11.4.2021
Kategorie: Společnost

Jak jsem použil ochranu dýchacích cest

Sdílejte článek:

D-FENS

Soudruhu Hamáčku, ty respirátore jsou nějaké rozbité.

Přišla žena, že chce udělat nějaké adaptace v prádelně, aby se tam vešly dvě pračky a ještě sušička k tomu, tak že je třeba udělat k odpadu odbočku. Jenže ony jsou tam kachlíky. Loupat obkladačky ze zdi je něco jako řetězová reakce, sundáte jednu a zkurvíte dvě okolo, kolem každé té zkurvené zase zkurvíte dvě další a tak dále. To se ovšem nestane, pokud proškrábnete spáry mezi nima. Pamatuj si to, soudruhu, až budeš v base vykonávat nucené práce, pardon, zaměstnání při výkonu trestu za ty tvoje šmeliny s Čínou.

 

Jenže já neměl ten hypermoderní multifunkční tool a tak jsem se rozhodl udělat to úhlovou bruskou aka flexkou. Dal jsem tam ten fajnovej diamantovej kotouč na dlaždice a vydal se do sklepa.

Jenže kdo to dělal, ten mi potvrdí, že je to velmi velmi prašná činnost. Nehodlal jsem se toho bordelu nadýchat a tak jsem po cestě sáhnul po respirátoru. Byl to skvělý kousek KN95 made in China se škrtancem. Bylo na něm napsáno General public protection alias Všobecná veřejná ochrana. Byl už trochu jetej, tedy měl jsem ho na sobě ve čtvrtek předtím asi dvacet minut.

[ad#article_et21]

Tak jsem si narazil na ksicht obecnou ochranu, zkontroloval jestli doléhá, nahodil agregát a pustil se do toho. Za zhruba tři minuty jsem se začal dusit. Musel jsem odtud odejít. Sundal jsem si ten srágor, seděl jsem ve vjezdu ke garáži a lapal jsem po dechu. Kvůli nedostatečné dechové kapacitě jsem mohl vyslovit pouze slova „krám“, „k hovnu“, „kurvy“  a po nějaké době „všechny pověsit“. Žena myslela, že mám infarkt nebo tamten Covid virus zabiják, ale bylo to tak, že jsem se nadýchal toho prachu skrz ten vysoce efektivní ochranný prostředek dýchacích cest.

Co vám mám povídat, soudruhu, trvalo asi půl hodiny, než jsem to všechno, co prošlo skrz ten životzachraňující respirátor, vykašlal, vysmrkal a vyplival. Chrchlal jsem jako důchodce v Kauflandu, když je akce na mrtvý ptáky z Vodňan. Zdaleka to nebyl konec, protože to nejlepší teprve přišlo. Tím chrchláním a smrkáním jsem si pokurvil něco v nose a začala mi z něj crčet krev. Krvácel jsem jako rozpočet Lidového domu, když měl platit Altnerovi. Nebylo to k zastavení. Seděl jsem, krev mi tekla z nosu, z pusy, do krku a pomalu přebarvovala oranžový ručník narudo, což bylo poněkud symbolické. Žena z toho byla vyděšená a chtěla, abych jel do nemocnice, což jsem odmítl, protože bych si nasvinil v autě, ale hlavně se tam právě sebeobětovali zdravotníci hrdinové. Já bych jim tam jako pacient v tom boji s pandemií jen překážel, takže bychom ten virus společně neporazili. Na druhou stranu jsem si zase říkal, že když z posledních sil padají na huby, tak že by nosy měli mít zmáknutý.

Říkal jsem si, co to kurva má bejt?

Já to samozřejmě nedělám poprvé. Už jsem to dělal víckrát. Měl jsem přitom vždy respirátor z hobbymarketu, co stál kolem 70 Kč a měl výdechový ventil. To samozřejmě teď nelze, protože pan Dušek má spočteno, že jeden výdechový ventil zabije až 4,27 příbuzného. Používal jsem tyto respirátory opakovaně. Tak jsem se vydal podívat se do dílny, jestli mi tam neleží nějaký tenhle fungující respirátor ze starých časů, kdy vládlo pravicové sobectví. Jeden tam byl. Sice nebyl v úplně optimální kondici, ale byl tam a zaznamenal jsem několik rozdílů. Ten hlavní byl, že byl asi tak dvakrát silnější a celkově působil podstatně robustnějším dojmem. Vyjádřeno negativně, ten repsirátor od vašich soudruhů z Číny je pořádnej šmejd soudruhu, a stojí za velkej pendrek, pane znovupředsedo.

[ad#ad_inarticle21]

No ale hlavně že se na tom tvoji čínští soudruzi soudruhu pořádně kapitalisticky napakujou.

Já tedy nejsem datovej vědec jako pan Kulveit nebo pan Ludwig a neumím uplácat z prdu krásnou lesklou kuličku, ale myslím si, že čím projde prach z omítky, tím projde také ten hrozný zabijácký virus. Ale nechci do toho nijak extrémně zabředávat. Poučil jsem se z krizového vývoje, přičemž mi došlo, že jsem udělal obrovskou chybu. Já jsem použil ochranný prostředek dýchacích cest jako ochranný prostředek dýchacích cest. To bylo samozřejmě hloupé, protože to není jeho funkce. Měl jsem o tom přemýšlet, více intenzivně a hlavně více politicky. Kdybych tak učinil, tak bych zvěděl, že respirátory nemají podobně jako roušky s ochranou dýchacích cest nic společného. Jde hlavně o to přemístit peníze z mé kapsy do Číny a vyslat vizuální signál ostatním, že taky hraju hru na Covid a dodržuji vládní nařízení.

Ale hlavně, společně to zvládneme! Někteří více, někteří méně.

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (46 votes, average: 4,70 out of 5)
Loading...