22.11.2020
Kategorie: Společnost

Socialistická Internacionála blahopřeje Bidenovi

Sdílejte článek:

CATHOLIC OBSERVER

Dopis Socialistické Internacionály:

Socialistická Internacionála

Uvítání vítězství pro Bidena v USA

7. listopadu 2020

joe bidenDemokratický kandidát na prezidenta Joe Biden překročil práh hlasů Sboru volitelů potřebný k tomu, aby vyhrál prezidentské volby. Krom toho získal bývalý vice-prezident největší většinu hlasů, jaká kdy prezidentskému kandidátu v historii USA připadla. Takto většina amerického lidu zvolila budování konsensu a empatie nad animozitou a podílem. Gratulujeme Joe Bidenovi zvolenému za prezidenta, jeho spolukandidátce Kamale Harrisové, a Demokratické straně k jejich úspěšné kampani.

Ve volbách, lámajících rekord, přesáhla volební účast bezprecedentní úroveň. Jedním z význačných rysů těchto voleb je zvýšená účast amerického lidu v demokratickém procesu, a volební autority napříč země třeba pochválit za jejich obětavou oddanost v zajištění toho, aby byly spočítány všechny platné hlasy, zvláště ve světle výzev představovaných konáním voleb za výše pandemie koronaviru a nepodloženým uváděním v pochybnost demokratického procesu úřadujícím prezidentem.

Joe Bidenem přijatý závazek vládnout v zájmu všech Američanů bez ohledu na příslušnost k politickým stranám je chvalitebný a značně kontrastuje se současnou administrativou.

Po čtyřech letech, během nichž sledovalo vedení USA úzký přístup ke klíčovým globálním záležitostem, jsou priority zvoleného prezidenta vítanou změnou, s jeho závazkem zastavit a zvítězit nad pandemií COVID-19,bojovat za klimatickou změnu, budovat hospodářskou prosperitu, zajistit pro všechny zdravotní péči, eliminovat systémový rasismus, bránit lidská práva a práva žen a posílit demokracii. To jsou společné výzvy a ty nemohou být vyřešeny, když budou národy pracovat osamoceně.

Vítězství Joe Bidena nabízí příležitost posílit mnohostrannost ve světě, který ji velice potřebuje ku prospěchu všech. My sociální demokraté z celého globu jsme přesvědčeni, že výsledek těchto prezidentských voleb bude mít mnoho pozitivních dozvuků jak pro USA, tak pro svět, a přejeme prezidentu vítězi voleb hodně úspěchů.

  • (překlad Catholic Observer)
Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (9 votes, average: 4,44 out of 5)
Loading...