7.9.2021
Kategorie: Politika

ČSSD a KSČM ohrožují naši existenci, jsou nevolitelní

Sdílejte článek:

JAN ZIEGLER

blogerzieLevičáci všeho druhu, tedy i naši sociální demokraté a komunisté, rádi hodují na úkor druhých. Jenomže v současné coronavirové době to můžeme odnést likvidací ekonomiky a všeobecnou bídou.

Ten svět socialistů je tak jednoduchý, my si navymýšlíme nesmysly, ale platit to za nás budou druzí. Tak ministryně práce a sociálních věcí Jana Venezuela Maláčová a její sociální demokracie už mají jasno, zvýšíme minimální mzdu na 18 000 Kč měsíčně a bude lépe. V tom jí zdatně sekundují komunisté, kteří chtějí minimální mzdu na 50% průměrné mzdy, což by v současné době činilo 19 000 Kč. A Maláčová, jako by chtěla soudruhy trumfnout, přišla nedávno s tím, že by minimální mzda měla být 20 000 Kč měsíčně. Mám obavy, že jestli ještě více klesnou sociální demokratům preference, tak úměrně tomu poroste návrh na zvýšení minimální mzdy.

Jenomže legrace končí. Podle webu irozhlas.cz klesly poskytovatelům služeb v roce 2020 neočištěné tržby meziročně o 11,7 procenta. Je to nejvyšší pokles za posledních 20 let, uvedl před časem ve své zprávě Český statistický úřad (ČSÚ). Nejvýrazněji klesly tržby v odvětvích spojených s cestovním ruchem. Tržby cestovních kanceláří a agentur se propadly zhruba o 75 procent, v letecké dopravě o 69 procent a v ubytování o 56 procent. V pohostinství pak klesly tržby třetinu o třetinu. Příjmy klesají i dopravním společnostem.

Takže chtít za takové situace přehnaně zvyšovat minimální mzdu je cestou do pekel. Řada firem je na tom špatně a nemůže si zvyšování mezd dovolit. A nejde jen o minimální mzdu, její růst by znamenal obecný tlak na vyšší platy. Ty však mají být odrazem reálné situace v daných firmách a ne výsledkem byrokratického rozhodování bez znalostí konkrétních podmínek od zeleného stolu.

Nedávno jeden známý zavřel hospodu a propustil personál bez odstupného. To je samozřejmě špatně, jenomže! On těm lidem řekl. „Vím, že ze zákona máte na odstupné nárok, avšak vláda mi zakázala podnikat a vydělávat peníze, tak ať se o Vás postará. Já zkrátka prachy nemám. Tak můžete jít za Maláčovou, třeba Vás založí.“

Takže, sociální demokraté a komunisté jsou pro mě absolutně nevolitelní. Udělejme tedy všechno proto, aby se nedostali do sněmovny.

 

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (26 votes, average: 2,77 out of 5)
Loading...