26.2.2021
Kategorie: Doporučujeme, Politika

Josef Mašín: Trump byl mimo Reagana nejúspěšnějším prezidentem USA

Sdílejte článek:

KRISTIÁN CHALUPA/AN

Se jménem Josef Mašín jsem se poprvé seznámil již někdy v deseti letech. Otec mi tehdy vyprávěl o statečných odbojářích Mašínovi, Morávkovi a Balabánovi, kteří padli v boji proti nacistům. Přitom mi částečně popsal i příběh synů hrdiny protinacistického odboje Ctirada a Josefa, kteří se počátkem 50. let prostříleli na Západ. Méně známou je ale skutečnost, že bratři Mašínové ještě ve velmi mladém věku (15 a 13 let) převzali v roce 1945 osobně od prezidenta Beneše vyznamenání za ukrývání uprchlého sovětského zajatce.

Málokdo také asi ví, že jejich otce, bývalého legionáře Josefa Mašína se zraněními způsobenými brutálními výslechy na gestapu táhli nacisté v Kobylisích na popraviště v poutech, protože se ho do poslední chvíle báli. Prakticky neznámou je rovněž skutečnost, že komunističtí barbaři nechali jeho ženu, kultivovanou inženýrku Zdenu Mašínovou, umírat ve věznici na Pankráci s těžkým nádorovým onemocněním na holé betonové podlaze. Zemřela ve vězení v roce 1956, kam byla odsouzena jen za to, že byla matkou Ctirada a Josefa. Jejich sestra Zdena byla rovněž nějakou dobu vězněna, nesměla vystudovat vysokou školu a po celou dobu pracovala v podřadných profesích.

S Josefem Mašínem mladším, který dlouhodobě žije v Kalifornii, se díky internetu a telefonu známe již asi deset let. Doposud jsme se však osobně bohužel nesetkali. Dělal jsem s ním také rozhovor pro mou knihu Osobnosti, lidé a podlidé, která vyšla v nakladatelství Sursum v roce 2015. Moje dcera Markéta napsala o kauze Mašínových z pohledu dobového tisku knihu Nebojovali švestkovými knedlíky, kterou vydalo nakladatelství Computer Press v roce 2011.

V rozhovoru, který jsem s Josefem Mašínem uskutečnil prostřednictvím internetu, se pochopitelně ptám na nedávné prezidentské volby, z nichž vyšel vítězně Joe Biden. Při předcházejících volbách jsem považoval volbu Donalda Trumpa jako lepší ze dvou možností. Jeho zahraniční politika mi zpočátku připadala převážně rozumná. Později mne především zaskočilo, že Trump nazývá severokorejského diktátora „velkým vůdcem“ a jedná s ním v jakési víře, že se mu podaří přivést ho k rozumu. S tímto výrokem ale nemá Mašín problém.

Mé pochybnosti vzrostly v loňském roce, když prezident začal dopředu zpochybňovat výsledek svobodných voleb. Josef Mašín, stejně jako většina Čechů, kteří mají americké občanství, je skalním přívržencem Republikánské strany. Zatímco my v České republice jsme se na kroky Donalda Trumpa v závěru funkčního období dívali se značnými rozpaky, Josef Mašín má pohled diametrálně odlišný. Pro něho je vítězem voleb Donald Trump. Je možné, aby ve vyspělé demokracii, jakou je nepochybně Amerika, někdo zfalšoval volby? Je vůbec možné, aby při hlasování „na dálku“ pocházely tisíce hlasů od mrtvých voličů?  Já sám jsem se v jednom ze svých článků vyjádřil kriticky k Trumpovi a jeho sympatizantům, kteří násilím vtrhli na půdu Kongresu. Josef mi zavolal ze svého domova v Kalifornii a vyjádřil nesouhlas. V našem rozhovoru pro AN jsem mu poskytl možnost vyjádřit zevrubně svůj jednoznačný názor. 

  • Josefe, patříš dlouhodobě k voličům Republikánské strany. Co říkáš výrokům Donalda Trumpa, který se ještě v průběhu prezidentských voleb a dokonce před samotným sčítáním hlasů vyjádřil v tom smyslu, že volby budou zfalšované?

Demokratická strana se během posledních třiceti let postupně změnila v neomarxistickou a rasistickou organizaci, kde rasové elementy hrají důležitější roli než ty třídní. Prezident Obama si 17. ledna 2017, tedy již po vítězství Donalda Trumpa, avšak ještě před jeho inaugurací, povolal do Oválné pracovny viceprezidenta Bidena, Susanu Rice, Jamese Comeyho (FBI), Jamese Clappera (NI), Johna Brennana ze CIA a některé další, kde byl naplánován postup pro svržení Donalda Trumpa. Velení FBI a CIA si vzaly za úkol odvolání prezidenta, k čemuž byly použity údajně zfalšované dokumenty, koupené za osm milionů dolarů z Clintonovy kampaně od bývalého agenta britské MI6. Demokratická strana nikdy neuznala legitimitu volby Donalda Trumpa a její špičky po Trumpově inauguraci volaly po jeho svržení, o něž se oficiálně pokusily dvakrát. Trump byl mimo Ronalda Reagana, i přes neustálý odpor a bezúspěšná vyšetřování demokraty, nejúspěšnějším prezidentem USA od konce druhé světové války. Demokratická strana a její mecenáši použili všech legálních i ilegálních prostředků, aby zabránili Trumpovu znovuzvolení, včetně manipulace s počty obyvatel a změny pravidel voleb, a k tomuto účelu si najali 600 advokátů a zahájili 320 soudních řízení mířících ke změně pravidel voleb, která se liší stát od státu.

  • Z mého pohledu dost divoký scénář. Měl k těmto tvrzením Donald Trump konkrétní důkazy nebo se jen řídil nějakými pocity?

Demokraté prostředníctvím soudů, které jim byly nakloněny, donutili Trumpovu administrativu, aby při sčítání obyvatelstva odstranili jakoukoliv otázku, která by umožnila definici legality potenciálních voličů. Podle počtu voličů se totiž ustanovuje počet legislativních reprezentantů pro danou oblast a umožňuje se proces (gerrymandering), kterým se politické strany snaží získat voliče na svou stranu. Podobně bylo pro poslední volbu prezidenta umožněno poštovní hlasování bez možnosti identifikace voliče, sám volič dokonce ani nemusel existovat! V těchto volbách bylo rozesláno více než 100 milionů volebních lístků, a to tak, že v mnoha státech došlo o statisíce volebních lístků více, než bylo voličů. Volilo více než desetitisíce lidí, kteří jsou již po smrti. Důkazy byly až donedávna veřejně přístupné a taktéž byly probírány během senátních slyšení. Vyšetřováním těchto podvodů byl pověřen Special Counsel of DOJ John Durham, jmenovaný ministrem spravedlnosti Williamem Barrem, který zveřejnění před volbami odmítl, aby výsledkem nebyly ovlivněny. Dnes jsou však příspěvky o podvodných volbách odstraňovány a lidé jsou na sociálních sítích blokováni. Společnosti Google, Youtube, Twitter a Facebook se samy k takovým krokům veřejně přiznaly.

  • Došlo někdy v nedávné minulosti k prokázanému falšování voleb v USA?

Není to nic nového, ač nikdy v minulosti nedošlo k falšování v takovém měřítku, s pomocí tolika peněz a technologií. V minulosti to byly soudy, ktere se odvážily vynést rozhodnutí. Tentokrát se soudy k tomuto kroku neodvážily. Pouze od ledna 2020 do dne voleb došlo na území Spojených států ke 172 případům řádění Black Lives Matter a Antify, spojených s ozbrojeným rabováním a zhářstvím, obsazováním policejních stanic, vyhlášením autonomních oblastí, trvajícím týdny, s více než dvěma tisíci zraněných, dvěma mrtvými policisty, s více než 40 mrtvými civilisty, útokem na Bílý dům, kdy prezident musel utéct do protiatomového krytu, a se škodami za více než dvě miliardy dolarů jen na pojištěném majetku. Chuck Shumer, vedoucí menšiny Senátu, stál na schodech Nejvyššího soudu, kde jmenovitě vyhrožoval ústavním soudcům, že si to odnesou. Pelosiova a Harrisova veřejně v televizi prohlásily, že tato povstání jsou dobrá a že budou pokračovat i po volbách, pokud vyhraje Trump. Je třeba říci, že černoši jsou k nepokojům záměrné podněcovaní. Černí vůdci, podporovaní Kamalou Harrisovou například prohlásili, že vakcíny rychle vyrobené na rozkaz Trumpa jsou vyrobeny proto, aby zničily černou rasu. Dnes se většina černochů odmítá z těchto důvodů nechat očkovat. Soudci pochopitelně měli strach, takže nejen zamítali žaloby, ale rovnou odmítali případy projednávat. Vůbec nezkoumali důkazy z obav z možné revoluce v případě, že by dali za pravdu republikánům. V Los Angeles a ve všech větších městech byly všechny veřejné budovy a obchody zabarikadovány ze strachu, že se Black Lives Matter a Antifa po Trumpově vítězství vzbouří. Takto k žádné kontrarevoluci nedošlo. 

  • Od dětství jsem byl veden k tomu, že nám USA nakonec pomohu a my se opět staneme svobodnou zemí. Mohou ale být Spojené státy i nadále vzorem pro nesvobodné země, když tam podle tebe dochází k tak velkému falšování voleb, kde je vyhrožováno ústavním soudcům a Afroameričané jsou veřejně podněcováni k nepokojům?

Rozhodně! V historickém kontextu zůstanou vzorem. Hodně napoví pohled na obrázek z Colleville-sur-Mer a zamyšlení se nad ním. Amerika Ronalda Reagana však dnes už neexistuje. Dnes v Americe žijících padesát milionů legálních a přes třicet milionů ilegálních přistěhovatelců změnilo obraz Ameriky. Svoboda a demokracie dosáhla v Americe svého nejvyššího stupně. Podle neměnných fyzikálních zákonů, překročí-li demokracie svůj zenit, změní se tato v diktaturu proletariátu. Tohoto bodu dosáhla Amerika 3. listopadu 2020. Opakuje se historie roku 1917, 1933, 1948. Z hlediska historie je 6. leden 2020 v USA srovnatelný s 27. únorem 1933 v Německu. Pro zdejší oligarchomarxisty a zkorumpované politiky ve Washingtonu je stále tím nejnebezpečnějším nepřítelem Donald Trump, o němž vědí, že byl tím, kdo volby ve skutečnosti vyhrál a že by vyhrál i ty další, pokud by probíhaly podle práva. Proto mu chtěli v další kandidatuře zabránit prostřednictvím impeachmentu. Trump obdržel nejvíce hlasů v historii prezidentských voleb! Důkazy pro ty, kteří se zajímají o fakta, jsou, i když čím dále obtížněji, přístupné. Je lehce doložitelné i to, že prezident Trump před událostmi 6. ledna nabídl Kapitolu ochranu 10 000 příslušníků Národní gardy. Tato i podobné nabídky pomoci byly odmítnuty mluvčí Nancy Pelosiovou s tím, že jsou to Trumpovy SA, tedy obdoba Hitlerova Sturmabteilungu. Národní garda byla odmítnuta též proto, že údajně 81 procent členů obranných sil volilo Trumpa. Tento nedostatek, tj. náklonnost k Trumpovi, byl nyní napraven znovuzavedením výchovného „Projektu 1619“. O tom se v Čechách nepíše? Prezident sám, bez podpory Kongresu a guvernéra, nemohl Národní gardu do Washingtonu poslat. Může sám rozhodovat jen v době války.

  • Senát USA v těchto dnech rozhodl ve prospěch Donalda Trumpa a většinou hlasů konstatoval, že není vinen z podněcování ke vzpouře. Jak vnímáš toto rozhodnutí Senátu?

Amerika je ústavní republika, která se řídí demokratickými zásadami. Prezident, členové Kongresu, Senátu, Nejvyššího soudu i členové branných složek přísahají, že se budou držet Ústavy a budou ji bránit. Dnes v Kongresu, Senátu, ani u Nejvyššího soudu neví, co pojem přísaha znamená. Druhý impeachment byl naprosto protiústavní, zrovna tak, jak bylo protiústavní chování Nejvyššího soudu při volbách, přesto, že všichni tři noví nejvyšší soudci přísahali na Bibli a byli Trumpem jmenováni právě proto, aby ústavu dodržovali. Jednoduchá odpověď na otázku správnosti volebního procesu a diskuse o legalitě impeachmentu je černá na bílém ve slovech Ústavy. Impeachment byla politická fraška, kde jsou slova „mírumilovný protest“ vykládána jako výzva ke vzpouře. Vřele doporučuji si celou Trumpovu řeč v originálu poslechnout.

  • Jak hodnotíš kroky prezidenta Donalda Trumpa v zahraniční politice? V čem byl nejvíce úspěšným?

Po prezidentu Reaganovi byl prezident Trump právě na tomto poli nejúspěšnější. Ronald Reagan navzdory svým odpůrcům i spojencům připravil rozpad Varšavského paktu a konec světového komunismu Leninova a Stalinova ražení. Trumpova doktrína MAGA (Make America Great Again) byla prvním logickým krokem k dosažení jeho cílů. Trumpovo řešení íránské katastrofy, problému, který Obama zanechal neřešený, bylo krátkodobě nejdůležitější a je dnes tím nejnaléhavějším. Před pouhými několika dny i Bidenova CIA oznámila, že otázka, zda Írán bude mít atomovou bombu, je otázkou pouze několika týdnů. Trump byl tím prvním, kdo se odvážil vystoupit proti Číňanům a jejich vojenské a hospodářské agresivitě. Trump přiměl své takzvané spojence, kteří spoléhají pouze na americkou ochranu, aby též přispívali ke své ochraně v rámci NATO. Trumpovým úspěchem je i ukončení válek na Středním východě. Dále přemístění a uznání hranic Izraele na Golanských výšinách a uznání Jerusaléma za hlavní město Izraele, uznání Izraele arabskými zeměmi. Dialog se Severní Koreou potenciálně vedoucí k mírovému řešení. Výstup Spojených států z nesmyslných smluv jako NAFTA, Pařížská smlouva, Pacifická obchodní smlouva. Ovšem tyto úspěchy nebudou mít díky Bidenovi dlouhé trvání. Izrael dnes stojí před existenční otázkou, kam ho staví Írán. Ozbrojené řešení je pouze otázkou krátkého času.

  • Josefe, co ale říkáš na Trumpovy výroky o severokorejském Kim Čong-unovi a zářné budoucnosti Severní Koreje?

S výroky Donalda Trumpa nemám problém. Kdo neuzná kvality svého protivníka, je idiot. Putin a Si Ťin-pching se dostali tam, kde jsou, poněvadž mají jisté kvality. Nepovažuji za dobrý nápad nadávat někomu, s kým jednám.

  • Joe Biden již nyní sedí v Bílém domě. Jaký je vlastně tvůj názor na tohoto prezidenta?

Biden je dnes multimilionář. Hunter Biden nazývá svého tatínka „The Big Guy“ – to, když jej představuje svým obchodním partnerům v Číně, Iráku, Rumunsku, Bulharsku, Ukrajině, Rusku, Francii, Kazachstánu a dalších zemích. „The Big Guy“ je název používaný mafií v Americe při vyděračských obchodech pro „capo di tutti capi“ (tj. šéf mafie, který se na těchto obchodech podílí). Záznamy těchto obchodů se nalézají na Bidenovu laptopu, který byl předán Paul Isaacem FBI, a byl detailně probrán v televizi v debatě s Tony Bobulinskym. Tento bývalý důstojník US Navy byl výkonným ředitelem společnosti Huntera Bidena, jednající s Čínou a vlastníci tři iPhony, kde jsou zaznamenány všechny diskuze a transakce. Tony měl též tu čest se v souvislosti s čínskými obchody setkat v Beverly Hiltonu přímo s Joe Bidenem, a to v době, kdy byl tento Obamovým viceprezidentem. Za toto pouhé obchodní seznámení s taťkou inkasoval Hunter Biden od Číňanů 10 milionů dolarů. Doklad o převodu peněz existuje. Podíl Pepči Bidena jako „capo“ byl pochopitelně přesně specifikován ve stanovách společnosti. Na Bobulinského námitku, že se jedná o ilegální obchod, o kterém se předpokládá, že zůstane utajený, prý Biden s úsměvem odpověděl: „Believeable deniability“ (věrohodné popření). Bidenova výdělečná činnost, do které byla zapojena celá rodina, hlavně jeho synové a bratr, je dobře známá, a táhla se po desetiletí. Nemyslím si, že Biden bude schopen zůstat ve své funkci příliš dlouho kvůli pokročilé demenci. Minulý týden jsem jej v televizi několikrát viděl, jak tvrdí, že Amerika má pouze 300 obyvatel.

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (20 votes, average: 4,20 out of 5)
Loading...