4.3.2021
Kategorie: Politika

Piráti a bolševická kádrová politika

Sdílejte článek:

HONZA PALUSKA

Pár lidí překvapila zpráva o výběrovém řízení na člena a předsedu představenstva Nemocnice Olomouckého kraje, a.s., ve kterém Piráti mimo klasických pracovních požadavků chtějí po zájemcích také „názorovou shodu s programem koalice Piráti a Starostové“. Docela se divím, že se těm “kádrovým profilům” u Pirátů někdo diví. Uděláme si takový malý politický fact checking, co říkáte?
Pamatujete, jak Piráti před volbami slibovali, že zatočí s kumulací funkcí a politickými trafikami? Jak tvrdili, že na pozice v městských společnostech mají usednou odborníci?

Tak se pojďme podívat, jaká je realita. V Praze si jí “užíváme” už 3 roky:

Třeba bývalý místopředseda Pirátské strany, Ivo Vašíček – opoziční zastupitel za Pirátskou stranu v Jihomoravském kraji, člen představenstva Brněnských komunikací a.s., člen dozorčí rady CD Centrum Coms, a.s., člen dozorčí rady Dopravního podniku hlavního města Prahy, a.s, a poradce pražského primátora Hřiba (Piráti).

Nebo neúspěšný kandidát do Senátu za Pirátskou stranu a propagátor legalizace konopí, Robert Veverka – opoziční zastupitel za Piráty na Praze 2, předseda kontrolního výboru na Praze 2, člen dozorčí rady Trade Centre Praha, a.s.

Nebo taky předseda zastupitelského klubu Pirátů na hl. m. Praha, Viktor Mahrik – uvolněný (placený) člen zastupitelstva hl. m. Praha, předseda výboru pro správu majetku a majetkové podíly ZHMP a člen výboru pro dopravu ZHMP, místopředseda dozorčí rady Pražské plynárenské, a.s.

Atd. atd., kdyby si chtěl někdo počíst, tady má možnost.

Ale nebojte přátelé, pokud vás trápí představa, že po vítězství těhle středovejch spasitelů budete mít se špatným kádrovým profilem trable, útěchou pro vás může být třeba případ ředitele Pražské plynárenské, a.s., který byl pro jistotu “transparentně” vybrán dokonce bez výběrové řízení. Jaká je jeho názorová shoda s programem koalice Piráti a Starostové, to bohužel nevím.

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (29 votes, average: 4,97 out of 5)
Loading...