14.6.2021
Kategorie: Exklusivně pro PP, Společnost

Polemika: Antividlák

Sdílejte článek:

PAVEL ŠTĚPÁN

Autor, který píše pod pseudonymem Vidlák, má většinou dobře čtivé články, které se obvykle prezentují stylem “podívejme se na to selským rozumem”. Ovšem občas se dost utne. Jako příklad bych uvedl jeho názor na Arménsko – Azerbajdžánský konflikt. Stručně řečeno: napsal něco v tom smyslu, že Azerbajdžáncům docházejí granáty a že z jejich války nic nebude (necituji přesně, navíc je to již dost dávno).

Ve skutečnosti Azerbajdžánci (s pomocí Turků) Armény brzy z části povraždili, zčásti vyhnali. Takže jeho předpověď absolutně nevyšla. (Ano, potom napsal další článek, kde vysvětluje (zhruba), že se mýlil a že to takto dopadlo proto, že Azerbajdžánci nasadili drony a tak nepotřebovali vlaky munice.) Podstatné je ale, že se spletl a jeho první článek byl zcela “mimo mísu”.

To, že se spletl, bych mu nevyčítal – to se stane každému. Ovšem zaráží mě, nakolik suverénně (a nutno dodat přesvědčivě) se v tom prvním článku vyjadřuje k něčemu, co se odehrává velmi daleko a o čem z principu nemůže mít dost informací.

Po tomto dlouhém úvodu se dostávám k hlavnímu obsahu: bohužel Vidlák podobným způsobem přistupuje i k některým zdejším věcem, kde by měl mít daleko přesnější informace. Ano, jde mi o ten nechutný Covid (spíš o nechutnosti a spory kolem něho). Z počátku měl na celou věc dost rozumné názory, ale potom se “vyvíjel” a dnes píše (poslední články) ve stylu (volný citát) “chřipečkáři a Volného s prominutím blbci vypínají své mozky a připisuji to tomu, že se dodnes nevyrovnali s tím, že covid existuje, že zabíjí a že je dost nebezpečný na to, aby zahltil nemocnice a aby v roce 2020 zařídil o 16% vyšší počet mrtvých oproti běžnému ročnímu průměru”. A mluví o tom (když popisuje demonstraci před poslaneckou sněmovnou) že přece nikdo nebude prosazovat nějaký Covid pas, když teď již proočkováme 100000 dávek denně, tedy 3 miliony lidí za dva měsíce a do září bude naočkováno 5 milionů lidí dvěma dávkami (a budeme směřovat ke světlým zítřkům, dodávám já).

V článku před tím (on je neobyčejně plodný) psal o tom, že se rozhodl dojít si pro “fcěličku”, protože chce jet s rodinou k moři a jaká tam byla príma atmosféra a výborní lidé (zřejmě na rozdíl od těch Volného blbců) a jak to bylo dobře organizováno.

Toto jsou však – mírně řečeno – je velmi jednostranné a sugestivně prezentované názory na věc. Pokusím se to vysvětlit níže. Především ale musím říci, proč se tím vůbec zabývám: takovýchto názorů můžete slyšet spousty – jak z hlásné trouby aktivistů a libových demokratů ČT, tak z úst různých samozvaných expertů, pochybných ministerských komisí i zhlouplých, propagandou vyděšených občanů. Na všechno to, co tyto “zdroje” říkají, bude rozumný člověk pohlížet s nedůvěrou a bude je kriticky hodnotit. Ovšem pokud něco takového říká Vidlák, který má renomé “protirežimního” člověka (i když si občas rýpne i do druhé strany), může to dost lidí brát vážně a nechat se tím velice zmást. A bohužel, to není jenom Vidlák, ale i pár dalších “protistátních” lidí – zejména doktor Hampl a asi i docent Konvička.

Co mě zvlášť vyvádí z míry, je to, že tito lidé – kterých jsem si ještě nedávno velmi vážil – pomalu sklouzávají do způsobu psaní aktivistů, Pirátů a podobných. Myslím tím polopravdy, neuvádění informací a dehonestování nesouhlasících.

[ad#article_et21]

Jen těch pár vět nahoře: chřipečkáři … vypínají mozky – je výborně vidět, jak si pan Vidlák váží oponentů.

… přece nikdo nebude prosazovat nějaký Covid pas … – to pan Vidlák netuší, že to prosazuje EU a že naši odvážní poslanci srazí kufry a schválí vše, co z EU přijde? A to nemluvím o tom, že různí Babišové, Hamáčkové, Prymulové a další v Covid pasu mohou vidět vynikající způsob, jak narejžovat na vakcínách, která tím lidem vnutí. (Tato “neznalost” již hraničí s úmyslným zatajováním informací.)

Nedávno doktor Hampl napsal článek, kde ukazuje, jak ti nevzdělanci, kteří protestují proti vládním opatřením, nečetli Romea a Julii, neb se tam píše, že posel nebyl vpuštěn do města kvůli tomu, aby nepřinesl mor (či něco takového). A z toho jasně vyvozuje, že již ve středověku se lidé snažili zamezit šíření nákazy omezováním pohybu zdravých obyvatel (stejně jako naše moudrá a inteligentní vláda).

Ano, nepoužívá (doslova) slov nevzdělanci a nemluví o vládě – to dodávám já. Ale jasně z toho čiší pohrdání obyčejnými lidmi, kteří neznají historii (resp. Romea a Julii) – stejně jako to činí Hamplova nová aristokracie. A jenom drobnosti: nepamatuji se již přesně (a nemám čas číst teď Shakespeara znovu), zda náhodou v tom městě, odkud posel přicházel, zrovna nezuřil mor a pokud ano, tak by šlo o zamezení pohybu člověku, s vysokou pravděpodobností nakaženému – tedy nikoli zdravému. Ale i kdyby to tak nebylo, tak bych doktoru Hamplovi doporučil podívat se na to, že tehdy se používal – pravda, poněkud středověký – způsob zamezení pohybu NEMOCNÝCH tím, že se jim zatloukla okna a dveře bytu (a oni tam zřejmě zemřeli). Zdůrazňuji, že to ale bylo omezení pohybu nemocných, ne zdravých.

Zpět k Vidlákovým informacím: nebyl jsem na té demonstraci (stejně jako Vidlák) a dělat závěry z nějakých videí je dost obtížné. Ale protože vím, že se ten den měl projednávat další, téměř fašistický, zdravotní zákon, kterým kdejaký ministerský úředník mohl na úrovni diktatury omezit svobody lidí pod záminkou jakékoli epidemie, zřejmě ta demonstrace z velké části byla i o tom. Opět o této skutečnosti v článku není zmínka.

Dále k tomu, co říká o očkování: ano, teď již se to začíná rozjíždět. Ale teď již je to prakticky zbytečné – nemocných jsou zlomky promile. Epidemie (a již vůbec ne pandemie) skončila. Jednak proto, že každá epidemie typu chřipky se časem vyčerpá, jednak kvůli lepšímu počasí a hlavně proto, že je zřejmě velká část obyvatelstva je již promořená (patrně s velmi mírným průběhem).

Takže zde se vyhazují další miliardy za něco zcela nesmyslného. Při minulé epidemii (nějaký ten SARS, MERS nebo podobně) se také nakoupila spousta očkovací látky, ale protože epidemie nepřišla, rozumně se to “vylilo do kanálu”. Teď ale na tom kdekdo rejžuje, tak se to prostě musí do lidí nacpat.

Jistě, může se stát, že na podzim přijde další vlna. Jenomže ta epidemie byla překonána promořením – nikoli vakcinací. Všichni víme, že vakcinace se u nás – díky neschopnosti Babiše a ještě větší neschopnosti EU – začínala (naštěstí) velmi pozdě (i Vidlák píše o tom, že v Izraeli s očkováním končili, zatímco my měli první stovky očkovaných – cituji). Ale všichni ti úžasní experti mluvili o tom, že k promoření je třeba, aby nemocí prošlo asi 60% lidí (dnes to někteří zlovolně zvyšují na 80%). To znamená – protože covid skončil – je tedy promořeno nejméně těch 60%. Ovšem i při Vidlákových snech o lepší budoucnosti bude v září očkováno jenom 5 milionů lidí – tedy méně než těch, chráněných promořením. (A mnoho odborníků tvrdí, že prodělání nemoci poskytuje trvalejší a dlouhodobější ochranu než očkování. Ovšem naše úžasné ministerstvo proti zdraví to má obráceně.) Takže pokud by na podzim přišla nová vlna, tak buď nás promoření ochrání, nebo to bude natolik nová mutace, že to opět udělá paseku, ale pak si s tím velmi pravděpodobně neporadí očkování (stejně jako u chřipky).

Pan Vidlák jásá nad tím, jak rostou počty přihlášených k očkování (vždyť mu to řekl jeho přítel ajťák) a jak jsou všude kolem Vidlákova plakáty, jak už chceme mít všeci klid a tak jdeme na očkování udělat za koronavirem tečku. Já bych mu k tomu řekl pouze to, že jde o brutální nátlak vlády (ne ty plakáty – to je jen hnusné oblbování), ale: chceš jet ven na dovolenou? – tak očkování (nebo pokaždé test); chceš do hospody? – tak očkování (nebo pokaždé test); chceš do bazénu? – tak očkování (nebo pokaždé test); … V podstatě na velkou část činností byste bez očkování musel jít na ty testy (na to nebudete mít čas ani peníze). A navíc někteří zaměstnavatelé již teď buzerují zaměstnance s očkováním. Přitom to očkování je zbytečné a nesmyslné, jak ukazuji v předchozích odstavcích.

Vede to k naprostým absurditám. Kromě některých vyděšených covid-hysterií naprostá většina jde na očkování právě jen kvůli tomu děsivému nátlaku státu – chtějí na dovolenou, do hospody, … Ostatně i ten předchozí Vidlákův článek mluví pouze o tom, že to chce kvůli dovolené – ani řádek o zdraví. A stejně to vidíte ve svém okolí – neskutečné věci typu: paní, která PRODĚLALA covid, ale bylo to na podzim – tedy “dávno”, tak aby mohla bez problémů s dětmi k moři SE JDE OČKOVAT; dva mladí – 20 až 25 let jásají, že se jim podařilo zaregistrovat na očkování. A když se jich s údivem ptáte proč – v jejich věku se přece celkem nemají čeho bát – tak odpoví, že kvůli dovolené!!!

A to nemluvím o dalších státních buzeracích jako nošení roušek apod. – v situaci, kdy je nemocný zlomeček lidí, je to nesmysl. Ale pánová nahoře halt musejí vydělávat na šmejdech z Číny.

A teď asi to, co mám panu Vidlákovi nejvíce za zlé. Když to zase řeknu bez obalu, tak v podstatě uvádí, že to očkování je bezpečné a jenom blbci (říkám já za něj) si čtou na Aeronetu zprávy o tom, že očkování nepomohlo. Nebo dokonce na to někdo umřel! A žádá, aby mu čtenáři neposílali informace o tom, jak na očkování umřel devadesátiletý dědeček – to prý by musel reagovat stejně ošklivě jako ti hnusní chřipečkáři. Jeho argumentace spočívá v tom, že “Vláda vsadila na vakcíny, které za sebou nemají deset let klinického testování, které se dělaly narychlo, ale které už dostalo do ramene tolik lidí, že ona klinická studie v reálu v podstatě proběhla. Svým způsobem byla provedena na občanech Izraele …” (citát)

Takže: já jsem v životě nečetl žádný Aeronet . Ale zato Vám mohu říci tento odkaz: https://www.sukl.cz/tydenni-zpravy-o-prijatych-hlasenich-podezreni-na-nezadouci

Toto je SUKL – Státní Ústav pro Kontrolu Léčiv – takže státní instituce, která jistě nebude uvádět žádné lži (tedy až na to, že zakazovali různé léky proti covid). Ale pokud by měli jít proti oficiálním státním názorům, tak to jistě neudělají. A tato hodná instituce na uvedené stránce (s opatrným nadpisem Nahlášená podezření na nežádoucí účinky po vakcínách proti COVID-19) píše toto: k poslednímu čtvrtku (ve čtvrtek to aktualizují) 5402 negativních reakcí na očkování – od naprostých banalit po lahůdky typu infarkt nebo mrtvice. Ne, nevím, kolik bylo třeba infarktů. Je to sice také po kategoriích, ale infarkt je uveden ve společné kolonce se zrychleným tepem!! (To asi, aby se v tom nikdo nevyznal.)

Ovšem je tam další položka – POČET ÚMRTÍ (samozřejmě s patřičnou omáčkou … podezření na …), která má k 8.6.2021 hodnotu 78! Předpokládám, že tyto případy nehlásí žádný Franta z ulice, ale doktoři a asi mají dost důvodů k tomu, aby něco takového uváděli. Nevěříte SUKLu? Já také ne – jako instituce, placená státem, se velmi pravděpodobně snaží uvádět co nejnižší hodnoty, stejně jako před tím stát uváděl co nejvyšší u počtu nakažených (případy, kdy si motorkář roztřískal hlavu o strom a dle státu umřel na covid). Ale i tak ta čísla jsou dost děsivá. (Ano, nevím věk zemřelých – to se tam neuvádí, ale předpokládám, že to nejsou samí devadesátiletí.)

Doufám, že neprohlásíte něco, jako “když se kácí les, padají třísky” – asi byste nechtěl být tou třískou. A ani že jde o malý počet vzhledem k celkovému “dobru”. Výše uvádím, že je očkování zbytečnost – tedy žádné dobro.

K tomu přidejte to, že když se jdete očkovat, tak Vám NEUDĚLAJÍ automaticky ani ten hloupý, nespolehlivý test, který prohlašuje Coca Colu a papáju za nemocné na covid (který však musíte mít, když si jdete sednout na pitomou zahrádku do hospody). Ale snad aspoň nejhorší případy by poznal. Takže Vám klidně naperou “fčeličku”, když budete mít plně rozvitý covid (má dlouhou inkubační dobu). To ovšem může být fatální – nemoc + vakcina. Tak asi vakcinátoři vyvraždili několik domovů důchodců.

A k těm číslům ještě toto: celoevropská léková agentura EMA má také stránky ke covid a tam uvádí (to jsem nekontroloval, ale můžete se tam podívat): 200 000 vedlejších příznaků a 10 000 mrtvých. Takže vakcinátorům se podařilo vyvraždit slušné městečko a přivodit vedlejší účinky více lidem, než je obyvatel Plzně.

Dále: když je to všechno tak bezpečné, proč podepisujete, že na to jdete na vlastní riziko? Ptám se lidí, co vykřikují, že u nějakého očkování proti neštovicím přece také nevyvádíte. Ano, ale to je leta vyzkoušené s vysokou mírou bezpečnosti a tak nic nepodepisujete, zatímco tady si zřejmě nevěří ani ti výrobci.

Připusťte, že vakcíny MOHOU být nebezpečné. O tom by mohl vyprávět leccos jistý Billy Gates. Ten poté, co zkazil počítačový svět, se vrhl na “dobročinnost” a nyní nesmí do Indie, protože po jeho vakcínách zemřelo a mělo trvalé následky mnoho dětí. (A to měli štěstí v neštěstí, že se to objevilo poměrně brzy – ne až s bůhvíjakým časovým odstupem.)

Tím se dostávám k poslednímu – asi nejdůležitějšímu bodu. I kdybychom ignorovali vše výše řečené – včetně údajů ze SUKLU (nebo tomu nevěřili). Pane Vidláku (a všichni ostatní) – jste ochotni prohlásit, že tyto vakcíny, dělané narychlo zcela novými, dost kontroverzními technologiemi, jsou určitě bezpečné z dlouhodobého hlediska? To jistě ne – to by mohl pouze Bůh vševědoucí. A představte si, že třeba za pár let se dnešním mladým ženám začnou rodit postižené děti. Nebo že se začne díky tomu rozmáhat rakovina, infarkty apod.? Ano, toto riziko je možná velmi malé (něco asi zkoušeli), ale to dlouhodobé působení se prostě vyzkoušet nedá. Proto se mimo jiné také vakcíny standardně zkoušejí tak dlouho. Takže se můžeme dostat do situace, kdy se nám těch 30000 mrtvých na covid (reálně méně než 10000) – tedy 3 promile obyvatel, bude zdát jako velmi zanedbatelná záležitost. (Velmi doufám, že se to nestane.)

Musím tedy konstatovat, že bezhlavá aplikace vakcín s možnými (i když možná málo pravděpodobnými) dlouhodobými následky na milionech (celosvětově asi miliardách) lidí je ZLOČIN celoplanetárního rozsahu.

Drobná technická informace na závěr: neunavujte se s “diskusí” za článkem – tedy alespoň, pokud by byla adresována mě – zásadně je nečtu a málokdy na webu nějaký článek publikuji (mezi sebou se však klidně hádejte do libosti). Považuji tyto tzv. diskuse za jednu z nejpokleslejších věcí – velká část se skládá z hrubých urážek, gramatických chyb a s tématem nesouvisejících záležitostí.

Pokud někdo má k tématu co říci, není na svobodných webech problém publikovat vlastní článek se svými názory (toho ovšem asi většina “diskutujících” není schopna). Osobně bych velmi uvítal server, který by pouze zveřejňoval články (blog je slovo na blití) tak, jako v klasických novinách a nepřipouštěl žádnou diskusi.

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (38 votes, average: 4,50 out of 5)
Loading...