12.8.2021
Kategorie: Politika

Zbláznili se pravdoláskaři?

Sdílejte článek:

VIDLÁK

Dnes začnu příznačnou situací… přijdu si takhle k počítači, pustím si Seznam a na první místě mě uhodí očí titulek, že Pekarová Adamová by část migrantů přijala. Rozhovor jsem si přečetl…  paní Adamová má ambice býti ministryní sociálních věcí, mluvila tam o důchodech a Babišovi, jak je to špatný člověk  který nás vede do katastrofy… a také se netajila tím, že by přijala nějaké ty migranty z “nárazníkových zón”. 

 

Opět… nejde o to, co tím myslela, ale jak se to bude jevit navenek  – mně osobně hned naskočil ten Afghanistán, kde jsme tak slavně demokraticky vyhráli, že se počítá s obrovskou migrační tsunami, kam Američani poslali bombardéry a o to rychleji Tálibán zabírá území…

Máte to jinak? Představujete si nějakou klidnou migraci, kdy chudáci tlumočníčci budou podávat svoje žádosti na českém velvyslanectví v Afghhánistánu nebo v Tripolisu nebo v Damašku, žádost bude posouzena a podle výsledku se to udělá… nebo si zase dovedete představit ty zástupy na hranicích, Carolu Rackette, jak převáží chudáky přes moře, jak se staví ploty, jak se hystericky nadává každému do xenofobie? 

A víte co bylo nejlepší? Hned pod tímto “palcovým” titulkem byl druhý článek: Zabili ji, nacpali do kufru a zakopali. Jde o případ dvou Afghánců, kteří ze cti zavraždili svojí sestru, která nechtěla žít svůj život pomuslimsku tradičně. 

Neříkejte mi, že je to náhoda. Člověk se neubrání dojmu, že Seznam už nějaký ten týden patří Babišovi, jen se o tom ještě neví…. 

Všimněte si – v posledním týdnu naše nejvýznamější pravdomluvné internetové médium chrlí jeden článek za druhým o tom, jak se Piráti propadají, jak se upínají na nového marketéra, jak chtějí víc upřednostnit v kampani Starosty. Dávají rozhovory o tom, jak Bartoš přiznává chyby, jak roní slzy nad strašlivými babišovými útoky. Dají odkaz na video, kde Bartoš takřka závistivě mluví o Baišově zmrzlině a snaží se národu vysvětlit, že někteří nesnášejí laktózu a ještě na tom videu vypadá, jako by si právě šňupnul kokain…. a možná si ho i šňupnul, protože soudný člověk přece nevypustí před volbami takový blábol… Včera zase rozmazávali informaci o tom, že Ferjenčíka chce odvolat jakýsi pirát Jaroš, protože se jako šéf marketingu moc neosvědčil… 

A dneska ta Pekarová Adamová. Řekni novinářům deset vět, spolehlivě vyberou tu nejblbější. V době, kdy nám Lukašenko posílá migranty přes litevskou hranici, kdy se nikdo netají tím, že tu za chvíli budeme mít další migrační tsunami, tak tahle kravka dá rozhovor, jak by migranty přijímala. Puštěno do světa v hlavním čase a na titulní stránce. A hned pod tím nějaký ten příběh, jak nás ti migranti pak obohatí nějakou tou vraždou ze cti. To má jako šéfredaktor dovolenou? Nebo už tam všem ruplo v bedně? Nebo Luákačevičovi došly peníze a začal zaměstnávat ten nejhorší novinářský odpad? 

Už jsem tu psal o průhonickém vajíčkáři, ze kterého byl okamžitě a promtně udělán Volného příznivec, pustila se o něm spousta podrobností a  Babiš se při odcházení do cukrárny culil jak měsíček na hnoji. 

Stejně tak nemohu uvěřit, že si protřelí politici sednou s Babišem mladším a nechají se natočit u toho, jaké jsou lidské hyeny. 

Vít Rakušan zase napsal sám dobrovolně na svůj fejsbůk, že je zájem o jeho sledování. Samozřejmě od STBáka Babiše, koho jiného. A už si vůbec nepamatuje, že to byl on, kdo vždycky použil jakékoliv kompro proti Babišovi.  Přetiskla to zase všechna média a přidala opět podrobnosti… že Rakušan dostává informace “z  prostředí bývalých policajtů, že nepožádal o policejní ochranu… ” Opravdu může být někdo tak blbej?  

Vyjmenoval jsem jen několik případů, ale v posledním týdnu jako by se všichni pravdoláskaři úplně zbláznili a práskají na sebe svou neschopnost a hloupost a ještě se tím netají a vypadají, že to snad i přímo plánovali. Vypadají, že jim to někdo poradil a oni jdou a za své volební peníze si vyrábějí volební neúspěch. Přitom ještě při minulých volbách si na tohle dávali setsakramenský pozor. Všechna média, která Piráty i TOPáky před půl rokem milovala láskou nehynoucí, všechno jim odpustila, ve všem je podpořila, tak ta stejná média teď přímo přetékají informacemi o pravdoláskařské neschopnosti. 

Člověk už se tomu ani nemůže smát… protože takhle kazit svoje vlastní dílo,  to snad ani nejde. Tohle prostě někdo musí zajišťovat zezadu. Vidím to jenom já a nebo máte také ten dojem, že se všichni přímo zoufale snaží, aby byl Babiš při všech svých nectnostech jediná alternativa? 

Jedno vysvětlení bych měl… je trochu přitažené za vlasy, ale já fakt nechci urážet svůj rozum a myslet si, že se tu celá opozice rozhodla spáchat kolektivní politickou sebevraždu a média jim u toho navíc ještě asistují. Skoro se za tuto úvahu stydím, ale říct vám ji musím:

Nejsou v tom ty Vrbětice? 

Nesledujeme v přímém přenosu americkou splátku Babišovi za příspěvek v hybridní válce proti Rusku? Pokud by to tak bylo, tak by se tím vysvětlovala nejen ta epidemie debility u Bartoše, Fialy i Pekarové, ale vysvětlovalo by to, proč se Babiš ani nezarděl, když národu předkládal tu nebetyčnou kravinu ohledně Čuka a Geka ve skladu munice. Amíci prostě potřebovali skandál, potřebovali na Putina trochu zatlačit, třeba doufali, že díky tomu Němci odpískají Nordstrým… A výměnou za tohle zapíchnutí do americké řiti pak přijdou v pravou chvíli notičky pro všechny dobře proškolené novináře, kteří udělají svojí práci přesně podle objednávky.   

Nedává to smysl? Babiš jaksi zjistil, že do evropské řiti cesta nevede. Že je pro Bruselské  parvenu, že ho nikdy nepřijmou a naopak se ho budou snažit zlikvidovat… Tak si pokecal s Orbánem a ten mu poradil… vykašlat se na EU a opřít se o Amerikány. Ti jsou přece jenom daleko a mají čím dál víc svých starostí, ale ještě pořád si US prezident dupne a v Bruseli se podělají. Poláci to tak dělají, Maďaři to tak dělají… tak to tak bude dělat i Andrej… Jak se vyjádřil bývalý polský ministr zahraničí Sikorski? Když se američanům “vykouří péro” tak za to pak jsou nějaké odměny… 

Samozřejmě… opření o vlastní voliče žádné… ale o důvodech jsem tu už psal… přišel covid a najednou jako by Andrej žádné voliče neměl. Najednou dělal všechno špatně a dokonce i ti, kteří chtějí odejít z EU, ti mu házeli klacky pod nohy vlastně nejvíc. Dodnes ještě nepochopili, že tím zničili nejvíc sebe, že kdyby s Andrejem drželi basu alespoň dodržováním opatření, tak měl Andrej alespoň na výběr, že by se o USA opírat nemusel.  Za současných okolností a za českého pojetí osobní svobody dělat si co chci i když řádí pandemie, měl mocenský rébus  jen jedno řešení – americké zájmy… 

A tak mám pocit že sledujeme transatlantický deal… americké vztahové sítě zajistí dehonestaci všech politických protivníků, když tak se dá ještě i přitvrdit a ze všech těch koalic média udělají dementy. Najatí američtí marketéři také pomohou… Nebo vlastně nemusejí dělat nic, stačí nechat svoje politické chráněnce na holičkách. Přestanou korigovat jejich vlastní hovadské nápady. Nechají Bartoše, Ferjenčíka, Fialu i Pekarovou, ať si kampaň dělají sami a jen jim přikyvují. 

Jestli ještě  k tomu dojde na mnou očekávané sejmutí okovů ohledně protiepidemických opatření, tak mám skoro chuť Andrejovi pogratulovat ke znovuzvolení už teď…

Samozřejmě v tom vidím i překážky…  Andrejko by si měl uvědomit, že je nebezpečné být americkým nepřítelem, ale být americkým přítelem je smrtící. Měl by si pečlivě nastudovat osud, který zakrátko dopadne na americké kamarády v Afghanistánu… a výměna evropské řiti za americkou není tak úplně řešení. Na druhou stranu… jak se chcete postavit největší vojenské velmoci, když nesmíte po lidech chtít ani to, aby nosili roušku?  Jak chcete bojovat proti velmocem, když tu nikdo není schopen osobní disciplíny, není schopen osobních obětí a není ochoten se ani trochu omezit? Putin mohl Američanům říct ne, protože když přišly sankce a poloprázdné obchody, tak se Rusové semkli a Putinova popularita šla nahoru. U nás řekl Andrej, že chce, aby se nosily roušky a za chvíli to vypadalo na občanskou válku. 

Podle mě sledujeme výsledek mocenských třenic a tlačenic. Sledujeme americkou splátku za Vrbětice pro Babiše. Sledujeme, jak je snadné udělat z politika debila. 

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (33 votes, average: 3,58 out of 5)
Loading...