1.4.2021
Kategorie: Humor

Státní zástupce obvinil Kalouska, že otrávil Bečvu

Sdílejte článek:

KVERULANT

Praha 1.dubna 2021

Státní zástupce Josef Urválek dnes obvinil Miroslava Kalouska, že loni v září otrávil řeku Bečvu. V kauze se totiž objevilo nové důležité svědectví ministra Brabce. Viděl Kalouska, jak do řeky kyanid sype.


 
Ministr životního prostředí za ANO Richard Brabec se dnes přihlásil na policii a sdělil, že 20. září loňského roku viděl nedaleko Valašského Meziříčí Miroslava Kalouska, jak sype do řeky  Bečky nějakou bílou krystalickou látku.  Brabec si je jistý, že šlo o kyanid, protože to bylo napsáno na velkém pytli, že kterého Kalousek látku nabíral.

Brabec se na polici obrátil až nyní, protože mu Kalousek vyhrožoval, že pokud nahlásí, že ho viděl, tak řekne Andrejovi Babišovi, že ekologii vůbec nerozumní. Toho se Brabec bál, ale už nemohl déle snášet výčitky svědomí.

Obviněnému Kalouskovi byl ustanoven obhájce ex offo. Stala se jím bývalá ministryně spravedlnosti za ANO Helena Válková. Ta svému mandantovi radí, aby přiznal vinu v plném rozsahu a spoléhal na schovívavost soudce Jiřího Berky, který bude Kalouska soudit. 

Závažná ekologická havárie, kterou podle České inspekce životního prostředí způsobily kyanidy, postihla řeku v úseku pod Valašským Meziříčím na Vsetínsku až po Přerov. Jedovaté látky do vody unikly 20. září, podle odborníků poškodily celý vodní biotop a podmínky pro všechny na vodu vázané organismy asi na 40 kilometrech toku. Do kafilerie odvezli rybáři přes 40 tun ryb.

WILDDUCK2

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (12 votes, average: 3,92 out of 5)
Loading...