28.1.2021
Kategorie: Politika

Vláda vyhlásila občanům otevřenou válku

Sdílejte článek:

VÁCLAV MUSÍLEK

Vláda vyhlásila občanům otevřenou válku. Další zpřísňování opatření ve chvíli, kdy už tak drakonické restrikce nepřinášejí žádný výsledek, se jeví jako naprosté zoufalství. Normální uvažování by mělo vést k vážné debatě o tom, zda není současná strategie zcela mylná. A zda by neměli dostat šanci ti, kteří ji dlouhodobě kritizují a navrhují zcela jiné postupy.

.
To by nám ale nesměli vládnout zakomplexovaní nýmandi bez trumpovské schopnosti orientovat se jen a pouze podle výsledných efektů. Jinými slovy: když jedna cesta nikam nevede, tak to přiznám, a vydám se třeba po zcela opačné. Nablblá média budou chvíli řvát a dělat ze mě hlupáka, ale to je mi úplně jedno.

Otázkou však je, komu na čem záleží. Našim vládním dřevěným hercům (a bohužel i většině opozičních politiků) záleží pouze na znovuzvolení. To ale jsou jen potácivé figury, které se bojí ztráty vlastní tváře. Proto nikdy nepřiznají chybu, proto raději za sebou zanechají ekonomickou a sociální zkázu. Pořád věří, že hysterie rozpoutaná kolem koronaviru ospravedlní jejich konání a zachrání jim zadek aspoň v poslanecké lavici. Výsledkem je, že lidé stejně umírají, údajná zázračná vakcína není na skladě, statisíce lidí upadají do existenčních problémů, šíří se strach, udavačství, beznaděj.

Největšími “nepřáteli” je však ta hrstka lidí, která se snaží přicházet s alternativními postupy a poukazuje na nesmyslnost a zabedněnost vládních politiků a “expertů”. Tu je třeba umlčet, dehonestovat, karikovat zesměšnit. Ve skutečnosti mají naši vládci strach, že se na jejich kolosální neschopnost a amatérismus přijde. Stejně tomu nakonec nezabrání, ten čas se blíží. Jenom už včera bylo pozdě.

 

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (42 votes, average: 4,90 out of 5)
Loading...