8.4.2021
Kategorie: Multikulturní soužití

EU glorifikuje palestinskou vůdkyni propagující teroristické útoky

Sdílejte článek:

UWI

EU natočila video „Její inspirace“ s palestinskou guvernérkou Ramalláhu, která bez ostychu podporuje vražedné útoky proti nevinným izraelským civilistům.

Kancelář Evropské unie, v připomínce Mezinárodního dne žen věnovaného Palestincům, natočila video pro svou arabskou sekci na Facebooku, kde pěje chválu na guvernérku Ramalláhu Lailu Ghannamovou, která má dlouhou historii antiizraelského přístupu a schvaluje palestinské teroristické útoky proti nevinným Izraelcům .
.

Video zveřejnila společnost Palestinian Media Watch, která vydává anglické překlady zpráv v arabštině, které by jinak většina obyvatel Západu nikdy nečetla či neviděla.

Palestinská kancelář Evropské unie vytvořila řadu videí zaměřených na prominentní palestinské ženy pod heštegem „#InspiredByHer“. Není jasné, jak guvernérka Ramalláhu a okresu El-Bireh Laila Ghannamová Evropany, vzhledem k jejímu jasnému a zdokumentovanému postoji podpory krvavého teroru, vlastně inspirovala.

[ad#ad_inarticle21]

„Volba Ghannamové jako vzoru, ze strany EU, je prostě odporná,“ uvedl Maurice Hirsch, ředitel právních strategií ve společnosti PMW. „Vedle svých dalších aktivit Ghannamová neustále oslavuje a glorifikuje palestinské teroristy, včetně masových vrahů.“

.

Hirsch zdokumentoval dlouhou historii veřejných komentářů Ghannamové chválících palestinský terorismus. V průběhu let Ghannamová opakovaně ocenila teroristku Dalalu Mughrabiovou, členku palestinského teroristického oddílu, který provedl „masakr na pobřežní dálnici“, při kterém bylo zavražděno 37 izraelských civilistů, z toho 12 dětí.

Mughrabiová byla letos opět uvedena jako vzor v oficiální palestinské televizi během zvláštního programu Mezinárodního dne žen.

V roce 2016, k oslavě výročí masakru, Ghannamová na facebookové stránce města Ramalláhu komentovala, že „krev našich ženských mučednic proudí v žilách každého Palestince a že tato žena (Mughrabiová) byla a zůstane průkopnickým symbolem a partnerkou muže v boji a rozhodování.“

Před dvěma lety Ghannamová navštívila rodinu jednoho z teroristů z Lidové fronty pro osvobození Palestiny (PFLP), mezinárodně uznané teroristické organizace, který dal bombu na oblíbené turistické místo a zavraždil tak 17letého izraelského studenta Rina Shnerba a kriticky zranil jeho otce a bratra. Místo toho, aby Ghannamová tento teroristický útok a jeho pachatele odsoudila, řekla, že reakcí Izraele na tento bombový útok byl útok na palestinské civilisty.

Ghannamová také veřejně navštívila Um Nasser Abu Hmeidu, palestinskou ženu obdivovanou v PA za to, že je matkou pěti odsouzených teroristů, kteří si odpykávají doživotní tresty za vraždy Izraelců a požadovala propuštění všech uvězněných palestinských teroristů s tím, že jsou „stateční“ a „hodní chvály“.

Předchozí zpráva PMW o podpoře palestinského teroru ze strany Ghannamové vedla k tomu, že jí bylo odebráno ocenění, které jí udělila městská rada ve Filadelfii. V roce 2015 radní ve Filadelfii Maria Sánchezová stáhla cenu a čestné uznání Ghannamové a uvedla, že „plně a jednoznačně“ odsuzuje prohlášení Ghannamové podporující terorismus.

Ghannamová na to řekla, že se nestará o to, co si myslí Philadelphia.

„Nezajímají nás pocty vyžadující, abychom pomlouvali naše bojovníky a naše opory jako teroristy,“ uvedla Ghannamová v oficiálních novinách PA Al-Hayat Al-Jadida.

Hirsch vyzval EU, aby se probudila a stáhla toto video ze svých FB stránek.

„Vzhledem k její rozsáhlé podpoře terorismu a teroristů vyzývá PMW EU, aby okamžitě odstranila video, které vytvořila a zrušila veškerou podporu Ghannamové ze strany EU,“ uvedl Hirsch.

 

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (18 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...