28.5.2021
Kategorie: Politika

Kauza Feriho nadržený poklopec aneb hrdinové dnešní doby

Sdílejte článek:

PETRA SVEDÍKOVÁ VÁVROVÁ

Přiznám se, že jsem se původně ke kauze Dominika Feriho nechtěla vůbec vyjadřovat, jednak proto, že my v SPD jsme na mediální štvanice poněkud citliví, neb víme, že někteří novináři zachází s pravdou velmi kreativním způsobem, jednak kvůli tomu, že celé téma sexuálních napadení či dokonce znásilnění je velmi citlivé a jestli něco opravdu nesnáším, tak jeho bagatelizaci. Oběti to může zničit (a pravděpodobně zničí) celý život.


Co mě ale “nadzvihlo” je pokus Demobloku i na této nechutné kauze vytřískat politické body. Množí se prohlášení typu “Feri je borec, postavil se k tomu čelem a odstoupil”. To jako vážně?!? Buďme všichni jako Feri? Sice někomu (možná) zničíme život, ale pak budeme “frájové”, omluvíme se a “dokonce nebudeme na podzim kandidovat” a všechno je zas dobrý, to je Vaše představa čestného muže, paní Pekarová-Adamová?

[ad#article_et21]

 

Dokonce už jsem zaznamenala výkřik nějaké šílené novinářky, kterak je za tím třeba hledat Rusko (aneb kdyby hloupost nadnášela…). Korunu tomu nasadil Europoslanec Tomáš Zdechovský svým tweetem, kde vyjádřil svůj postoj k celé věci slovy, cituji: “Ano, každý může udělat někdy chybu. Jsem rád, že se Dominik Feri za své případné nevhodné chování k ženám omluvil”, konec citátu… TO-JAKO-FAKT? Jakože každý můžeme občas někoho znásilnit, proč by ne, hlavní je, když se pak pěkně omluvíme, chápu Váš postoj správně, pane Zdechovský? Nebo se to týká jen těch se “správným názorem”? Neb nebudeme si lhát, kdyby se toto týkalo nějakého poslance třeba z SPD, bude o tom vysílat ČT od rána do večera, Nora si z toho udělá ne 168 hodin, ale rovnou 336 hodin, aby si na tom řádně smlsla a všichni tito, nyní tak chápaví, politici Demobloku by žádali minimálně vyhoštění na Sibiř či propadnutí cti, majetku, případně hrdla. Neb presumpce neviny se týká, jak se zdá, pouze těch vyvolených. A takhle si tu žijeme…

 

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (34 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
1 komentář