28.11.2014
Kategorie: Společnost

Demokracie je svinstvo

Sdílejte článek:

DEXEMPO 28|11|2014

Všichni si jistě uvědomujete, proč bývají různé kolektivy v různých lidských sférách různě úspěšné. Jako příklad si můžeme vzít partu dělníků na stavbě. Taková parta se skládá v podstatě vždy z tahouna (málokdy jich bývá víc), neutrálních pracovníků a konečně pár lemplů, nefachčenků a hlupáků. Parťákem vždy bývá tahoun a hlupáci jsou upozadněni. Kdyby tomu tak nebylo, firma by to mohla zabalit. Čím sofistikovanější problematikou se kolektivy zabývají, tím víc je potřeba vzdělaných tahounů schopných společnost posunout dopředu. Aby se mohla jakákoli společnost úspěšně rozvíjet, hledá ty nejlepší a s hloupostí nepočítá, hloupost společnosti totiž nemá co nabídnout!

 

[ad#hornisiroka]

 

Oproti tomu co jsme si řekli, tu máme takzvanou „demokracii“. Demokracie s inteligencí, schopností a pílí ze zásady nepočítá. Naopak, demokracie pracuje s hloupostí. Hlupáků, nevzdělaných a líných je totiž většina a ty schopné vždy demokraticky převálcují. Demokratická obrana před blbostí je nemožná. Je sice možné určité historické vzepětí rozumu, jako za vlády Margaret Thatcherové a Ronalda Reagana a několika málo dalších, ale bývá to jen krátkodobá záležitost a spíše jde o výjimku, potvrzující pravidlo. Nakonec se ke slovu vždy dostane lůza a jejich garnitura, slibující pečená kuřata přímo do úst. Demokracie je tudíž brzdou pokroku, jde proti přirozenému řádu, úspěch trestá a podprůměrnost glorifikuje. Demokracie je vítězství blbosti nad rozumem.

 

 

A zde se nabízí jednoduchá otázka, jak z toho ven? Jednoduchá otázka, na kterou není jednoduchá odpověď. A ani já ji neznám, ale vím, že současné demokratické uspořádání je cestou do pekel. Jako bod o který se jistě v budoucnu můžeme opřít, bych osobně hledal v lidské svobodě a přirozenosti. Možná nás ze sraček demokracie vytáhne nový Augusto Pinochet, kdo ví? Co vím určitě, demokraticky se z toho nedostaneme.

 

[ad#velkadolni]

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (15 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...