12.8.2021
Kategorie: Politika

Podivná “pravicová” realita Petra Fialy

Sdílejte článek:

DANIEL VÁVRA

V souvislosti s posledním volebním průzkumem, který vypadá, že volby vyhraje ANO a dá dohromady podobnou koalici jako teď, jen bez socanů (třikrát sláva), takové malé zamyšlení. Někteří mí přátelé jsou celí na větvi z předsedy ODS Petra Fialy. Vzdělaný člověk, co napsal knihy o tom jak se to má správně konzervativně a pravicově dělat a když o tom mluví, tak to zní všechno tak krásně. Spása této země!


No a pak je tu realita.

Zbavil se Klause, ale choval si jako cvičenou opici Novotného, protože měl asi pocit, že mu to přinese nějaké body u vexláků, nebo nevím u koho. Tím zavdal vznik Trikolóře, čímž se připravil minimálně o pár procent pro ODS.

Spojil se s TOP09, což je asi tak pravicová a konzervativní strana jako Piráti a ještě jim přenechal kandidátku v Praze. Tím znechutil tak polovinu potenciálních voličů. Kdyby to neudělal, možná bych uvažoval o volbě ODS, takhle ani omylem.

Místo aby se ohrazoval vůči ultralevicovým plánům EU, označí to jako hotovou věc a jako “správný konzervativec” pak ještě řekne něco v duchu, že aspoň musíme nahrabat co nejvíc dotací na ty kraviny. Představuji si Reagana, nebo Thatcherovou, kterak čerpají zásadově dotace z Brusele a budují tím tržní kapitalismus. Asi ne co? Takhle se člověk s vizí a zásadami nechová.

Je mi vcelku jedno, jestli je něco “hotová věc”, pokud je to špatná věc, tak prostě je špatně scvaknout podpatky a zanořit se do prdele toho kdo to vymyslel jen proto, že z něj mám strach.

Všeobecně na mě nepůsobí jako lídr. Je vidět, že drtivou většinu věcí v kampani dělá jen jako panák PR manažerů a říká to co mu řekli, že má říkat. Ze “spontánních” fotek s Pekarovou na kolotočích se mi dělá lehce nevolno. Posmívaný Šlachta je proti němu jak Tom Cruise na autogramiádě a asi tak 100x lepší rétor, taky mu to podle toho roste.

Je jasné, že všichni tak nějak čekají, že bude koalice s Piráty. Mám pocit, že v ODS mají plán, že to nakonec nedopadne, ale už jen to, že se pravicová konzervativní strana dopředu vůči Pirátům se špatně maskovanou rétorikou extrémní levice moc nevymezuje, mě značně irituje.

No a pak tu jsou ty starý fotky s Helmutem, Habsburgem a Panevropská unie Bohmen und Mahren, které předsedal.

 

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (29 votes, average: 4,86 out of 5)
Loading...