29.9.2020
Kategorie: Multikulturní soužití

VP: Švédská policistka, která poklekla před průvodem BLM a omlouvala se, že je bílá, nebude potrestána (video)

Sdílejte článek:

SLOVANKA

Pamatujete si na příhodu, která se odehrála v létě při nepokojích BLM a Antify? Příhodu, kdy byli proti řádícím davům vysláni policisté, nicméně jedna z policistek namísto toho, aby vykonala svoji práci, poklekla před běsnícím davem a kála se za to, že je bílá? O incidentu jsem psala zde, přičemž v té době ještě nebylo jasné, jak a zda vůbec bude policistka potrestána.  Včera již došlo k uzavření celé kauzy.

Třiadvacetiletá policistka Lisa Simonssonová, která poklekla, když loni v létě ultralevicoví extremisté pustošili centrum Stockholmu, aby ukázali svou podporu rasistické organizaci Black Lives Matter, nakonec nebude nijak potrestána. To je odůvodněno skutečností, že se dostala do “velmi zranitelné” situace.

K události došlo na začátku června, kdy Simonsonová, nedávná absolventka policejního výcviku na Södertörn University College, vzbudila pozornost, když v policejní uniformě poklekla na koleno a zvedla ruku, přičemž se omlouvala za to, že je bílá.

Její čin byl nahlášen policii, která případ nejprve odložila. Stížnosti na policistku však byly podány také veřejnému ochránci práv, který se obrátil na policii.

Nyní, když bylo vyšetřování ukončeno, je třeba poznamenat, že v řízení bylo jednání Simonssonové sice prohlášeno za nevhodné, protože svým chováním porušila požadavky ústavy na objektivitu a nestrannost, ale žádný trest nakonec nedostane.

“Vzhledem k tomu, že byla ve velmi zranitelné situaci, nebylo možné, aby si v okamžiku , kdy k nestandartnímu jednání došlo uvědomila, jak podobná akce ve skutečnosti může být vnímána ostatními,” stojí v konečném verdiktu.

“Případ byl šetřen v rovině pracovního práva, přičemž prošetření bylo provedeno v regionu Stockholm. Nejprve se uvažovalo o tom, že policistce bude uložen disciplinární trest, avšak vyšetřovatelé došli k závěru, že vzhledem k okolnostem, při jakých k neuposlechnutí rozkazu došlo, nebude uložen žádný disciplinární trest,” řekla Anna Westberg, tisková mluvčí stockholmské policie.

Nakonec se podobný závěr dal očekávat. Dokonce bych se nedivila, kdyby byla policistka za svůj počin vyznamenána. K tomu ovšem zřejmě nedošlo pouze proto, že se proti jejímu projevu stupidního protibělošského aktivismu vyhradily tisíce Švédů.

Myslíte, že by policistce úplně stejně prošlo třeba to, kdyby se přidala k nějaké protiislámské nebo protimigrační demonstraci, jichž je ve Švédsku poslední dobou stále více? Předpokládám, že účast na podobné demonstraci by jakéhokoli policistu přinejmenším stála místo…

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (19 votes, average: 4,79 out of 5)
Loading...