27.8.2021
Kategorie: Ekonomika, Exklusivně pro PP

Vystrčil si zajel na Taiwan a Škodovka v Číně končí

Sdílejte článek:

PAVEL DUDR

DUDRZde je výsledek loňské cesty předsedy Senátu Miloše Vystrčila (ODS) na Taiwan:
„V posledním zhruba roce jsme takto pravidelně informovali o propadajícím se zájmu o nové Škody v Číně. Pro automobilku to byl po léta její naprosto jasně největší trh, na kterém prodala ještě v roce 2018 celých 352 tisíc aut. Tomu zdaleka nemohlo konkurovat ani Německo a byla to více jak polovina celoevropských prodejů v desítkách jejích tradičních odbytišť.

Tato pozice se ale náhle začala horšit. V roce 2019 se automobilce podařilo prodat v Číně ještě 278 378 vozů, druhá polovina roku ale už stála za starou bačkoru. Loni s jednalo o 150 458 aut a nešlo to přičítat jen koronaviru, neboť zatímco celý čínský trh v druhé polovině roku stoupal, Škoda šla dolů. A i celý rok zakončila nepřesvědčivými výsledky: 19 300 aut listopadu a 13 687 v prosinci může zní jako velká čísla, meziročně šlo ale o polovinu odbytu z roku 2019.

To nejhorší ale mělo přijít. Od ledna do června Škoda ani jednou v Číně neprodala přes 10 tisíc aut za měsíc…“(1)

Mizérie, jakou česká automobilka za posledních 30 let nikde ani zdaleka nezažila, přitom pokračuje dál. Pouhých 2 900 prodaných aut v červenci znamená kapitulaci – meziroční pokles o skoro 76 % oproti už tak mizernému loňsku, o 86 % proti roku 2019 a o 89 % oproti roku 2018. Ze zářivé hvězdy okřídleného šípu se v Číně stala skomírající světluška na pokraji sil….

Najít za normálních okolností nějaké rozsáhlejší zmínky o škodovce v čínských médiích je velmi obtížné, teď se ale objevují stále častěji. A v dobrém to není. Nejskloňovanějším tématem posledních dnů je úplný odchod Škody z čínského trhu, neboť se zmíněnými prodeji je česká automobilka za velkou zdí koncernu VW jen na obtíž. Vše shrnuje třeba hongkongský Min News – podle něj dnes Škoda v Číně pro VW jakožto jedničku na trhu představuje jen nepotřebný kompars.

Totální kolaps české značky už zkrátka nelze zastřít, i v reáliích čínského trhu je zcela bezprecedentní.“ (2)

Tuto cestu ovšem nevymyslil Vystrčil, ale jeho předchůdce, nebožtík Kubera v roce 2019:

„Pokud Kubera na Tchaj-wan pojede z pozice šéfa českého Senátu, a navíc se tam setká s místní prezidentkou, myslím, že česko-čínské vztahy můžeme odepsat. Ocitnou se na úrovni, jako tomu bylo za ministrování Karla Schwarzenberga, kdy vlastně neexistovaly. Rozhodně by nezůstalo u zákazu koncertů,“ řekl Právu vysoce postavený diplomat.

Kubera se sice na dotaz, zda je rozhodnut Tchaj-wan navštívit, jednoznačné odpovědi vyhnul s tím, že vše se zatím plánuje, podle všeho se ale od cesty odradit nedá. A to i přesto, že sám uznává, že by mohla mít dopad na české firmy.

„Chápu, že by to mohlo ohrozit byznys asi dvacítky českých firem, jako je například Škoda, nejen PPF, jak se stále někdo domnívá. Rozumím tomu, že se firmy obávají, že se Čína v reakci začne šprajcovat a začne je omezovat. To je taková čínská specialita….“ řekl Právu šéf Senátu.“ (3)

Z čehož je nyní už zřejmé, co se stane, když se nějací trpaslíci rozhodnou, že se stanou velmocí.

 

Prameny:

(1) https://www.autoforum.cz/predstaveni/skoda-konecne-priznala-pravdu-prodeje-na-jejim-klicovem-trhu-se-propadly-na-dno/
(2) https://www.autoforum.cz/predstaveni/cinska-media-pisi-o-uplnem-odchodu-skody-ze-zeme-totalni-pad-na-dno-uz-nelze-zastrit/

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (39 votes, average: 4,64 out of 5)
Loading...