Kde jsme se to ocitli?

Sdílejte článek:

LUBOMÍR VYLÍČIL

vylicilV nechvalně známém americkém hnutí Black Lives Matter se před pár dny provalil obří skandál. Některé místní pobočky a sdružení se naštvaly, bouchly do stolu a vzbouřily se proti ústředí.  Jde tu pochopitelně o peníze.  Konkrétně o ty, které se sice (podle sdělení sponzorů) na jejich bohulibou činnost vybraly, ale které jaksi nedoputovaly k lokálním pouličním rabiátům. V čele protestů jsou místní organizace BLM v Chicagu, Denveru, Hudson Valley v New Yorku, Indianapolisu, New Jersey, Oklahoma City, Filadelfii, San Diegu, Vancouveru ve státě Washington a Washingtonu, DC. A při téhle rebélii, jak už to u praní špinavého prádla na veřejnosti bývá, se objevily věci, nad kterými přechází zrak.

Vzbouřenci obvinili výkonnou ředitelku zastřešující organizace, Black Lives Matter Global Network (BLMGN), Patrisse Khan-Cullorsovou, a její dvě společnice, Alici Garza a Opal Tometiovou, že peníze od sponzorů záměrně neposílaly do lokálních, revolučních buněk, na jejichž řádění, žhářství a rabování byly určeny. Tedy, neříká se nikde přímo, že by je snad ukradly. To ne, všechny jsou přece černé, pokrokové lesby a zasloužilé aktivistky… Ale část těchto peněz byla prokazatelně vyúčtována na podivné konzultace, cesťáky a odměny vedení a zbytek se jaksi nedaří najít.

Podle některých údajů má jít o desítky milionů dolarů. A jako nechtěný, vedlejší produkt tohoto odhalení, vyplouvají na povrch i jména dárců. Udivující jména, uvážíme-li, čím se BLM na amerických ulicích zabývá. Je mezi nimi například 18 globálních, obřích společností, jako Amazon, Microsoft, Nabisco, Gatorade, Airbnb, Atlantic a Warner. Současně se při této příležitosti prolátlo, že další nadnárodní obři podporují k BLM partnerskou organizaci Defund the police. Na kterou třeba taková společnost Cisco poslala 5 milionů, H&M půl mega…

Stranou nezůstaly ani celebrity. Na Color of Change, další chapadlo BLM, přispěli třeba Anna Kendrick, Ellen DeGeneres, Jennifer Aniston, Justin Bieber, Leonardo DiCaprio, John Legend, Olivia Culpo a Rihanna. Štědrý Brad Pitt jim daroval rovný milionek. Protože, když jde o dobrou věc, tak se na peníze nehledí. Jak veřejně potvrdil i majitel Amazonu, Jeff Bezos, ve své odpovědi rozhořčenému zákazníkovi, který mu vzkázal, že spolupráci s jeho podnikem, právě kvůli té podpoře rabující lůzy, ruší. „A Dave, ty jsi ten typ zákazníka, kterého rád ztratím,” vzkázal mu miliardář.

Další šokující zjištění, které vyplavalo v souvislosti s hádkami v BLM na povrch, byla cesta, kterou velká část peněz k BLM připutovala. Že přišly skrze obří meganeziskovku Thousand Currents a její místopředsedkyni Susan Rosenbergovou. A to je jméno, které stojí za krátké zastavení.

Susan Rosenbergová, pocházející z bohaté židovské rodiny se v mládí nadchla pro revoluci. Zatoužila rozbít nenáviděnou většinovou společnost, a to ne pouze teoreticky. V sedmdesátých letech minulého století vstoupila do teroristické organizace „M19CO”, o které FBI uvedla, že: „otevřeně prosazuje svržení vlády USA prostřednictvím ozbrojeného boje a použití násilí “. K čemuž spolek vzápětí přistoupil. Rosenbergová byla pak časem zatčena a dostala 58 let natvrdo za ilegální držení zbraní, výbušnin a podíl na ozbrojené loupeži s třemi mrtvými.

Ale to zdaleka není konec jejího příběhu. Amerika je zemí skutečně neomezených možností. Alespoň tedy pro některé. President Bill Clinton ji omilostnil. Jako z udělání, během posledního dne ve svém presidentském úřadu. A pak, jako v pohádce – malá škola svobodných umění v severní části státu New York, zvaná Hamilton College, jí vzápětí nabídla místo profesorky. Učila ty správné věci a podporovala správné ideje, až se dostala na současný post místopředsedy představenstva společnosti Thousand Currents.

Co jsme se tedy, díky oné hádce o prachy u BLM dozvěděli? Že ti nejbohatší lidé planety posílají skrze své firmy i osobně obří peníze organizaci, která se zabývá žhářstvím, rabováním, ozbrojeným vyhrožováním, záborem veřejného i soukromého majetku a ničením kulturního dědictví země, ve které žijí. Spolku, který vedou úchylné osoby a který veřejně vyhlašuje, že mu jde o zničení policie, odstranění trestu vězení, rozbití tradiční rodiny a o konečné zabrání (veškerého) majetku bílých Američanů.

Ty peníze jim přiděluje podivně omilostněná teroristka, která svou nenávist k většinové společnosti po léta bezproblémově vyučovala na „univerzitě”. Nyní, zasypaná penězi na vysokém postu nadnárodního neziskového molochu, rozděluje miliony bojůvkám, ničícím zemi, kde se narodila. Veřejně, beztrestně…

Proboha, kde jsme se to ocitli? Kdo tohle, před třiceti lety a s klíči v ruce tušil a chtěl?

A je tu ještě jedna palčivá otázka. Možná přímo existenční. Nejsou právě tihle nejbohatší lidé planety, kteří tak štědře sponzorují rabiáty, pálící živnosti a obydlí prostých lidí, současně také majiteli jiných velikých firem? Třeba i v oboru „big pharma”? Tedy těch, co pro nás teď, v době Covidu, chystají to spásné očkování?

Tak schválně, nakolik si myslíte, že záleží lidem, kteří platí BLM za ničení a vnitřní rozvrat tradiční Ameriky, právě na těch našich bílých, pracujících životech?

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (52 votes, average: 4,90 out of 5)
Loading...