8.9.2021
Kategorie: Společnost

Z kterých koulí věští MUDr. Kubek?

Sdílejte článek:

JIŘÍ BAŤA

Jak se lze dočíst na Novinky.cz, pan doktor Kubek, prezident České lékařské komory, má velkou starost o lidi 60+. Chtělo by se říct, že je to od pana doktora pěkný a laskavý přístup k těmto lidem, má to však jeden háček. Pan dr. Koubek totiž ani nekonstatuje, ani nepředpokládá, on zcela jednoznačně tvrdí, že „ přijde podzimní vlna, počet hospitalizací a vážných případů bude záležet na množství lidí z více než půlmilionové skupiny starších 60 let, kteří prozatím nejsou naočkováni“. Podle něj budou umírat zejména lidé bez vakcíny na Covid-19. Říká, ne-li téměř běduje, že „ co je strašně důležité, co rozhodne je to, že ve věku 60+ nebylo dosud 530 tisíc lidí očkováno. To je kritická skupina, která rozhodne, jak se budou naplňovat počty hospitalizovaných a počty vážných „případů“ (rozuměj úmrtí)! Nabízí se proto otázka, jak pan doktor ví, že to budou především starší lidé 60+ bez vakcinace na Covid-19, kteří budou umírat především. „Pokud se ta vlna rozjede a že ona se rozjede, tak umírat budou především ti neočkovaní,“ má jasno Kubek. Opravdu? Kde bere pan doktor takovou jistotu?

 

Není to zas tak dávno, co bylo řečeno hned několik alternativ onemocnění Covidu-19, že právě generace seniorů, občanů 60+ je nejvíce ohrožena, přes konstatování, že ti mladší, s větší dávkou imunity jsou na tento virus méně náchylní. Jenže se nakonec ukázalo, že umírali všichni bez rozdílu věku, později dokonce i lidé očkovaní „zaručeně“ účinnými vakcínami. Lidé byli nuceni respektovat řadu ministerských opatření, které byly postaveny na hlavu, postrádaly logiku ( 2 m rozestupy, roušky, později respirátory, různé zákazy, lockdowny atd.,) přesto se muselo „vrchnosti“ pod pohrůžkou sankcí vyhovět.

Nicméně, doktor Kubek se nejspíš bude odvolávat na nějakou ukazatele, nějakou úřední statistiku, ale jak je známo, statistika je součet nepřesných čísel, vycházející se součtu čísel ještě mnohem méně přesnějších. Přesněji řečeno, nejde ani tak o klasickou statistiku jako o souhrn poznatků různého charakteru, vedených (nejen u nás) v souvislosti s nemocí Covid-19. Tyto statistické souhrny mají tolik nepřesných podkladů, verzí a možností, že se takové souhrnné statistice dá jen sotva věřit. Poznatky, které se vedou jako „statistika“ o vývoji, průběhu či následků z nemoci Covid-19 je založena na účelové „diagnóze“, neboli stanovování takových poznatků a čísel, které mají sloužit k ambivalentní propagaci potřeby nutnosti vakcinace občanů, že čím více vakcinací, tím lépe. Bohužel lépe nikoliv pro občany, kteří podstoupili vakcinaci, ale výrobcům, distributorům, prodejcům, lobbyistům, politikům, propagátorům a jiným zainteresovaným subjektům, neboť je zcela evidentní, že celosvětová kauza s Covidem-19 je především záležitost nehorázného a nepředstavitelného byznysu.

Pro ty méně chápavé, nepřemýšlející, resp. pro ty zastrašené a vylekané lidi z života ohrožující hrozby nemoci Covid-19 lze této hrozbě předejít jen „ultimativní“ vakcinací což znamená, že „buď budete očkovaní a potom přežijete, nebo nebudete očkovaní a ….umřete!“ Pravda, velký výběr není, ale nemalou roli hraje lidský pud sebezáchovy. V takovém případě je člověk méně obezřetený a přistoupí na řešení, které mu má či by mu mělo zajistit nejen přežití, ale i nepodlehnout nemoci. Co z toho je relevantní, pravdivé a účinné?

Pan doktor Kubek jistě ví, proč vyzývá občany k vakcinaci. Nabízí se však otázka, zda si také uvědomuje, že veřejně neříká lidem pravdu, nebo zda je skutečně tak naivní, že tomu sám věří. Ta druhá možnost by však zásadně kolidovala s vědomostmi a praxí, pro které byl (asi) zvolen jako prezident ČLK. Jinými slovy, těch půl milionu občanů ČR kategorie 60+, kteří se dosud nenechali „vakcinovat“, očkovat některou z těch „báječných“, kvalitních, dlouhodbě prověřených, účinných vakcín Made in USA and GB, které nemají „ani náhodou“ žádné vedlejší zdravotní účinky či následky, vakcíny, které neobsahují žádné škodlivé prvky pro zdraví člověka např. změnu DNA, ohrožující plodnost žen, závislost na technologických systémech jako jsou G5, G6, G7 a další, které budou sloužit těm, pro které se lidé nechávají lidsky dehonestovat, tak tito lidé (60+) jsou pro pana doktora Koubka zlým snem. Nebo opravdu máme věřit tomu, že to pan prezident ČLK myslí vážně, že mu fakt tolik záleží na osudu půl milionu důchodců, kteří, jak je vidí Piráti, odebírají ostatním kyslík, zabírají bytové prostory, ubírají nám z rozpočtu, prostě jsou zde na obtíž?

Je však pozoruhodné, že navzdory intenzivní výzvě k vakcinaci občanům kategorie 60+ pan dr. Kubek kupodivu připouští fakt, že očkování nechrání stoprocentně, vážné důsledky to však prý eliminuje. Jinými slovy, nelze na vakcíny stoprocentně spoléhat, ale lepší něco než nic! Hlavně, že jsou lidé očkováni, to je vlastně to, oč tu běží! Pan MUDr. Kubek by si měl uvědomit, že těch půl milionu občanů kategorie 60+ jsou lidé nejen dospělí, rozumově vyzrálí, ale také umí vyhodnotit situaci. Tím není řečeno, že by mezi nimi nebyli lidé, kteří mají jisté zábrany k racionálnímu uvažování, ale těch je jednak minimum, ale hlavně, ti jsou již dávno „zpracováni“ a přesvědčeni k tomu, že je nutné v jejich vlastním zájmu nechat se očkovat. Takže bylo by dobré, kdyby pan Kubek rozhodování o tom, zda se mají občané 60+ nechat očkovat či nikoli, nechal na nich. Každý má svůj osud ve svých rukou, pokud ne, pak jsou tu instituce, které jsou povinny mu pomoci. Bez ohledu na to, zda se nechal očkovat či ne! I tady platí, že „Každý svého (ne)štěstí strůjcem“! Pochopí to MUDr. Kubek?

Apropó, v TV zprávách (5.9.2021) se pan doktor Koubek nechal znovu slyšet když posluchačům sděloval, že se k nám blíží chřipkové období, tedy chřipka jako taková, která u nás v minulém roce nebyla, neboť ji „zastoupil“ Covid-19. Vyvstává otázka, proč pan dr. Koubek mystifikuje veřejnost , když je přece známo, že jednak Covid-19 je ve svém principu nemoc shodná s chřipkovým onemocněním, včetně drastických následků. Také není pravda, že chřipka v minulém roce v ČR nebyla. Chřipka byla, jen se jaksi nevedla samostatně, ale zaonačila se a započítala jako Covid-19. To znamená, že byl-li člověk nemocný na chřipku, byl (v době pandemie Covidu-19) automaticky zařazen do kategorie nemocných Covidem-19! Ono to přece bylo prašť jako uhoď, příznaky, léčení a následky byly zhruba stejné, tak proč s tím dělat nějaké cavyky, že? Přesto pan doktor Kubek naprosto sebejistě říká, že u nás v minulém roce chřipka nebyla.

Aby toho nebylo málo, pan doktor v téže TV apeloval na občany výzvou, aby se nechali očkovat proti chřipce. S tím lze jen souhlasit, protože vakcínám proti chřipce se dá naprosto věřit, jsou totiž ověřeny mnoha léty jako účinné vakcíny (na rozdíl od vakcín proti Covidu-19!). Pan prezident ČLK Kubek ještě připomněl, že až se půjdou lidé nechat očkovat proti chřipce, můžou se také nechat očkovat i další vakcínou proti Covidu-19! Takže milí občané, nenechte se pobízet a nechte se očkovat! Samozřejmě, že proti chřipce! Jestli to vezmete „šmahem“ a necháte se také opíchat další vakcínou, je už na vás. Pan MUDr. Kubek bude mít jistě radost.

Ještě jedna poznámka nakonec. Místo proklamovaného „Udělejme tečku za koronavirem“ by bylo záhodno se ptát „Co uděláme s podvodem, zvaný Covid-19 a pochybnými vakcínami?“

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (22 votes, average: 4,82 out of 5)
Loading...