2.5.2021
Kategorie: Multikulturní soužití

Pašerácké neziskovky získaly od nelegálních pašeráckých mafií asi 100 milionů dolarů

Sdílejte článek:

SLOVANKA

Věřil snad kdy někdo, že zaměstnanci či majitelé vysoce ziskových neziskovek, které brázdí vody Středozemního moře, aby pomáhaly “obohacovat” Evropu, dělají vše jen za peníze od dobrovolníků či z dotací EU či jejich domovských zemí? Pak vězte, že to je jen menší část jejich výdělku. Možná by se dalo říct, že vzhledem k tomu zbytku velmi zanedbatelná. Ostatně, už před časem jsem zde psala o šéfovi jedné z těchto neziskovek, který si žije jako dolarový multimilionář.

Nedělám si rozhodně žádné iluze ani o dalších zaměstnancích těchto neziskovek, jejich motivem jistě není nějaký bezbřehý altruismus. Podle všeho jsou totiž výdělky těchto pašeráků skutečně pohádkové a to nejen díky slušným dotacím z jejich zemí, tučnému příspěvku od církví, Sorosových neziskovek nebo EU. Slušným sponzorem legálních pašeráků jsou i ilegální pašerácké mafie, s nimiž neziskovky dlouhodobě spolupracují.

Studie dvou sicilských ekonomů odhaluje, kolik získaly neziskovky od mafiánských organizací, které řídí obchodování s nelegálními přistěhovalci.

[ad#article_et21]

Existují dva možné odhady. Podle prvního z nich invazní tok vytváří pro zločince určitou částku zisku, kterou lze každoročně odhadnout na 91,4 milionu dolarů; podle jiného odhadu, založeného na jiném pozorování dostupných údajů, dosahují zisky 109,3 milionu dolarů ročně.

A existuje třetí odhad, který se týká vlivu na obrat zločineckých organizací, které jsou zahrnuty v SAR (zkratka pro pátrání a záchranu, v níž jsou zahrnuty záchranné operace, prováděné pašeráckými neziskovkami)“Celkově můžeme říci – uvádí se ve výzkumu – že podle SARu zůstal v kapsách zločinců díky nárůstu odchodů, vyšší zisk o 100 milionů dolarů ročně.”

Proto přítomnost nechvalně známých neziskovek, které tvrdí, že jsou humanitární, nutí mafie obchodníků s lidmi vybírat od svých klientů více než sto milionů eur.

Je jisté, že celý skandál kolem neziskovek, spolupracujících s pašeráky, bude zameten pod koberec. Potrestáno bude jen několik vedoucích činovníků těchto podvratných organizací, ale pojede se hezky dál, jen s novou posádkou lodí, Kalergiho plán musí být bezezbytku splněn…
  • Slovanka
Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (20 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...