17.6.2021
Kategorie: Společnost

Facebook maže příspěvky Aliance pro rodinu. Organizace se obává, že ji zablokuje úplně

Sdílejte článek:

MILAN KAJÍNEK

Nevládní organizace Aliance pro rodinu již několik let podporuje tradiční rodinu a snaží se její ochranu prosadit do ústavy. Z principu Aliance a její členové často narážejí na antitradiční a homosexuální hnutí, která naopak usilují o změnu významu manželství v zákonu.

Střet tradice s progresivismem se dnes také přesouvá na sociální sítě, mezi nimiž, jak se zdá, Facebook podporuje lesbická a homosexuální hnutí, a naopak umlčuje hlasy konzervativních uživatelů a podporovatelů tradic.

Vzpomínám si, jak na mizení tradic upozornil slogan jednoho mladíka, který si do profilu napsal: „Buď rebel, buď tradiční.“

Aliance pro rodinu, která prosazuje rodinu v tradiční formě matka, otec a děti, a zastává stanovisko, že se jedná o přirozenou formu rodiny, která je lepší a pro děti vhodnější než homosexuální páry, má podle Facebooku nepřijatelné myšlenky.

[ad#article_et21]

„Dva otcové nebo dvě matky neexistují. Vždy je ve vztahu třetí či čtvrtá osoba, která tyto role naplňuje. A to je pro děti traumatizující,“ říká předsedkyně Aliance Jana Jochová, která byla v minulosti na Facebooku zablokována proto, že dokládala tvrzení, že v homosexuálních komunitách dochází k „obchodování s dětmi“ a linkovala stránku ivf.ilaya.com.

Podle členů Aliance, která má na platformě Facebook více než 10 tisíc diváků, platforma v minulosti opakovaně mazala jejich posty, blokovala a omezovala profily členů Aliance. Nyní se obávají toho, že se je platforma chystá úplně zablokovat nebo smazat. Smazání účtu autora znamená, že přichází o veškerý svůj obsah a kontakty.

Témata, jako stejnopohlavní manželství, lesbismus a homosexualita, jsou silně podporována platformami, jako je Facebook, ale i Twitter a nyní i Linked-In. Jakékoliv kritické hlasy vůči takzvané LGBTQ komunitě jsou považovány za „porušení pravidel“. Zastánci tradic a konzervativní uživatelé jsou naproti tomu silně potlačováni.

Podle analýzy Společnosti pro obranu svobody slova (SOSP) uživatel, který podle platformy porušil pravidla platformy, byť jednal v mezích zákona země, kde se nachází, je různými způsoby omezován. Omezování se podle zkušeností z praxe odehrává viditelně i skrytě.

Uživatelé sociálních sítí hlásí případy od mazání příspěvků a blokování účtů po zneviditelňování příspěvků, zneviditelňování „lajků“, označování příspěvku jako nepravdivého nebo zavádějícího, snižování viditelnosti a dosahu příspěvků, a tak dále.

„Jestli s námi chcete být dál v kontaktu, ať už se stane cokoli, přihlaste se na našem webu k odběru novinek. Newsletter odesíláme každý týden,“ vzkazuje Aliance pro rodinu svým příznivcům a podporovatelům v době, kdy se obává, že je platforma úplně zablokuje.

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (15 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...