25.9.2021
Kategorie: Politika, Volby 2021

Nejlepší vláda bude ANO s SPD?!

Sdílejte článek:

JITKA MOODY

moody-prikrylova8629960_0Nemá smysl trápit mozkové buňky konstatováním, že letos jsou volby tak nějak důležitější než tomu bylo dřív. Půlka národa a politického spektra volí Babiše, ta druhá půlka proti němu. Zní to banálně, ve skutečnosti je to ale tvrdá a nekompromisní kalkulace.

Jak známo, pět stran opozice se spojilo do dvou subjektů. A tyto dvě koalice Pirátů a Starostů, a SPOLU, tedy ODS, KDU-ČSL a TOP09 mají v plánu společně vládnout. Piráti už byli obhlédnout to, co vidí jako své budoucí kanceláře ministrů a spekuluje se, že už mají objednaný nový nábytek. Fiala coby šéf koalice SPOLU zase dopředu vykřikuje co po volbách všechno udělá a prosadí a vyšpekuluje.

Jinými slovy, pokud fakticky nesnášíte Piráty, což je rozhodně můj případ, tak volbou „jediné pravice“ ODS ty Piráty vlastně volíte. A stejně tak pokud s Bartošem naopak souzníte a líbí se vám, že jsou takoví celí progresivní, musíte vědět, že hlasem pro Piráty volíte také černoprdelníky. Tedy ty, co se vymezují proti homosexuálům. Pět naprosto různorodých stran v jednom slepenci, které spojuje jedině antibabiš, zkrátka nemůže prosadit nic zásadního, protože vždy bude někdo proti.

Část novinářských aktivistů v Česku dlouhodobě vede kampaň antibabiš. Šafrovo Forum24 by se Antibabiš měl férově jmenovat. Úplně cokoli Babiš udělá, je hned špatně podle opozice i podle liberálních médií. Pak si s někým na twitteru či na facebooku poklábosíte a zjistíte, že voliči opozice nemají ánung co je přesně na tom Babišovi špatně, co provedl nebo co neudělal. Ale že je špatný, vědí najisto.

Řeknou: Je to zloděj. Já na to: Co ukradl? Odpovědí je bezradné mlčení.

Řeknou: Je to podvodník. Já na to: Jakto, že už není zavřený, když je to tak jasné.

Řeknou: Je to StBák. Já na to: Máte důkaz, že někoho opravdu poškodil? On totiž pracoval v zahraničním obchodě a tak musel být prolustrovaný skrz naskrz a že mu dali podepsat spoustu papírů je také jasné.

Já volím ANO nebo SPD

Nejsem jediná, kdo se nemůže rozhodnout, jestli svůj hlas hodí Babišovi nebo spíš Okamurovi. Dokonce znám rodiny, kde půlka bude volit ANO a druhá půlka SPD. Možná je to chytré, ale já se přesto chci rozhodnout pro toho, kdo bude lépe zastupovat můj hlas, můj pohled na politickou mapu, mé potřeby a postoje.

Ve prospěch ANO hraje fakt, že se Babiš předvedl jako schopný premiér. V jeho osobě vystupuje Česká republika jako suverénní, sebevědomý, důvěryhodný stát, když to srovnám například se Sobotkou či s Topolánkem, chce se mi křičet Sláva Babišovi. To jediné, co mu lze opravdu vyčíst je situace okolo Covidu. Jenže…

Je to úplně nová situace, se kterou se žádný stát na světě za celé skoro dva roky nepopral ideálně. V jednu chvíli si vedou jednotlivé země různě. Vezměte si třeba Austrálii, kde už více jak rok nejde opustit zemi a nejde se do ní ani vrátit, pokud vás zrovna Covid zastihl v zahraničí. Na to, co se dělo, se nešlo ani připravit. Šlo udělat jen to nejlepší, v co jste v danou chvíli mohli doufat.

Ve věcech, které Babiš měl pod kontrolou, prosazoval zájmy svých občanů. To nejdůležitější, co se dotklo úplně každého, bylo zvýšení důchodů a snížení daně z příjmů. Oboje markantním způsobem, jež každý občan pozná ve své peněžence.

Naneštěstí, Babiš má (tak jako každý člověk, politik či nepolitik) vlastní zájmy. Ve vztahu s Evropskou unií je velmi opatrný a některá jeho rozhodnutí nemají za cíl spokojeného českého občana, nýbrž spokojenou EU. Vadí mi, že dávno nezajistil odvolání ředitele ČT Dvořáka a nepřinutil veřejnoprávní média informovat objektivně jenom kvůli tomu, že by tím naprdnul EU. Babiš na jedné straně odkýval Grean deal, který bude mít příšerné ekonomické následky pro každého Čecha a až teď, když už s EU beztak nejsou tak velcí kamarádi, se trochu začíná cukat.

Nicméně díky za to, že udržel českou pozici v nepřijímání ilegálních migrantů a uhájil jádro jako čistou energii.

Když se dívám, jak europoslanci ANO hlasují v EU, je mi za ně stydno. Hlasují proti českým zájmům. A tak můžu radostně sledovat, jak europoslanci SPD, které jsem do EU volila, naopak vždy podpoří potřeby českého občana.

S SPD máme naději na vystoupení z toho šíleného neuromarxistického spolku vypsáním referenda o Czexitu. S SPD ve vládě se oficiálně vyhraníme vůči islamizaci Evropy, Okamura je paradoxně politik, který nejvíce poukazuje na patriotismus, národovectví a Češství. Soustředí se na rodinu, chce Českou republiku jako suverénní, silnou, zemi hlásící se ke kořenům židovsko křesťanské civilizaci a hodnotám vycházejícím z naší historie, z našeho jazyka a zkrátka naší pozici na mapě.

Za celé 4 roky SPD od těchto zásad neuhnula. Nechala se nazvat náckovskou, protože chce Čechy první a až pak ostatní. Nechala se nazvat xenofobní, protože považuje za nejlepší českou monokulturní komunitu oproti multikulturním sociálním experimentům, jež úplně všude totálně selhaly.

Budu doufat, že ANO suverénně vyhraje volby a také že spolu s SPD budou mít minimálně oněch magických 101 křesel ve sněmovně, aby mohli vytvořit funkční a stabilní vládu.

A ještě o krapítek víc budu doufat, že takových, jako já, nás bude fakticky hodně.

Jak to máte vy?

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (34 votes, average: 3,62 out of 5)
Loading...