23.4.2021
Kategorie: Exklusivně pro PP, Politika

Ještě jednou Vrbětice

Sdílejte článek:

JIŘÍ SUDÍK

SUDIKJako člen Trikolory si myslím , že Babiš s Hamáčkem opět sehráli roli užitečných idiotů. Účel byl splněn. Vakcína Sputnik u nás, jako v jedné z mála zemí nebude. Rusko, jako hlavní favorit, je také definitivně vyřazeno z tendru na Dukovany. Tady se točí obrovské peníze. Peníze, jaké si vůbec nedokážeme představit. Ale zároveň, najednou je nepodstatné, že se dostavba Dukovan mnohonásobně prodraží, že zřejmě budeme mít problém s palivem pro jaderné elektrárny. Důležitá je ideologie, přiživovaná nesnášenlivostí. Bruselské „Prdelky“ od Pirátů, přes Lidovce, STAN až po TOP09 mlaskají blahem a vypadá to, že si chtějí hrát na vojáky .Nebylo pro ně těžké poštvat široké masy proti Putinovi. Jejich zášť živená neomarxistickým Bruselem a zřejmě i „americkým hravým hošíkem Bidenem“ je tak veliká, že se snad těší i na válku. Tato „Bruselská pětka“ si snad naivně myslí, že tentokrát nám Brusel pomůže? Že nás neprodá? Že nás opět nepodrazí ? Tito aparátčíci samozřejmě nepůjdou na frontu, ale vůbec si neuvědomují, že i oni přijdou o svůj bezstarostný blahobyt, ani oni již pak nebudou každodenně vesele chrochtat u svých přeplněných korýtek. Válka je díky nim nyní opravdu na spadnutí. A Brusel ? Brusel nám pomůže jen tím, že za nás převezme ruské trhy, které jsme si po Havlovo kotrmelcích znovu pracně a postupně v Rusku vybudovali.

Proč nemůžeme být sebevědomým národem? Proč musíme stále hájit cizí zájmy? Jednou Ruské? Pak Bruselské? Potom Americké ? Proč máme právě my neustále nasazovat krk na někoho jiného?

Premiér Babiš nám v sobotu slíbil rychlé dodání zcela jednoznačných důkazu. Vzhledem k tomu, že informace od BIS měl v té době již minimálně týden, tak to z jeho strany nemohlo být jen unáhlené gesto. Něco se tedy stalo a můžeme jen spekulovat nad tím, co to bylo ?. Jednoznačné důkazy se zcela vypařily? Proč nebyl informován ani Bezpečnostní výbor poslanecké sněmovny? Nyní se téměř vše opírá o tvrzení Bezpečnostní informační služby, konkrétně jejího ředitele plukovníka Koudelky. Jedná se o podivnou zpravodajskou hru? Žádný důkaz předložen nebyl a evidentně nikdy předložen nebude. Vše jen domněnky, jen přání, jen mlhavé hypotézy. Hodně naznačuje také to, co měl exministr zahraničí Zaorálek prohlásit již v cause Skřípal: „Důkazy nejsou třeba“. Nevím zda, to Zaorálek opravdu řekl, ale on napovídal už tolik hloupostí, že bych tomu docela věřil. Nicméně, pokud to opravdu řekl, tak jej podezírám z toho, že má v hlavě velkou vzduchovou bublinu.

[ad#article_et21]

A nyní, kdo to je vlastně plukovník Koudelka, ředitel Bezpečnostní a informační služby? Od roku 1992 je příslušník BIS, od roku 2006 vedl odbor kontrašpionáže, od roku 2016 byl jmenován ředitelem BIS. Plukovník Koudelka by tedy teoreticky měl být v obraze. Určitě by mu nikdo nezazlíval, že mu proklouzne nějaký špion. Co se ale dá jen obtížně omluvit a pochopit je to , že jsme zde měli zcela nezabezpečený sklad se zbraněmi, se střelivem, s dírami v plotě, kterými mohl kdekdo prolézat i za bílého dne. S tím může souviset také to, jak je možné, že právě islámští radikálové v tak obrovském množství disponují právě českými zbraněmi? Nemohl být výbuch ve Vrběticích jen zastírací manévr k tomu, aby se zbraně dostali ven? Tohle všechno se dělo Koudelkovi přímo pod nosem? Plukovník Koudelka by asi měl hodně co vysvětlovat a je zarážející, že se ho na to nikdo neptá.? Na to, co se dělo ve Vrběticích přece nepotřebujeme Bezpečnostní informační službu, na to by nám stačil klidně nějaký místní Pepek Vyskoč?

A dále, chce nám snad plukovník Koudelka namluvit, že špičkoví ruští agenti by dělali opakovaně takové školácké chyby? A jaký by vůbec měli motiv? A to načasování, po sedmi letech? Právě teď? Věří snad někdo Koudelkovo báchorkám? Koudelka měl zřejmě kritický den, protože to, co se nám snaží předkládat, nemá ani hlavu, ani patu. Zřejmě špatný oddíl ? Samozřejmě se musíme ptát co je to za oddíl? Je to Praha? Je to Brusel ? Je to Washington ? Je to Teherán ? Já nevím. Ale vím, že Koudelka vidí za každým rohem ruského, nebo čínského špiona, což samozřejmě nevylučuji. Ambasády všech zemí jsou minimálně z poloviny tvořeny zpravodajci nejrůznějšího druhu. Vadí mi však jednostrannost. Věnuje BIS stejnou pozornost radikálnímu islámu? Věnuje stejnou pozornost také americkým zpravodajcům?

Já jsem si nikdy jsem si nemyslel, že budu hájit Putina. Putin určitě není žádný beránek, nicméně postupně si jej začínám vážit víc, než pochybných bruselských úředníků, kteří si z nás udělali nesvéprávné vazaly. Tím samozřejmě nenarážím jen na nedávný fotbal. Fotbal byl jen špičkou ledovce, byl jen odrazem toho, jaký je pohled západní Evropy na nás a na naši zemi. Pravdou, ale také je, že marxismus a zejména neomarxismus se postupně, ale zřejmě již definitivně přestěhoval z Petrohradu do Bruselu. Vlastně se vrátil tam, kde vznikl, tedy do západní Evropy.

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (32 votes, average: 4,81 out of 5)
Loading...