13.5.2021
Kategorie: Společnost

Reklamní cenzoři

Sdílejte článek:

CV

Vážená redakce, jako žena, která celoživotně pracuje v reklamní branži, se musím vyjádřit k cenzorským aktivitám některých mých “kolegů z oboru”. Pár se jich shromáždilo kolem spolku nelez.cz. Ten si dává za cíl bojovat proti šíření údajných dezinformací. Tihle pánové se sami pasovali na nestranné “odborníky”, kteří zdarma budou radit zadavatelům reklamy, kde nemají inzerovat. Už jen tyhle vznešené řeči jsou nesmysl.

[ad#article_et21]

  1. V reklamním prostředí je většina lidí radikálně názorově laděná. není neomarxistický nesmysl a perverze, kterou by nepodporovali od radikální klima agendy, po masovou migraci, či LGBT politiky. Důvod je to, že většina z nich vlastně nic neumí a tak se chrání tím, že se politicky pro režimně angažují. Ono dnes vyhodit třeba pro LGBT aktivistu není úplně sranda…
  2. V reklamní branži NIKDO NIKDY nedělá NIC ZADARMO! Něco takového neexistuje. Osobně neznám hrabivější lidi něž “různí umělci, marketéři a reklamní odborníci”. Takže pánové trochu soudnosti, zadarmo to určitě neděláte!
  3. Když se podíváte na profily zakladatelů výše uvedeného spolkutak většina z nich dělá copywrittery (textáky), to znamená že píší reklamní texty (“Vakcína je svoboda” například). Většina z těchto lidí nikdy nedělala nějaké analýzy a má problémy s i běžnou analýzou malých objemů dat. Zbytek jsou provařené cenzorské kádry sloužící cizím pánům B. Kartouz a F. Vrabel, ale ani oni nejsou žádní odborníci na nějakou složitější problematiku. Jen papouškují to, co jim jejich nadřízení poručili.
  4. Kde by na to vzali čas? To znamená, že se to děje se souhlasem zaměstnavatele – reklamní agentury a ta to ze vznešených pohnutek nedělá.

Podporu získali od několika velkých media agentur PhD a Omnicom a OMD, což jsou hlavní zadavatelé reklamy. Smutné je, že i od několika velkých reklamních agentur. Nechápu, proč je na tom seznamu hanby reklamka McCann, to chtějí být v jedné partě s klauny typu Cemper, Vrabel, Janda a spol.?!

Další je parta hic podporovatelů je z kruhů malých reklamek a jejich majitelů – aktivistických zoufalců, kteří tak nějak tuší, že na tu práci nemají talent a tak ho nahrazují politickou horlivostí. Doufají, že si toho mocní všimnou a hodí jim nějakou ohlodanou kost ze stolu.

Smutné čtení je seznam spolupracujících firem. Velké zahraniční korporace mě nepřekvapují, ty podporují každou perverzi. Co ale ty ryze české firmy? O tom ale někdy jindy.

Redakci CV je známo jméno autorky, dokonce nám napsala z firemního mailu, ale z pochopitelných důvodů ochrany její osobnosti ho nezveřejňujemeAutorce vyjadřujeme uznání za odvahu říct svůj názor o takhle citlivém tématu a v tak podivné komunitě a hlavně v této době. Pokud budou mít zástupci spolku nelez.cz zájem se k článku vyjádřit, rádi jim poskytneme prostor. My se pravdy nebojíme a ctíme vždy svobodu slova! Rovněž si myslíme, že naši čtenáři jsou dost bystří na to, aby si dokázali udělat sami svůj názor a rady novodobých cenzorů nepotřebují.

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (25 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...