8.6.2021
Kategorie: Politika

Vystrčil, Cichanouská a svoboda

Sdílejte článek:

LUBOŠ ZÁLOM

lubos-zalom8847970_0PŘEDSEDA SENÁTU MILOŠ VYSTRČIL (ODS) přivítal v ČR představitelku běloruské opozice Cichanouskou, jako by šlo bezmála o oficiální státní návštěvu. Dobrá, proč ne. Lukašenkův režim nepochybně není zemí, kde by člověk chtěl žít, jde-li mu o jeho svobodu. Ano, o svobodu – o tu jde. V Bělorusku stejně jako tady u nás.

A to je to, co mě zaráží a zlobí: ten kontrast mezi tím, jak se lidé jako Vystrčil berou za svobodu Bělorusů, zatímco ledabyle zavírají oči nad úbytkem svobody v naší vlastní republice.
.
Neslyšel jsem od žádného přestavitele ODS za poslední více než rok ani jeden výrok, kde by se principiálně postavil za svobodu občanů České republiky proti mocichtivým darebákům Babišovi, Hamáčkovi a dalším. Namísto toho ODS s těmito lumpy kolaboruje. Několikrát jim poslušně schválila nouzový stav, který se stal bičem na svobodné občany, nikoliv zbraní proti koronaviru. ODS je odporná přehlídka zbabělosti a pokrytectví! A není divu, když to nakonec budou i sami pravověrní členové ODS, kteří dají v říjnu hlas Svobodným, Trikoloře a Soukromníkům.
.
Představme si, že by existovala země, která by hájila svobodu jednotlivce jako princip. A chtěla by pozvat zástupce české opozice. Opozice proti bezpráví, proti pošlapávání svobody, opozice proti hamáčkovskému násilí. Pan Vystrčil by si takové pozvání nepochybně nezasloužil…
  • Luboš Zálom, fb
Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (25 votes, average: 4,52 out of 5)
Loading...