14.10.2021
Kategorie: Ekonomika

Je to vše záměr

Sdílejte článek:

JINDŘICH KULHAVÝ

KULHAVÝVše nyní se dějící má svůj důvod. Ten je natolik šílený, že jej musel vymyslet buď naprostý blázen nebo nemocný člověk, případně emociálně vyčpělý obdivovatel nacistické ideologie. Celý soubor událostí a předem naplánovaných dějů nás vedoucí k dosažení vytyčeného cíle, který bude znamenat degradaci prostého lidství, je naplánován precizně a uskutečňován s mnohem větší rychlostí, než jsme si my dokázali připustit a plánovači představit. Urychlení pomohlo spuštění covidohysterie, na kterém se podepsala média a s nimi samozřejmě zkorumpovaní politici. Skuteční tvůrci však zůstávají skryti, byť část z nich se pravidelně schází v Davosu. Jejich hnízdo hostící Světové ekonomické fórum stvořené ultrazmetkem Klausem Schwabem v době akce připomíná nedobytnou pevnost, ve které se není možné přiblížit k účastníkům na méně než na 5 km. Proč tomu tak je? No protože na tuto vzdálenost ani sebelepší snajpr člověka zasáhnout nedokáže. Takový strach sami o sebe mají.

Už na počátku doby covidové někteří ,,prognostici“ předpovídali, aniž by k tomu byla známa relevantní data, některé problémy, které zažíváme nyní. Je třeba předeslat, že ne vše je covid, řadu komplikací přináší urychlené spuštění Green Dealu. Zde je první indicie toho, že dostat Evropu na úplné dno je záměr. V době, kdy údajná pandemie drtí svět, Evropská unie startuje boj s vymyšleným oteplováním planety a viníkem CO2. Nyní by mohlo následovat dlouhé polemizování o tom, že jde o naprosto scestnou ideologii, a nikoliv o skutečný reálný stav naší planety. Ne, že by nedostávala zabrat, ale větším problémem, než oteplování jsou odpadky. Ale i s tím se dá pracovat, zamyslíme li se nad zbytečnou nadvýrobou. Ostatně množství lodí zaparkovaných před americkými a výjimečně občas i před nějakým evropským přístavem o tom jasně hovoří. Navíc většina z nich pluje z Číny, která se stává světovou manufakturou vyrábějící cokoliv. A drtí vše, na co si vzpomene. Jak na to doplácí neustále vzývaná ekologie, o tom není třeba hovořit. O emisích, které vypouští obrovské nákladní lodě, si mohou všechny diesely světa nechat zdát. To i včetně těch v nákladních vozidlech a lokomotivách.

Když už jsme u toho, tak nejpotřebnější komoditou současnosti je elektřina. Inteligentní politici v EU však dělají vše proto, aby jí byl nedostatek, byla drahá, a navíc ještě zavíráním jaderných elektráren vytváří prostor pro naplno jedoucí uhelné. Přestože je chtějí třeba v Německu za rok také zavřít. Stačí pár týdnů stávkujícího počasí a celé Německo se svou zelenou ideologií padá ústy do bahna, nebo li hubou na zem. A s sebou stahuje i další státy EU. Elektrickou energii vyrábí také v plynových elektrárnách, jenže jako na potvoru nikdo přes to úžasně teplé léto nestihnul doplnit zásobníky. Ono je to těžké, když Rusové přes Ukrajinu žádný plyn posílat nechtějí, protože tím by podporovali protiruský režim ve své bývalé svazové republice, Nord Stream II zase leží v žaludku americkým obchodníkům, kteří by rádi prodávali svůj (opět nikoho nezajímají emise tankerů), k tomu ještě EU dělá vše proto, aby Rusy naštvala. V tom, jak to udělat, ukázala zbytku Evropy naše vláda svým geniálním tahem s Vrběticemi a následným vystěhováním diplomatů. Takže kde vezmeme plyn my, to je ve hvězdách. A když bylo Rusko vyřazeno z tendru na dostavbu Dukovan, pak bude možná nejvyšší čas začít shánět dříví. To ekomagorům také vadí, ale zmrznout kvůli nim nemíníme.

Vše výše uvedené znamená roztočení inflační spirály. I když by tomu tak nemuselo být. Růst cen je často umělý. Stavebniny nakupují cihly stále stejně, pily dřevo také, ani nárůst pohonných hmot by nebyl tak razantní, kdyby k tomu navyšování nedocházelo záměrně a občas i s pomocí pohrůžek. O případu jedné pily, kdy majitelům bylo pohrozeno požárem, pokud o 100% nezvednou ceny, už jsme v redakci slyšeli. Můžeme pokračovat. Čipů do aut je na trhu dostatek, stojící Škodovka je záměr a návrh financování platů zaměstnanců státem snad i trestným činem. Zisky této značky vyvedené do Německa byly obrovské, teď mateřský Volkswagen spekuluje a naši politici skáčou opět na špek. Dalším krokem proti logice je údajný nedostatek AD blue do moderních dieselových motorů. Může za něj nedostatek plynu, který údajně brání výrobě tohoto doplňku paliva. Nečekaně největším výrobcem v Evropě je Duslo Šala patřící Agrofertu. Cena močoviny tak roste a kdyby nebyla na trhu vůbec, zastavilo by se plno osobních a nákladních vozidel. A už jsme u toho, kdy starší vozový park bude žádanější.

Na řadu přichází zdražování potravin, služeb, autodílů (což je naprosto nelogické, když si uvědomíme, že k těm ani čipy nejsou třeba a každý výrobce bude rád, když tyto součástky bude prodávat). Nakonec se dozvídáme, že všeho bude málo, protože lodě míří do USA. Připomeňme si tažení Evropské komise proti chovům zvířat, kvóty na pěstování některých plodin, zrušené cukrovary a nadržování nadnárodním obchodním řetězcům, která nás dělají závislými na nekvalitních a nesmírně drahých dovážených potravinách. Pak tu máme vysoké daně, předražené bydlení, vyšší úrokovou sazbu, a nakonec opět hrozící lockdowny zdůvodněné vysokými čísly nakažených (bože, to už je opravdu trapné, nicméně ještě více to, kolik lidí na to slyší). Turbulentní období je teprve na začátku, ale už teď je jasné, že jej ukončí buď vysoká míra násilí vzešlého z davu a dopadajícího na hlavy elitářských grázlů, nebo naprostou porobou Evropanů a ukončením zlaté éry našeho krásného světadílu. Nevíme jak Vy, ale my jsme pro tu variantu vzepřít se. Podíváme li se na jednání o naší budoucí vládě, je jasné, že tato generace politiků se postavit EU a jejím loutkovodičům nedokáže. Takže je to jen na nás. Ostatně jsme to už řekli. Vše je plán, jak nás zotročit.

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (45 votes, average: 4,73 out of 5)
Loading...