26.11.2014
Kategorie: Ekonomika, Politika

Potravinová sbírka

Sdílejte článek:

JAROMÍR HLUBEK 26|11|2014

Výborná věc v zemích kde není socialismus a daňová zátěž obyvatelstva je minimální. Již ne tak výborná v rovnostářském východoevropském socialismu.

 

Lidé, kteří nakoupí za své peníze potraviny a následně je darují charitativním organizacím si zjevně neuvědomují, že již mnohokrát přeplatili svou povinnost vůči chudým. Uděláme-li sumář daňové zátěže včetně povinných plateb budeme se pohybovat mezi 60 až 75% sumy, kterou musí vydat zaměstnavatel za jejich práci. Rozdíl je dán „nákupním košíkem“ každého z nás. K 60% se blíží nemotorizovaný abstinující nekuřák nemající elektrickou přípojku.

 

[ad#hornisiroka]

 

Náš schizofrenní stát neví, na které straně stojí. Jsme socialismus a přerozdělujeme od úspěšných k neúspěšným abychom se měli všichni stejně blbě, jako v minulosti, nebo jsme brutální kapitalismus opovrhující lidmi, kteří státní pomoc skutečně potřebují?

 

SBIRKAPOTRAVIN

 

 

Výsledkem je hybrid, který úspěšným vezme co nejvíc, ale těm skutečným, ne vlastní vinou, chudákům, kteří pomoc potřebují, nedá nic. Sbírky na invalidní vozíky, náročné operace pro nemocné děti, na bezlepkovou dietu apod. Při jakékoliv sbírce vyslechnu se zájmem její důvody a přínosy a pak řeknu: „Jsem rád, že to děláte, ale obraťte se na ministra financí a řekněte mu, že mu dovoluji aby vám z mých daní vyplatil 100 000 korun“. Ve většině očí čtenářů budu vypadat jako absolutní cynik, ale jako absolutní ignoranti by se měli cítit ministr financí, zdravotnictví nebo sociálních věcí.

 

Ve státě s takovou daňovou zátěží není možné aby někdo musil žebrat o věci, které by měly být samozřejmostí. Jen to chce nevydávat prachy na absolutní nesmysly, na kterých se jen někteří obohatí, neplatit přebujelý státní aparát, nedotovat konkurence neschopné, neplatit dávky lenochům a hlupákům, nepodporovat různé aktivistické spolky, které nejenže nic nevyprodukují, ale dokonce přímo škodí. Teď slyším, že se vyhlašuje veřejná sbírka na školu pro všechny. Nevím co to znamená, ale vím že náš stát promrhá miliardy na šťastný život úředníků a jejich přátel, na  podporu teroristických režimů a násilných státních převratů.

 

ZDROJ: Jaromír Hlubek

 

[ad#velkadolni]

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (41 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...