3.7.2021
Kategorie: Společnost

Mutace delta kosí populaci, je třeba znovu přitvrdit!

Sdílejte článek:

DANIEL VAVRA

Takže, máme tu další moribundusovou krizi! Mutace delta kosí populaci, je třeba znovu přitvrdit! Je 8x nakažlivější a 10x nebezpečnější! Datoví vědci vylézají z děr a vykřikují poplašné zprávy. Stoupl počet případů! Exponenciální růst je zpět! Reprodukční číslo roste!


No tak se na ty čísílka podíváme. Na stránkách ministerstva zdravotnictví (možná by se mohlo přejmenovat na ministerstvo chaosu, paniky, bezmoci a dezinformací), jsou statistiky, podle kterých počet případů vzrostl ve čtvrtek 1.7. oproti minulému čtvrtku skoro o polovinu a to ještě navíc i přesto, že se udělala jen polovina testů.

A už jede panika, katastrofické scénáře, palcové titulky v novinách.

Je to ale nějaké zvláštní, protože Češi odjiždějí na dovolené a potřebují na ně testy staré maximálně 48 hodin. U testovacích míst se stojí fronty. Jak to, že je tedy testů míň? Veliká záhada.

No je to jednoduché. Přestaly testovat firmy antigenními testy a na dovolenou je třeba PCR. A kolik je PCR testů ve čtvrtek? DVAKRÁT TOLIK co minulý čtvrtek.

A čím se dlouhodobě vyznačují PCR testy? Mají cca 6x vyšší počet zachycených nákaz, než antigen. Tedy když uděláte 10.000 testů PCR odhalíte cca 30 nakažených, ale u antigenu pouze 5.

Takže – posledních několik týdnů, byla pozitivita u provedených PCR testů okolo 0,5%. Před měsícem to bylo dokonce 1%. Kolik to bylo poslední 3 dny? 0,3%! Tedy poměr nakažených je MENŠÍ než byl před týdnem.

Asi už vám to dochází, ale pro jistotu. Kdyby se situace skutečně zhoršovala, musela by pozitivita být vyšší, než 0,5% a na 10.000 testovaných by se muselo odhalit více než 50 lidí. Kolik se PCR testy odhalilo lidí na 10.000 testů ve čtvrtek? 32. Kolik se odhalilo lidí minulý čtvrtek? 44.

ČTYŘICET ČTYŘI JE VÍC NEŽ TŘICET DVA.
SITUACE SE TEDY ZLEPŠUJE.

Co se tedy asi stalo? Na testy přišlo 2x tolik lidí než jindy, protože jedou na dovolenou. Zjevně někteří měli bezpříznakový průběh, který by antigen neodhalil, ale PCR ano. Kdyby se situace zhoršovala, tak by při provedení 2x více testů bylo i 2x více odhalených nákaz a tedy víc než 160. PCR testy ale odhalili 130 nákaz. Minulý čtvrtek 119, ale včera bylo testů 41 tisíc a před týdnem 27 tisíc.

A co se děje mezitím v Anglii, kde “řádí mutace delta”? Boris Johnson oznámil, že do 19. července se Anglie vrátí zpět do normálu a zruší se všechny restrikce. To bude asi ta brutální krize smrtící varianty Delta! 

Opravdu by mě zajímalo, proč toto nenapadlo žádného datového vědce, žádného novináře, žádného politika ani nikoho z televizních prognostických tlučhubů.

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (35 votes, average: 4,94 out of 5)
Loading...