16.10.2020
Kategorie: Politika

Andy basnikem a hospody zavřene do května

Sdílejte článek:

LADISLAV VĚTVIČKA

VETVICKAJe to stejne, jako na jaře. Chaotycka vlada vydava prohlašeni, kerym popira předchozi prohlašeni a neguje opatřeni, kere ještě nevstupily v platnost, aby aktualni prohlašeni bylo jinym členem vlady dementovane, bo už zas neplati.

Je to stara finta, jak zblbnut a vystrašit lidi, aby už nikdo nevěděl, co je pravda a co ni a tym padem aby bylo možne trestat efektyvněji, bo jeden den su hospody do deseti, druhy už enem do osmi, ale zahradky možu mět do deseti a po smršti odpornych udavačskych oznameni nesu hospody vubec.

Vlada vi, že jeji opatřeni su směšna, mohli začit buzerovat lid už před měsicem, ale to by se jim mohlo vymstit, a tak skřipali zubama, až po zavřeni volebnich mistnosti se chlapci předvedli naplno. U teho Andyho by mu člověk aji věřil, v jakem je kafemlynku, bo to, jak se změnil a jak mele pate přes devate, z teho už musi každy vidět, že ten tlak musi byt přišerny. Kdovi, čim ho straši a co všecko vi. Asi mu prozradili par dalšich kroku, jak to bude celosvětově pokračovat a mu se z teho zrobilo zle. Ale zdrhnut nemože, bo neni kam… A tež si neměl začinat, když obvinil řidici dustojniky WHO, že pandemii nezvladli.

Tuž mu to dali zežrat. A tak se mu nedivim, že už nam přestal vyhrožovat a raději se stal basnikem, bo enem basnik dokaže silou ducha zplodit cosik tak nadherneho:

Andy B. Pláuka: A to mi je l’úto

my jsme zkrátka rozhodovali

a v březnu někdo přišel s tím modelem

i v srpnu někdo přišel

sice to byl stejný člověk

ale už přišel v nějakém čase

a ty, který měli přijít… nepřišli

pravděpodobně ten Covid zrychluje nebo zkracuje život

a to mi je taky strašně líto…

Když kliknete na nadpis uryvku, ozve se vam naživo v podani našich umělcu. Odbornici tvrdi, že od dob Andreja Pláuky st. neměla česko-slovenska poetycka scena taky talent, jakym je Andy B. Pláuka. Navic zveřejněny uryvek je enem malu ukazku z široce a grandyjozně pojateho symfonycko-basnickeho cyklu s nazvem “Robime maximum, aby tych 1000 mrtvych zemřelo…”

Je to dar, mět basnika premijerem. Nedokažu si představit, že by misto něho recitoval neomarxistycky Pirat baseň vitajici Plaváčky nebo tragicke duo Řeporyjska fijala.

Ani ve vladě nema Andy konkurenci. Chvala bohu za něho, bo byzme tež mohli mět premijerem komisařa Drajfusa, kery v ponděli naprosto važně prosazoval nejenom likvidaci hospod jejich uzavřenim, ale aji zakaz vychazani po 22. hodině jak za Hajdrycha. Proti byla sice zmatena Šilerka, ale ta měla strach, že po ni budu chtět hospodšti jakesik kompenzace. Když ji vysvětlili, že zdroje jsou, kyvla na likvidaci hospod, ale nesuhlasila s policejni hodinu, bo se asi bala, že by se nestihla vratit od kadeřnika a musela tam pak zustat přes noc.

A tak tedy musime konstatovat, že k 13. řijnu, přesně 6 měsicu po 13. březnu, kdy bylo poprve v hystoryji Čechum zakazane schazet se a komunykovat u piva, nastupila vlada bez vudca, kery se stal basnikem, zato s novym fyrerem Drajfusem, cestu k totalni fašizaci společnosti.

Ten, kery “v březnu přišel s tym modelem, aji v srpnu přišel, ale byl to stejny člověk, ale už v jinem čase” naprosto nekompromisně a cileně směřoval k tomuto stavu. Když porovnate počty testovanych lidi v březnu s počtama lidi testovanych v srpnu už chapete, proč nastal zlom v počtech testovanych od počatku zaři. Aby bylo možno vystrašit lidi a oduvodnit neoduvodnitelne,

Zatimco v březnu stačilo zavřit ekonomiku na zakladě testovani desitek až stovek lidi denně, v srpnu pruměrně testovanych osm tisic už nedodavalo požadovane vysledky. Proto dneska počet testovanych vyskočil nad třicet tisic denně, mnoho mojich znamych sedi doma v karanteně, bo je v robotě nahnali na testy enem kvuliva temu, že měli ve fabryce pozityvniho vratneho a oni s překvapenim zjistili, že su pozityvni tež. Takže fčil su doma v karanteně, sekaju dřevo a robi podzimni prace, bo zima se nepta, jestli si pozityvni nebo ni.

Takže jestli chtěl Drajfus v ponděli zakaz vychazani v noci, piště si, že do deseti dnu budeme mět nejenom zakaz v noci, ale aji ve dne. A Lidove milice a udavače a PS-VB v ulicach, aby to kontrolovali.

Jestliže řika, že bude problem v nemocnicach, tak bude. Proto nechal zavřet školy, aby oslabil perzonal, kery fčil musi byt s děckama doma.

A jestli řika, že k 2. listopadu děcka pudu zas do školy, enem jaderna havaryja temu može zabranit, pak byt minystrem vnitřku, nařidil bych neprodyšnu ochranu jadernych elektraren, aby se k nim Drajfus nemohl přibližit..

Běda narodu, jehož předseda vlady se stal basnikem a předal moc šilencum

PS: A te pohadce o tym, že za tři tydny se opatřeni projevi a rozvolni, ještě věřite? To sem rad, že ne. Tuž, odhaduju to, že na pivo si zajdeme v květnu.

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (27 votes, average: 4,70 out of 5)
Loading...