21.5.2021
Kategorie: Ekonomika

EU se topí v dluzích

Sdílejte článek:

MILENA DOUŠKOVÁ

Mám toho plný zuby a nakonec jen podotknu, kdo má pocit, že ho spasí volby, tak je ještě větší blbec než jsem si kdy myslela.

Tři bývalí vysocí představitelé Evropské centrální banky se v květnu 2021 shodli, že EU se řítí do dluhové pasti. Buď bude v EU vysoká inflace (zdražování, ztráta hodnoty úspor) nebo dojde ke krachu jižních států EU a rozpadu Eurozóny a EU. Na vině je nemožnost zvyšovat úrokové sazby, protože by zdražily vládní dluhopisy, a tak by zkrachovaly jižní státy. Inflace ovšem naštve občany a tak tlak na rozpad EU poroste. Řešení bankéři nenabídli žádné.

Projekt společné evropské měny byl už od samotného začátku chybný, uvedl v rozhovoru pro britský deník Daily Telegraph jeden z tvůrců eura Jacques Delors Jak dále uvedl, v projektu eura šlo o zlou kombinaci německé tvrdohlavosti v požadavku měnové kontroly a nedostatku vize ze strany ostatních zemí. Vyjádřil naopak pochopení k těm členům EU kteří euro nezavedli s tím, že bez jednotného řízení společná měna nebude fungovat. Euro je tikající časovaná bomba, která brzy vyletí do povětří a zničí celý projekt EU řekl ekonom Otmar Issing ve svém varování.

[ad#article_et21]

Co k tomu říct? Že to spousta lidí říkala? Že spousta ekonomů nás varovala? To bych mohla, ale oni to vědí. Politici šli hlava nehlava do projektu odsouzeného k zániku. Dokud bylo v EU 7 států a jednalo se hlavně obchod bylo vše v pořádku. Jenže to nebyl hlavní zájem Německa, které nikdy nepřestalo doufat, že se stane Velkoneměckou evropskou říší se všemi státy pod svojí kuratelou. Už jim chybělo odbytiště svých produktů a tak se začalo nabírat a spřádat osnovy na polapení celé Evropy.

Mělo to být původně ve prospěch Německa, Francie  a Britanie, ale jak vidíte, i oni se pořádně přepočítali. Jak mohli tušit, že Řecko, Itálie a Španělsko začnou vesele utrácet s tím, že EU to vše zaplatí a oni si budou moci snít svůj velký sen a nic nedělání. Jejich dluhy jsou nesplatitelné a tak vznikl projekt Gorbačov. Hezky nám zničil Východní blog a politici pod představou bohatství Západu honem rychle vklouzli do otevřené EU náruče. u dostalo bandu blbečků, co podepsali všechno co se jim strčilo pod nos a dokonce se upsali na společné dluhy.

Takže nás lid co má třetinovou mzdu jak mají na Západě a zrovna tak nízké důchody mají tahat z bryndy ty, co si žili na vysoké noze a na následky se nekoukali. Až se mi dělá zle nad vypočítavostí bossů z EU, lenochy z jihu a z našich politiků co nás zatáhli do tohoto srabu. Máme nižší dotace na zemědělství, zničené továrny, co zbylo je ukradeno a žijeme z odpadků, co oni nechtějí žrát. Mám dost všech vyhýbavých řečí a říkám jasně, že jen debil či negramot nevidí, jak strašně jme zneužiti, využiti, pošlapáni a zneuctěni. Kde je hrdost Slovanů? Utopili jste ji v druhořadém žrádle a pocitu, že vás Západ chce a že vás miluje. Leda tak hovna. On na nás zvysoka sere a jediné co chce, je nadělat z nás ještě větší bandu pitomých otroků.

Podařilo se jim rozhádat Slovany a sami lezou Rusům do zadku a naši debilní politici se chlubí tím, že nás Rusové považují za nepřátele. Dokonce i Polsko, které nenávidělo Rusko jako nikdo jiný s ním navazuje kontakty. Je vát to jasný ovečky pitomé? Zůstaneme na všechno sami. Bez peněz bez armády, bez továren, zato s obřím dluhem. kdo si myslíte, že bude trpět až to bouchne. My a naši potomci. Mám toho plný zuby a nakonec jen podotknu, kdo má pocit, že ho spasí volby, tak je ještě větší blbec než jsem si kdy myslela.

Když nevěříte všem těm co vás varují, tak si přečtěte práce Pikettyho a třeba vás trkne do mozku jací jsme to hlupáci a co jsou naši politici zač.

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (33 votes, average: 4,97 out of 5)
Loading...