9.8.2021
Kategorie: Ekonomika

Spolek pro podporu liberální demokracie … asi ho taky platíte

Sdílejte článek:

PETR A. MARKVART

Včera jsem se dopustil takového malého zjednodušení, když jsem napsal na stránky Miliónu chvilek pro demokracii, že “rozfrcali 6 milionů”. Jak mě aktivisté správně opravili, byl to Minář (Halíkův student) a jeho hnutí Lidé PRO, kteří je rozfrcali. A tak mě napadlo podívat se na to, čí to vlastně byly peníze, které mladý religionista tak rozmařile utratil. Co myslíte, byly to “Ivanovo peníze”?


Polovinu z této částky, tedy rovné 3 miliony Kč, přispěl Minářovi jakýsi “Spolek pro podporu liberální demokracie”. Nikdy předtím jsem o této struktuře neslyšel, i pídil jsem se trochu po jejich pozadí. Představte si, že kromě dalších politických darů tento spolek slíbil 5 mil. Kč každé “demokratické straně”, která se pro volby 2021 spojí do koalice, aby napropadaly hlasy malých stran v konečném sčítání. A aby to bylo ještě jasnější, tak za “demokratické strany” označil pouze Piráty, STAN, ODS, ČSSD, KDU-ČSL a TOP 09. Z toho vyplývá, že pro tento Spolek jsou nedemokratickými všechny ostatní strany, ANO, SPD, KSČM, Trikolóra, Přísaha (v r. 2020 ještě neexistovala, ale už se formovala), Svobodní, Soukromníci, Zelení a mnoho dalších.

Spolek založili spolumajitelé společnosti Pale Fire Capital Jan Bárta, Dušan Šenkypl a David Holý, provozovatelé portálu Aukro.cz, vyhledávače nábytku a dekorací Favi a dalších. Nakupujete přes ně? Tak na tohle svinstvo přispíváte i vy. Asi nejzajímavějším projektem těchto ajťáků je analytická firma Semantic Visions, která pomocí klíčových slov vyhledává, analyzuje a určuje rizika. Jaká rizika? Inu, např. sledování dodavatelských řetězců nadnárodních korporací, ale i tzv. “dezinformačních webů”, bojuje dále s “ruskou propagandou” a najímá si ho i Ministerstvo zdravotnictví ČR na boj s protikovidovými narativy. Takoví novodobí Korčaginové. Půvabná činnost, že?

1 2 3

Mezi jejich další svěží dílka patří např. cena pro mladé aktivisty Gratias Tibi (spolu s Člověkem v tísni, Knihovnou Václava Havla a, jak jinak, se Sorosovým Open Society Fund), sponzoring Čižinského partaje Praha sobě (mj. pražští radní pro dopravu Scheinherr a pro kulturu Třeštíková, oba podporovatelé Prague Pride) nebo filmového propadáku “Havel”.

Jo, a pokud sledujete sport prostřednictvím aplikace “Sportlito”, tak už jim na tyhle politické projektíky přispíváte taky. Tak hezký den a přemýšlejte o tom, na co a komu klikáte. Konec hlášení!

 

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (27 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...