent celkového ledového pokryvu Země a až 70 procent sladké vody planety. Establishmentová média se však spokojí s ukázkami obrázků, kdy se obří ledové bloky odlomí od okraje antarktického ledu a spadnou do moře. Ačkoli se to děje každý rok a za všech okolností, je to prezentováno jako zlověstné a dokonce jako důkaz jejich údajného globálního oteplování. Dezinformace jsou často doprovázeny dramatickými filmovými sekvencemi a vysvětlením, jak gigantický je ledovec. Ale co se opravdu děje s teplotou a ledem?

.

Ukazuje se, že ledová pokrývka v Antarktidě byla v srpnu pátá největší. A co je mnohem důležitější,  posledních šest měsíců, duben až září, bylo na jižním pólu  nejchladnějších s průměrnou teplotou -61,1 stupně Celsia. Duben až září jsou zimní měsíce na jižní polokouli, převážně tmavé a na jižním pólu několik měsíců byly zcela bez slunce. Detailněji jste si o situaci v Antarktidě, která zaznamenala extrémně chladnou zimu, mohli přečíst už zde.

Pokud bude letos na severní polokouli ještě chladnější zima, ještě více to zhorší energetickou krizi, která již zasáhla Evropu a velkou část světa. V posledních týdnech velká část Evropy zažila rychle rostoucí energetickou krizi, přičemž některé části kontinentu již byly postiženy skokovým zvýšením cen plynu o 250 procent. Ceny zemního plynu prudce vzrostly také v Asii i jinde. Prudce rostou také ceny ropy a uhlí.

Zvýšení cen energií a dalšího zboží je údajně způsobeno nedostatkem, který vznikl do značné míry v důsledku podivných politických rozhodnutí a narušení globálních dodavatelských řetězců, které byly v mnoha případech způsobeny covidovými omezeními, což jsou v podstatě jen špatná politická rozhodnutí.

Dvě nejlidnatější země světa, Čína a Indie, mají prý nedostatek uhlí. Dramatická je situace v Číně, která je nucena zavést příděl elektřiny v téměř dvou třetinách provincií země, což tvrdě zasáhlo energeticky náročná průmyslová odvětví. Mnoho továren v postižených oblastech dostává elektřinu pouze 3-4 dny v týdnu, tedy asi polovinu, protože často běžely 24 hodin denně, 7 dní v týdnu.

V říjnu zaznamenala Indie nárůst cen plynu o více než 60 procent za jeden týden a v Itálii cena vzrostla o 30 procent během jediného víkendu. Spojené království již zažilo panické nákupy benzínu a nafty. To je v Evropě od ropné krize v roce 1973 nevídané.

V Evropě však existuje naděje, že otevření Plynovodu Nord Stream 2 mezi Ruskem a Německem přes Baltské moře, způsobí návrat cen plynu k normálu. Plynovod může Německu a Evropě dodávat 55 miliard metrů krychlových zemního plynu ročně a začal se plnit 4. října. Kdy začne dodávat plyn, není jasné, ale existuje naděje, že by mohl být v provozu již v listopadu.

.

Simon Thorne, britský šéf společnosti S&P Global Platts pro suroviny a energetické informace, nedávno vystoupil a komentoval evropskou energetickou krizi slovy „Spasitel by přišel v podobě mírnější zimy. Velmi chladná zima by však byla pro mnohé katastrofální – i nepatrně chladnější by byla velmi obtížná.“

Tyto nedostatky mohly být vytvořeny  záměrně a v některých případech mohou být čistě fiktivní, aby posunuly agendu globalistů kupředu. Pokud ruští meteorologové, stejně jako mnoho dalších, kteří varují před stejnou věcí, mohou předpovědět chladnou zimu, mohou globalističtí aktéři udělat totéž. Pokud se tyto prognózy ukáží jako správné, škody způsobené vyvolaným nedostatkem a následným zvýšením cen budou mnohem větší, především pro běžného občana…

Nezapomeňte, že globalisté z WEF hovoří o roce 2030 jako o době, kdy již  nikdo nebude vlastnit a vše se bude sdílet. Vše, co se tedy v posledních letech děje, je záměr, jehož cílem jsou lidé, kteří nic nevlastní a jsou plně ovládáni těmi, kdo vlastní celý svět…

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (40 votes, average: 4,98 out of 5)
Loading...